1 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Yufka | Gravimetrik | TS 5000, 2010 | 1000 g | 2-3 Gün |
2 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Tatlı Badem-İç | Gravimetrik | TS 1278, 2006 | 250 g | 1-2 Gün |
3 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Tatlı Badem-Kabuklu | Gravimetrik | TS 1277, 2006 | 250 g | 1-2 Gün |
4 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Ceviz-Kabuklu | Gravimetrik | TS 1275, 2015 | 500 g | 1-2 Gün |
5 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Ceviz-İç | Gravimetrik | TS 1276, 2006 | 500 g | 1-2 Gün |
6 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Antep Fıstığı-İç | Gravimetrik | TS 1280, 2006 | 250 g | 1-2 Gün |
7 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Antep Fıstığı-Kabuklu | Gravimetrik | TS 1279, 2014 | 250 g | 1-2 Gün |
8 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Buğday Unu* | Gravimetrik | TS EN ISO 712, 2012 | 250 g | 1-2 Gün |
9 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Pirinç Unu* | Gravimetrik | TS EN ISO 712, 2012 | 250 g | 1-2 Gün |
10 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Siyah Çay* | Gravimetrik | TS 1562, 1990 | 250 g | 1-2 Gün |
11 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Peynir | Gravimetrik | TS EN ISO 5534, 2006 | 250 g | 1-2 Gün |
12 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Bakliyatlar (Börülce, Kırmızı ve Yeşil mercimek, Kuru fasulye, nohut, pirinç vb) | Gravimetrik | TS EN ISO 24557, 2014 | 250 g | 1-2 Gün |
13 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Et ve Et Ürünleri (sucuk, salam, sosis) | Gravimetrik | TS 1743 ISO 1442, 2001 | 250 g | 1-2 Gün |
14 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Tel Kadayıf | Gravimetrik | TS EN ISO 712, 2012 | 250 g | 1-2 Gün |
15 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Makarna | Gravimetrik | TS EN ISO 712, 2012 | 250 g | 1-2 Gün |
16 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Ekmek Mayası | Gravimetrik | TS 3522, 2015 | 250 g | 1-2 Gün |
17 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Ekmek | Gravimetrik | TS 5000, 2010 | 2 Adet | 2-3 Gün |
18 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Hayvan Yemi | Gravimetrik | R.G. 28155, 2011 | 250 g | 1-2 Gün |
19 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Bisküvi | Gravimetrik | TS EN ISO 712, 2012 | 250 g | 1-2 Gün |
20 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Milföy Hamuru | Gravimetrik | TS EN ISO 712, 2012 | 1000 g | 1-2 Gün |
21 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Kemalpaşa | Gravimetrik | TS EN ISO 712, 2012 | 250 g | 1-2 Gün |
22 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Şekerpare | Gravimetrik | TS EN ISO 712, 2012 | 250 g | 1-2 Gün |
23 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Bal | Refraktometrik | TS 3036, 2010 | 250 g | 1-2 Gün |
24 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Kavun Çekirdeği | Reflux Distilasyonu | TS 2134, 1987 | 250 g | 1-2 Gün |
25 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Baharatlar (karabiber, pul biber, kekik, kimyon,sumak vb) | Reflux Distilasyonu | TS 2134, 1987 | 250 g | 1-2 Gün |
26 | Rutubet veya Kuru Madde Tayini | Tuzlu Fıstık, Leblebi | Gravimetrik | TS ISO 771,2008 | 250 g | 1 Gün |
27 | Kurutma Kaybı | Beyaz Şeker | Gravimetrik | TS 861, 2007 | 250 g | 1 Gün |
28 | Yağsız Katı Madde Miktarı | Yoğurt | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 1330, 2006 | 250 g | 1-2 Gün |
29 | Yağsız Katı Madde Miktarı | Tereyağı | Gravimetrik | TS 1331, 2015 | 250 g | 1-2 Gün |
30 | % 10'luk HCl'de çözünmeyen kül | Bisküvi | Kül Fırını | TS 2383, 2017 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
31 | % 10'luk HCl'de çözünmeyen kül | Yufka | Kül Fırını | TS 2383, 2017 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
32 | % 10'luk HCl'de çözünmeyen kül | Ekmek | Kül Fırını | TS 2383, 2017 | 6 Adet | 3 Gün |
33 | % 10'luk HCl'de çözünmeyen kül | Tel Kadayıf | Kül Fırını | TS 2383, 2017 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
34 | % 10'luk HCl'de çözünmeyen kül | Buğday Unu | Kül Fırını | TS 2383, 2017 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
35 | % 10'luk HCl'de çözünmeyen kül | Siyah Çay | Kül Fırını | TS 1566 ISO 1577, 2001 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 2-3 Gün |
36 | % 10'luk HCl'de çözünmeyen kül | Baharatlarda | Kül Fırını | TS 2133 ISO 930, 2001 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
37 | HCl'de çözünmeyen kül | Ceviz İçi | Kül Fırını | TS ISO 735,2010 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 2 Gün |
38 | Kül Tayini | Yufka | Kül Fırını | TS 5000, 2010 | 300 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
39 | Kül Tayini | Siyah Çay* | Kül Fırını | TS 1564, 1990 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
40 | Kül Tayini | Makarna | Kül Fırını | TS EN ISO 2171, 2010 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
41 | Kül Tayini | Tel Kadayıf | Kül Fırını | TS EN ISO 2171, 2010 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
42 | Kül Tayini | Buğday Unu* | Kül Fırını | TS EN ISO 2171, 2010 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
43 | Kül Tayini | Pirinç Unu* | Kül Fırını | TS EN ISO 2171, 2010 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
44 | Kül Tayini | Bisküvi | Kül Fırını | TS EN ISO 2171, 2010 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 3 Gün |
45 | Kül Tayini | Ekmek | Kül Fırını | TS EN ISO 2171, 2010 | 6 Adet | 3 Gün |
46 | Kül Tayini | Tahin-Pekmez Karışımı | Kül Fırını | TS ISO 6884, 2015 | 100 g (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 1-2 Gün |
47 | Suda Çözünen Kül | Siyah Çay | Kül Fırını | TS 1565, 1990 | 100 g | 3 Gün |
48 | Suda Çözünen Külde Alkalilik | Siyah Çay | Kül Fırını | TS 1567, 1990 | 100 g | 3 Gün |
49 | Su Ekstraktı | Siyah Çay | Gravimetrik | TS ISO 9768, 1997 | 100 g | 2 Gün |
50 | Okside Olmamış Parça | Siyah Çay | Fiziksel Ayırma | TS 4600, 1991 | 250 g | 1 Gün |
51 | Toplam Toz Çay | Siyah Çay | Fiziksel Ayırma | TS 4600, 1991 | 250 g | 1 Gün |
52 | Ham Dane, Tebeşirleşmiş Dane | Pirinç | Fiziksel Ayırma | TS 2408, 2015 | 500 g | 1-2 Gün |
53 | Yabancı Madde | Kuru Fasulye | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 141, 2008 | 1000 g | 1-2 Gün |
54 | Yabancı Madde | Ceviz-Kabuklu | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 1275, 2015 | 2000 g | 1-2 gün |
55 | Yabancı Madde | Ceviz-İç | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 1276, 2006 | 1000 g | 1-2 gün |
56 | Yabancı Madde | Tatlı Badem-Kabuklu | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 1277, 2006 | 1000 g | 1-2 gün |
57 | Yabancı Madde | Tatlı Badem-İç | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 1278, 2006 | 1000 g | 1-2 gün |
58 | Yabancı Madde | Yer Fıstığı-Kabuklu | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 310, 2016 | 1000 g | 1-2 gün |
59 | Yabancı Madde | Yer Fıstığı-İç | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 310, 2016 | 1000 g | 1-2 gün |
60 | Yabancı Madde | Siyah Çay | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 4600 ISO 3720, 2003 | 500 g | 1-2 gün |
61 | Yabancı Madde | Beyaz Şeker | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 861, 5996 sayılı kanun gereği | 1000 g | 1-2 gün |
62 | Yabancı Madde | Susam | Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 2947 EN ISO 658, 2005 | 500 g | 1-2 gün |
63 | Yabancı Madde | Çekirdeksiz Kuru Üzüm | Organoleptik | TS 3411, 2011 | 1000 g | 1-2 gün |
64 | Yabancı Madde | Beyaz Peynir | Organoleptik | TS 591, 2013 | 1000 g | 1-2 gün |
65 | Yabancı Madde | Lokum | Organoleptik | TS 8444, 2006 | 500 g | 1-2 Gün |
66 | Yabancı Madde | Yaban Mersini | Organoleptik | TS 11231,1994 | 500 g | 1 Gün |
67 | Duyusal (organoleptik) Analiz | Otlu Peynir | Organoleptik | TS 13205, 2015 | 500 g | 1-2 Gün |
68 | Duyusal (organoleptik) Analiz | Fındık Ezmesi | Organoleptik | TS 8371, 2010 | 250 g | 1-2 Gün |
69 | Duyusal (organoleptik) Analiz | Muz | Organoleptik | TS 1802, 2007 | 1000 g | 1-2 Gün |
70 | Duyusal (organoleptik) Analiz | Beyaz peynir | Organoleptik | TS 591, 2013 | 500 g | 1-2 Gün |
71 | Ağırlık | Tavuk Yumurtası-Kabuklu | Gravimetrik | TS 1068, 2015 | (Ambalajlı Ürünler Orijinal Ambalajında) | 1 Gün |
72 | Ağırlık | Ekmek | Gravimetrik | Ekmek tebliği (2012/2) | 6 Adet | 1 Gün |
73 | Acılık Tayini (Kreiss Yöntemi) | Tahin | Var/Yok | TS 2589/Nisan 2006 | 100 g | 1 Gün |
74 | Alkolde Çözünen Ekstrakt Tayini | Baharatlar | Gravimetri | TS 2135/Kasım 1987 | 100 g | 3 Gün |
75 | Asit Tayini | Zeytin(salamuralı) | Titrimetrik | TS 774 /Nisan 2003 | 300 g | 1 Gün |
76 | Asitlik Tayini | Buğday Unu | Titrimetrik | TS 4500 /Haziran 2010 | 100 g | 1 Gün |
77 | Asit Tayini | Ekmek, Böreklik Yufka vb. ürünler | Titrimetrik | TS 5000/ Ocak 2010 | 1 Adet(paket) | 1 Gün |
78 | Asitlik Tayini | Tarhana | Titrimetrik | TS 2282/ Aralık 2004 | 100 g | 1 Gün |
79 | Asitlik Tayini (Serbest Asit)* | Bal | Titrimetrik | TS 13360/ Mart 2008 | 100 g | 1 Gün |
80 | Asitlik Tayini | Domates Salçası, Meyve ve Sebze Ürünlerinde | Titrimetrik | TS 1125 ISO 750/ Mart 2008 | 150 g | 1 Gün |
81 | Elektriksel İletkenlik Tayini | Bal | Kondüktivimetre | TS 13366/ Mart 2008 | 100 g | 1 Gün |
82 | Balda Fruktoz, Glukoz ve Sakkaroz Muhtevası Tayini | Bal | HPLC-RID | TS 13359 | 300 g | 2 Gün |
83 | Kokuşma Testi Tayini | Et ve Et Ürünleri | Var/Yok | TS 10580/ Ocak 2010 | 300 g | 1 Gün |
84 | Peroksidaz Testi Tayini | Yoğurt, Tereyağ | Var/Yok | TS 1330/ Ocak 2006 | 300 g | 1 Gün |
85 | Ham Protein Tayini | Gıda ve Gıda Maddeleri | Kjeldhal | TS EN ISO 20483 (Kjehldahl Cihaz Metodu) Resmi Gazete 27.12.2012/281555 TS 1620 TS 1748 | 300 g | 3 Gün |
86 | Ham Selüloz Tayini | Siyah Çay | Gravimetri | TS ISO 15598 | 300 g | 3 Gün |
87 | Susam Yağı Aranması Tayini | Yemeklik Bitkisel Yağlar | Var/Yok | TS 5044/ Ocak 1987 | 300 g | 1 Gün |
88 | Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini | Baharat ve Çeşni Veren Bitkiler | Gravimetri | TS 2137 ISO 1108/ Ekim 200 | 300 g | 3 Gün |
89 | Uçucu Yağ Miktarı Tayini | Baharat ve Çeşni Veren Bitkiler | Gravimetri | TS EN ISO 6571/ Ocak 2011 | 300 g | 3 Gün |
90 | Titrasyon Asitliği Tayini | Pastörize Süt, Çiğ Süt, Ayran, Krema | Titrimetrik | TS 1018/Nisan 2002 | 100 g | 1 Gün |
91 | Titrasyon Asitliği Tayini | Yoğurt | Titrimetrik | TS 1330/ Nisan 2006 | 1-2 Gün | 1 gün |
92 | Titrasyon Asitliği Tayini | Peynir Türleri | Titrimetrik | TS 591/ Mart 2013 | 100 g | 1 gün |
93 | Toplam Şeker ve Sakkaroz Tayini | Gıda Maddeleri | Titrimetrik | TS 1466 | 100 g | 1 Gün |
94 | Tuz Tayini | Tereyağı ve Bitkisel Margarin | Titrimetrik | TS 1333 ISO 1738/ Ocak 2001 TS 2812/Mart 1991 | 100 g | 1 Gün |
95 | Tuz Tayini | Süt ve Süt Ürünleri | Titrimetrik | AOAC 935.43 TS EN ISO 5943 | 100 g | 1 Gün |
96 | Tuz Tayini | Ekmek, Bisküvi, Kadayıf, Milföy Hamuru | Titrimetrik | TS 5000/ Ocak 2010 | 1 Adet(paket) | 1 Gün |
97 | Tuz Tayini | Et Ürünleri | Titrimetrik | TS 1747-1 ISO 1841-1/Nisan 1999 | 300 g | 1 Gün |
98 | Tuz Tayini | Sorfalık Zeytin(salamuralı) | Titrimetrik | TS 774/ Nisan 2003 | 300 g | 1 Gün |
99 | Yağ Tayini | Çiğ Süt, Pastörize Süt, Krema ve Ayran | Gerber | TS 8189/ Mart 1990 | 300 g | 2 Gün |
100 | Yağ Tayini | Yoğurt | Gerber | TS 1330 /Nisan 2006 | 300 g | 2 Gün |
101 | Yağ Tayini | Peynir Ürünleri | Gerber | TS 3046/ Mart1987 | 300 g | 2 Gün |
102 | Yağ Tayini | Et ve Et ürünleri | Soxhalet, Etüv | TS 1744/ Kasım 1974 | 300 g | 3 Gün |
103 | Yağ (Susam Yağı) Tayini ve Tahin İçeriği Tayini | Tahin Helvası | Soxhalet, Etüv | TS 2590/ Nisan 2006 | 300 g | 3 Gün |
104 | Yağ Tayini | Bisküvi | Soxhalet, Etüv | TS 2383/ Şubat 2010 | 300 g | 3 Gün |
105 | Yağ Tayini | Baharatlarda | Soxhalet, Etüv | TS 3713/ Şubat 1982 | 300 g | 3 Gün |
106 | PH Tayini | Et ve Et Ürünlerinde | Ph Metre | TS 3136 ISO 2917/ Aralık 2002 | 300 g | 1 Gün |
107 | PH Tayini | Peynir Ürünleri | PH Metre | TS 591/ Mart 2006 | 300 g | 1 Gün |
108 | Suya Geçen Madde Oranı Tayini | Makarna | Etüv, Fiziksel Ayırma ve Gravimetri | TS 1620/ Nisan 2002 | 300 g | 2 Gün |
109 | HMF(Hidroksimetil Furfurol) Tayini* | Bal | Spektrofotometre | HMIHC 2009, Winkler | 100 g | 1 Gün |
110 | Ham Protein Tayini | Yem ve Yem Maddeleri | Kjeldhal | TS EN ISO 20483 (Kjehldahl Cihaz Metodu) Resmi Gazete 27.12.2012/281555 TS 1620 TS 1748 | 500 g | 3 Gün |
111 | Ham Selüloz Tayini | Yem ve Yem Maddeleri | Selüloz Tahin Cihazı | AOCS Approved Procedure Ba 6a-05 | 500 g | 3 Gün |
112 | Ham Selüloz Tayini | Yem ve Yem Maddeleri | Selüloz Tahin Cihazı | Resmi Gazete 27.12.2012/281555 | 500 g | 3 Gün |
113 | Ham Yağ Analizi | Yem ve Yem Maddeleri | Soxhalet, Etüv | Resmi Gazete 27.12.2012/281555 | 500 g | 3 Gün |
114 | Ham Kül ve Organik Madde Tayini | Yem ve Yem Maddeleri | Kül Fırını | Resmi Gazete 27.12.2012/281555 | 500 g | 3 Gün |
115 | HCL'de Çözünmeyen Kül Tayini | Yem ve Yem Maddeleri | Kül Fırını | Resmi Gazete 27.12.2012/281555 | 500 g | 3 Gün |
116 | Sertlik Tayini | Su ve Atık Sularda | Titrimetrik | TS 4474 ISO 6059/ Nisan 1998 | 500 ml | 1 Gün |
117 | PH Tayini* | Su ve Atık Sularda | PH Metre | TS 3263 ISO 10523 | 500 ml | 1 Gün |
118 | Elektriksel İletkenlik Tayini* | Su ve Atık Sularda | Kondüktivimetre | TS 9748 EN 27888 | 500 ml | 1 Gün |
119 | Nitrat ve Nitrat Azotu Tayini | Su ve Atık Sularda | Spektrofotometre | DR 5000-Dr. Lanke LCK Kit Metodu-2005 | 500 ml | 1 Gün |
120 | Nitrit ve Nitrit Azotu Tayini | Su ve Atık Sularda | Spektrofotometre | DR 5000-Dr. Lanke LCK Kit Metodu-2005 | 500 ml | 1 Gün |
121 | Amonyum ve Amonyum Azotu Tayini | Su ve Atık Sularda | Spektrofotometre | DR 5000-Dr. Lanke LCK Kit Metodu-2005 | 500 ml | 1 Gün |
122 | Pestisit (Yüksek Su İçerikli Ürünlerde) | Yaş Meyve ve Sebze | LC MSMS, GC MSMS | AOAC Official Method 2007.01 | 2000 g | 1-2 Gün |
123 | Sorbik asit* | Tüm Gıdalar | HPLC-UV/DAD | Nordic committee One food Analysis Medhot No:124-1997 | 500 g | 1-2 Gün |
124 | Benzoik asit* | Tüm Gıdalar | HPLC-UV/DAD | Nordic committee One food Analysis Medhot No:124-1997 | 500 g | 1-2 Gün |
125 | Jelatin | Yoğurt | Titrimetrik | AOAC.920.160.50 | 500 g | 1-2 Gün |
126 | Kafein* | Siyah Çay | HPLC | Journal Of AOAC İnt | 500 g | 1-2 Gün |
127 | Kükürtdioksit | Tüm Gıdalar | Titrimetrik | AOAC Offical Method of Analysis ( 2000 ) | 100 g | 1-2 Gün |
128 | Gıda Maddeleri - Hububat, Sert Kabuklu Yemiş ve Bunlardan Üretilmiş Ürünler İçindeki Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1, B2, G1 ve G2) Tayini* | Gıda Maddeleri - Hububat, Sert Kabuklu Yemiş ve Bunlardan Üretilmiş Ürünler | HPLC-FD | İşletme içi metot-"SÇT.117"( TS EN ISO 16050) | 1000 g | 1-2 Gün |
129 | Gıda Maddeleri - Fındık, Yerfıstığı, Antep Fıstığı, İncir ve Kırmızı Toz Biberde Aflatoksin B1 ile Aflatoksin B1, B2, G1 ve G2 Toplamlarının Tayini * | Gıda Maddeleri - Fındık, Yerfıstığı, Antep Fıstığı, İncir ve Kırmızı Toz Biber | HPLC-FD | İşletme içi metot-"SÇT.118"(TS EN 14123) | 1000 g | 1-2 Gün |
130 | Yemlerde Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin Analizi * | Hayvan Yemleri (Büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı, balık yemleri vb., küspe çeşitleri ve diğer yem maddeleri) | HPLC-FD | İşletme içi metot-"SÇT.119"(R-Biopharm Rhone Ltd.Ref A13-P07.V6) | 1000 g | 1-2 Gün |
131 | Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Okratoksin-A Analizi* | Tahıl, Tahıl Ürünlerinde (Pirinç, Nohut, Fasulye, Makarna ve Tahıl Ürünleri) | HPLC-FD | AOAC 2000.03 | 1000 g | 1-2 Gün |
132 | Kuru meyvelerde Okratoksin-A Analizi* | Kuru Meyveler | HPLC-FD | İşletme içi metot-"SÇT.121"( R-Biopharm Rhone Ltd. Ref :A8-P14. V6) | 1000 g | 1-2 Gün |
133 | Mezofilik aerobik bakteri sayımı | Tüm gıdalarda | Dökme/Yayma plak | TS 7703 EN ISO 4833 | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 3 Gün |
134 | Salmonella spp. Aranması* | Tüm gıdalarda | Var/yok | TS EN ISO 6579 | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 3-5 Gün |
135 | E.coli aranması (EMS yöntemi ile) | Tüm gıdalarda | EMS | TS ISO/TS 16649-3 2005 | (250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 2-3 Gün |
136 | E. coli aranması (katı besi yerinde) | Tüm gıdalarda | Dökme plak | TS ISO 16649-2 | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 1-2 Gün |
137 | Koliform bakteri aranması (katı besi yerinde) | Tüm gıdalarda | Dökme plak | TS ISO 4832 | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 2-4 Gün |
138 | Koliform bakteri aranması (EMS yöntemi ile) | Tüm gıdalarda | EMS | TS ISO 4831 | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında)l | 2-3 Gün |
139 | S. aureus aranması | Tüm gıdalarda | Yayma plak | TS EN ISO 6888-1 | (250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 2-5 Gün |
140 | B. cereus Sayımı – Koloni Sayım Tekniği* | Tüm gıdalarda | Yayma plak | TS EN ISO 7932 | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 2-5 Gün |
141 | Clostridium perfringens aranması | Tüm gıdalarda | Dökme/Yayma plak | TS EN ISO 7937 | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 2-5 Gün |
142 | L. monocytogenes aranması | Tüm gıdalarda | Var/yok | TS EN ISO 11290-1/A1 | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 4-6 Gün |
143 | Et tür tayini (at,domuz,koyun,sığır,kanatlı,hindi) | Et ve et ürünleri | ELİSA | ELİSA | (250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 1-10 Gün |
144 | Küf ve Maya aranması | Su Aktivitesi %95'ten Düşük Olan Tüm gıdalarda | Yayma plak | TS ISO 21527-2 | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 5-7 Gün |
145 | Küf ve Maya aranması | Su Aktivitesi %95'ten Yüksek Olan Tüm gıdalarda | Yayma plak | TS ISO 21527-1 | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 5-7 Gün |
146 | Sünme (Rope Sporu) faktörü aranması | Ekmek mayası ve unlu mamüller | EMS | TSE 3522 / Ekmek Mayası | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 3 Gün |
147 | Çiğ Sütte Somatik Hücre Tayini | Çiğ Süt | ISO 13366-1 /Nucleocounter SCC 100 Test Protokolü | ISO 13366-1 /Nucleocounter SCC 100 Test Protokolü | 250 ml | 1-2 Gün |
148 | Escherichia coli O157 (H7dahil) Aranması (MDS Yöntemi ile) | Tüm Gıda ve Yemlerde | MDS(Moleculer Detection System) | Moleküler Detection System (MDS) Analiz Protokolü | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 1-5 Gün |
149 | Salmonella spp. Aranması (MDS Yöntemi ile) | Tüm Gıda ve Yemlerde | MDS(Moleculer Detection System) | Moleküler Detection System (MDS) Analiz Protokolü | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 1-5 Gün |
150 | L. monocytogenes Aranması (MDS Yöntemi ile) | Tüm Gıda ve Yemlerde | MDS(Moleculer Detection System) | Moleküler Detection System (MDS) Analiz Protokolü | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 1-6 Gün |
151 | Küf ve Maya aranması (Hızlı Yöntem) | Tüm Gıda ve Yemlerde | Petrifilm | AOAC Official Methods 121301 (TS ISO 21527-1 ve TS ISO 21527-2 uyumlu) | 250 g/ml (Ambalajlı ürünler orijinal ambalajında) | 2 Gün |
152 | Sterilite Kontrolü | UHT sütte | Dökme plak | TS EN ISO 4833-1 | 250 ml | 10-18 Gün |
153 | Pb (Kurşun) Analizi | Tüm Gıdalar | AAS (Zeeman) | NMKL1998/161 | 500 g | 1-2 Gün |
154 | Cd (Kadmiyum) Analizi* | Tüm Gıdalar | AAS (Zeeman) | NMKL1998/161 | 500 g | 1-2 Gün |
155 | As (Arsenik) Analizi | Tüm Gıdalar | AAS (Zeeman) | NMKL1998/161 | 500 g | 1-2 Gün |
156 | Fe (Demir) Analizi* | Tüm Gıdalar | AAS (Flame) | NMKL1998/161 | 500 g | 1-2 Gün |
157 | Zn (Çinko) Analizi | Tüm Gıdalar | AAS (Flame) | NMKL1998/161 | 500 g | 1-2 Gün |
158 | Cu (Bakır) Analizi* | Tüm Gıdalar | AAS (Flame) | NMKL1998/161 | 500 g | 1-2 Gün |
159 | Cr (Krom) Analizi | Tüm Gıdalar | AAS (Flame) | NMKL1998/161 | 500 g | 1-2 Gün |
160 | Ni (Nikel) Analizi | Tüm Gıdalar | AAS (Flame) | NMKL1998/161 | 500 g | 1-2 Gün |
161 | Mg (Magnezyum) Analizi | Tüm Gıdalar | AAS (Flame) | NMKL1998/161 | 500 g | 1-2 Gün |
162 | Sn (Kalay) | Tüm Gıdalar | AAS (Flame) | NMKL1998/161 | 500 g | 1-2 Gün |
163 | Pb (Kurşun) Analizi | İçme Ve Kullanma Sularında | AAS (Zeeman) | TS EN ISO 17294-2 | 500 ml | 1-2 Gün |
164 | Cd (Kadmiyum) Analizi | İçme Ve Kullanma Sularında | AAS (Zeeman) | TS EN ISO 17294-2 | 500 ml | 1-2 Gün |
165 | As (Arsenik) Analizi | İçme Ve Kullanma Sularında | AAS (Zeeman) | TS EN ISO 17294-2 | 500 ml | 1-2 Gün |
166 | Fe (Demir) Analizi | İçme Ve Kullanma Sularında | AAS (Flame) | TS EN ISO 17294-2 | 500 ml | 1-2 Gün |
167 | Zn (Çinko) Analizi | İçme Ve Kullanma Sularında | AAS (Flame) | TS EN ISO 17294-2 | 500 ml | 1-2 Gün |
168 | Cu (Bakır) Analizi | İçme Ve Kullanma Sularında | AAS (Flame) | TS EN ISO 17294-2 | 500 ml | 1-2 Gün |
169 | Cr (Krom) Analizi | İçme Ve Kullanma Sularında | AAS (Flame) | TS EN ISO 17294-2 | 500 ml | 1-2 Gün |
170 | Ni (Nikel) Analizi | İçme Ve Kullanma Sularında | AAS (Flame) | TS EN ISO 17294-2 | 500 ml | 1-2 Gün |
171 | Sn (Kalay) | İçme Ve Kullanma Sularında | AAS (Flame) | TS EN ISO 17294-2 | 500 ml | 1-2 Gün |
172 | Mg (Magnezyum) Analizi | İçme Ve Kullanma Sularında | AAS (Flame) | TS EN ISO 17294-2 | 500 ml | 1-2 Gün
|