Kimyasal Analiz Laboratuvarı

Kimyasal Analiz Laboratuvarı

       Laboratuvarımızda temel olarak tüm hayvansal ve bitkisel kökenli gıda maddeleri, yemler, gıda ve yem katkı maddeleri analizleri yapılmaktadır. Laboratuvarımızda yapılan test ve ölçümlerin güvenilirliği, ölçüm kalitesinin yüksek olmasını sağlamak amacıyla ulusal veya uluslararası kabul görmüş analiz yöntemleri uygulanmaktadır. Yine bu amaçla hızlı ve güvenilir analiz sonuçları elde edebilmek için son teknolojik gelişmeler takip edilmekte ve Uluslararası yeterlilik testlerine katılım yapılmaktadır.

       Kimyasal Analizler Laboratuvarımızda, Mühendis, Kimyager ve Laborant meslek gruplarında konularında uzman kişiler çalışmaktadır. Personelin sürekli eğitimi sağlanmakta ve bunun dışında gerekli görülen eğitimler ivedilikle alınmaktadır. Personelin tamamı TS EN ISO/IEC 17025 eğitimini almıştır. Laboratuvarımız geniş ve gelişmiş cihaz donanımına sahiptir.

MERSİN GIDA KONTROL LABORATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ
KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI 2018 ANALİZ YILI FİYAT LİSTESİ
SIRA
NO
ANALİZ ADIANALİZ ÜCRETİANALİZ
SÜRESİ
AÇIKLAMA
ANALİZ FİYATIAKREDİTE
FARKI
AKREDİTE
TOPLAM
FİYATI
1Asetil Metil Karbinol Testi45  1Sirke
2Asit Değeri Tayini45    
3Asit Sayısı Tayini45    
4Asitlik Tayini45  1 
5Bitkisel Yağ Aranması258   Süt ve Süt Ürünleri 
6Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (yağ+asitlik)111  2Akredite olmayanlar
7Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (yağ+asitlik)168  2Akredite olanlar
8Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (yağ+asitlik)168  2Süt ve süt ürünleri
9Ekstre Edilmiş Yağda Peroksit Sayısı Asitliği(yağ+peroksit sayısı)116  2Gıda Maddeleri
10Fruktoz (HPLC)18918,9207,9 Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
11Glukoz (HPLC)18918,9207,9 Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
12%10'luk HCI de Çözünmeyen Kül114    
13HMF (Hidroksi Metil Furfural)189  1Bal,pekmez vb
14İnvert Şeker Tayini (HPLC)18918,9207,91Bal ve Beyaz Şeker
15İyot Sayısı (GC) (Yağ değilse+yağ ücreti)76  1Yemeklik Bitkisel Yağlar
16Jelatin Tayini (Kalitatif)53  1Yoğurt
17Karbonhidrat Analizi
(Protein+Yağ+Kül+Rutubet)
    Alkol İçeren Gıda Maddelerinde ve
Alkollü İçeceklerde Alkol Ücreti Alınır
18Kül838,391,32Tahıl ür. Ve baharatlar 
19Külde Kalevlik(alkalilik)105    
20Laktoz18418,4202,41Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
21Maltoz18918,9207,91Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
22Mineral Yağ Aranması45  1Yemeklik Bitkisel Yağ
23Mineral Yağ miktar tayini123  1Yemeklik Bitkisel Yağ
24Nişasta Miktar Tayini132   Tahıl ürünleri ve Yemler
25Peroksit Sayısı Tayini58  1Yemeklik Bitkisel Yağ
26PH Tayini33    
27Polarizasyon Değeri Tayini45   Toz Şeker
28Potasyum İyodat101    
29Protein Tayini10110,1111,1 Kuru Gıdalar ve Hayvan Yemleri
30Sabunlaşma Sayısı Tayini58Yağ değilse + yağ ücreti1Yemeklik Bitkisel Yağ
31Sabunlaşmayan Madde Tayini91  1Yemeklik Bitkisel Yağ
32Sakkaroz
(Şeker Bieşenleri)
18918,9207,91Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
33Selüloz Tayini99  2Gıda Maddeleri
34Serbest Yağ Asitliği (FFA)45    
35Sterol Kompozisyonu229  2Bitkisel Yağlar
36Su Ekstraktı Tayini53  1Çay
37Suda Çözünen Kül Miktar Tayini83  2Çay
38Titrasyon Asitliği45    
39Tahin Miktarı66  2Helva
40Uçar Asit Tayini (Asetik Asit cinsinden)45  1Meyve Suyu, Gazlı, Alkollü İçecek
41Uçucu Olamayan Eter Ekstraktı838,391,32Baharat
42Uçucu Olmayan Asit Tayini83  1Şarap
43Uçucu Yağ Miktar Tayini76  1Baharat
44Yağ Asitleri Kompozisyonu207  1Bitkisel Yağlar
45Yağ Asitleri Kompozisyonu (Yağ değilse)264  1Yağı ekstrakte edilecek ürünlerde
46Yağ Tayini  (Süt Yağı hariç)234  1-2Diğer Ürünler
47Yağ Tayini (Kakao yağı)123   Tahin,Tahin Helvası,Kakao
48Yağ aranması (Pamuk Prina Susam yağı aranması)45    
51Yağ Tayini  (Süt Yağı )12312,3135,31Süt ve Süt Ürünleri (Süt Tozu Hariç),Yoğurt, Dondurma, Peynir
52Yağ Tayini  (Çekirdeksiz kuru üzüm )101  2
KİMYASAL ANALİZ LİSTESİ (ALKOL)
SIRA
NO
ANALİZ ADIANALİZ ÜCRETİANALİZ
SÜRESİ
AÇIKLAMA
ANALİZ FİYATIAKREDİTE
FARKI
AKREDİTE
TOPLAM
FİYATI
1Distile Alkollü İçeceklerde Toplam Uçucu Madde18418,4202,401Distile alkollü içki
2Etil Alkol Tayini (GC), + Yüksek Alkoller
Tek Ücret
18418,4202,401Distile alkollü içki
3Distile Alkollü İçeceklerde Yüksek Alkoller18418,4202,401Distile alkollü içki
4Metanol Tayini, Yüksek Alkoller+Toplam
Uçucu Maddelerde Tek cihaz tek ücret
18418,4202,401Distile alkollü içki
5 İnvert Şeker  (HPLC)189 
 1Likör
MERSİN GIDA KONTROL LABORATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ
YEM ANALİZ LABORATUVARI 2018 ANALİZ YILI FİYAT LİSTESİ
SIRA
NO
ANALİZ ADIANALİZ ÜCRETİANALİZ
SÜRESİ
AÇIKLAMA
ANALİZ FİYATIAKREDİTE
FARKI
AKREDİTE
TOPLAM
FİYATI
1%10' luk HCL’de Çözünmeyen Kül Tayini114    
2Ham Kül Tayini83    
3Ham Yağ Tayini66    
4Metabolik Enerji (büyükbaş yem)408,1    
5Nişasta Tayini (Kantitatif)132    
6Organik Madde Tayini66    
7pH Tayini33    
8Ham Protein Tayini10110,1111,1 Kuru Gıdalar ve Hayvan Yemleri
9Rutubet Tayini (Kuru madde-su)46    
10Ham Selüloz Tayini99    


​ ​ ​KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI GENEL CİHAZ LİSTESİ
Sıra NoCihaz AdıSayısı(Adet)
1HPLC (UV-DAD-RID)1
2GC (FID)2
3Otomatik Protein Cihazı1
4Kül Fırını2
5Gerber Santrifüjü1
6Etüv1
7Otamatik Selüloz Tayin Cihazı1
8Polarimetre1
9Hassas Terazi2

 

 


 


 

''