Projelerimiz

PROJELERİMİZ

İZMİR GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ' NDE DEVAM EDEN PROJELER

 

Projenin Adı

Kurumumuzdaki

Proje Yürütücüleri

Projenin Yapıldığı YılProje Türüİşbirliği Yapılan KuruluşlarDestekleyen KuruluşlarProjenin Tamamlanma Durumu
Ülkesel MRL Seviyelerinin BelirlenmesiErgün DÖĞEN ve Organik Ürünler ve Kalıntı Analizleri Laboratuvarı2004-2010DPT Projesi

Ege Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü

Bornova, Adana, Ankara Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri

Adana, Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri

PROJE TAMAMLANDI
İzmir İlinde Çiğ Sütlerin Bazı Ağır Metal (Kurşun, Kadmiyum, Arsenik, Civa, Bakır, Çinko) Düzeylerinin Bölgesel, Mevsimsel, Sağım Öğünü Ve Beslenmeye Göre Farklılıklarının Araştırılması (Doktora Tezi)Dr. İsmail GÖVERCİN ve Mineral Analizler Laboratuvarı2008-2010TAGEMEge Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi BölümüPROJE TAMAMLANDI
Organik Tavukçuluk ProjesiLaboratuvarımızdan Necati ALTINDİŞ ve Organik Ürünler ve Kalıntı Analizleri Laboratuvarı bu projede grev almıştır.2008-2010TAGEMErbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projede işbirlikçi kuruluş olarak görev aldık.PROJE TAMAMLANDI
Bazı Organik Yemlerin Yem Değerlerinin BelirlenmesiLaboratuvarımızdan Necati ALTINDİŞ ve Organik Ürünler ve Kalıntı Analizleri Laboratuvarı bu projede grev almıştır.2008-2011TAGEMMarmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Müdürülüğü tarafından yürütülen bu projede işbirlikçi kuruluş olarak görev aldık.PROJE TAMAMLANDI
Ege Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanların Beslenmesinde Kullanılan sanayi Yemlerinin Pestisit Düzeylerinin BelirlenmesiErgün DÖĞEN ve Organik Ürünler ve Kalıntı Analizleri Lab.2008- 2010TAGEMNamık Kemal Üni. Ziraat Fakültesi Zootekni BölümüPROJE TAMAMLANDI
Ekmekte ve Unlu Mamullerde Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi (LC-MS/MS ile)

Dr. Esra ALPÖZEN

Gönül GÜVEN

2009-2011TAGEM

Ege Üniversitesi

Gıda Müh. Bölümü

İstanbul Halk Ekmek A.Ş.

Ege Bölgesi Sanayi Odası

Unmaş Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Uno)

Kareksan A.Ş

Velioğlu Ekmek Gıda San. Ltd. Şti.

PROJE TAMAMLANDI
Ege Bölgesinde Yetişen Başlıca Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Zeytinyağlarının Çeşit Ve Orijininin DNA Analizleriyle Belirlenmesi Üzerine AraştırmalarGülbin BOZKURT2009 -2013TAGEM

Ege Üniversitesi

Gıda Müh. Bölümü

Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü

Bilginoğlu Yağ Sabun Sanayi A.Ş.

PROJE TAMAMLANDI
Ege Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Tarımsal Ürünlerde Bitki Gelişim Düzenleyicilerin (BGD) kalıntı Düzeylerinin AraştırılmasıErgün DÖĞEN ve Organik Ürünler ve Kalıntı Analizleri Lab.2011 -201TAGEM

Şelçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Bahçe Bitkileri Bölümü

PROJE TAMAMLANDI

Zeytinyağında Duyusal Analiz ve AB Mevzuat Uygulamaları (ZEYDAM)

 

Huriye ONAÇ BAYRAM2011-2013AB

EZZİB

TARİŞ

VERDE

ONAOO

TARİŞ

PROJE TAMAMLANDI
TARAL 1007 - Ulusal Gıda Kompozisyonunun Belirlenmesi ve Yaygın Sürekli Paylaşım Sisteminin OluşturulmasıLaboratuvarımızdan Nazan ŞARKAYA SULANÇ ve Aysu ACAR bu projede görev almıştır.2008- 2012TÜBİTAK

Proje Yürütücüsü / Kurum-Kuruluşlar:

TÜBİTAK MAM, Gıda Enstitüsü (Yönetici/ Yürütücü)

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TAGEM

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

PROJE TAMAMLANDI
Siyah Zeytin Ezmesinin Duyusal Özelliklerine Penicillium citrinum Gelişimine ve Sitrinin Oluşumuna Kekik Uçucu Yağının (Origanum onites) EtkisiLaboratuvarımızdan Güven DEMİRKAZIK, Tuncay YURDUSEVER ve Kader ÖZBAŞ bu projede görev almıştır.2012 - (Zeytincilik Araştırma İstasyonu tarafından yürütülen bu projede işbirlikçi kuruluş olarak görev almaktayız)PROJE TAMAMLANDI
Soya içeren Yemlerde GDO Miktar Analiz Yöntemlerinin KarşılaştırılmasıDr. Esra ALPÖZEN ve Moleküler Biyoloji Analizleri Lab.2013 -TAGEM

Ege Üniversitesi

Biyoloji Bölümü

 

Avrasya Üni.

Gıda Müh. Bölümü

SYN Biyoteknoloji ve Dış Ticaret Ltd. Şti.

Anatolia Geneworks Inc. ATQ Biyoteknoloji İç ve Dış Tic. Ltd. Şti., Dr. Zeydanlı Tic. Ltd. Şti.

Proje devam ediyor
Peynirde Real-Time PCR Yöntemi İle Orijin Tespiti ve Miktar Tayini

Dr. Esra ALPÖZEN ve Moleküler Biyoloji Analizleri Laboratuvarı Taner ÖZYURT ve

Dr. İsmail GÖVERCİN

2013 -TAGEM

Ege Üniversitesi

Biyoloji Bölümü Avrasya Üni.

Gıda Müh. Bölümü

Dr. Zeydanlı Tic. Ltd. Şti.

İntron Sağlık Ürünleri

Proje devam ediyor

Soya içeren İşlenmiş Gıdalarda GDO Miktarının Belirlenmesi ve Pişirme Koşullarının GDO Miktarına Etkisi

 

Gönül GÜVEN ve Moleküler Biyoloji Analizleri Laboratuvarı2013 -TAGEM

Ege Üniversitesi

Gıda Müh. Bölümü

 

Avrasya Üni. Gıda Müh. Bölümü

SYN Biyoteknoloji ve Dış Ticaret Ltd. Şti.

ATQ Biyoteknoloji İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.

Dr. Zeydanlı Tic. Ltd. Şti. İntron Sağlık Ürünleri

Proje devam ediyor
İthal olarak gelenYem ve Yem Hammaddelerinde Aflatoksin (B1, B2, G1, G2), Okratoksin A, Zearalenone (ZON), Deoxynivalenol (DON), Fumoni,sin (FB1, FB2), t2, ht2 Mikotoksin Düzeylerinin BelirlenmesiGüven DEMİRKAZIK ve Tuncay YURDUSEVER2013 -2015TAGEM PROJE TAMAMLANDI

Deodorizasyon İşlem Koşullarının Rafine Bitkisel Yağlarda 3-MCPD Oluşumu Üzerine Etkisi ve Optimizasyonu

 

Manolya Karabulut2013 -2015TAGEM

Ege Üniversitesi

Gıda Müh. Bölümü

Küçükbay Yağ ve Deterjan San. A.Ş.

A&G Purlab. Analiz Laboratuvarı

PROJE TAMAMLANDI
Fermente Süt Ürünlerinde Fermantasyon Sırasında Oluşan Benzoik Asitin TespitiLeyla GÜÇER ve Katkı Analizleri Lab.2013 -TAGEM

Ege Üniversitesi

Ziraat Fakültesi

Süt Teknolojisi Bölümü

Pınar Süt, Balkan Süt, Türer A.Ş., Gölcük Süt, Gür Süt, Reha Süt, Tire Süt Kooperatifleri, Yağşinoğlu Süt, Boyacıoğulları, Ulus Süt, Kırıkkaya, Halil Koyuncuoğlu, Şemsi Ege, Yallıoğlu, Özvet, Altınköy Gıda.

Proje Devam Ediyor
Yoğurtlarda Doğal Yolla Meydana Gelen Benzoik Asitin BelirlenmesiŞaban MERİÇ2017-2019TAGEM

Ege Üniversitesi

Ziraat Fakültesi

Süt Teknolojisi Bölümü

Proje Devam Ediyor
Hibrit Organik ve Konvansiyonel Yöntemlerle Yetiştirilen Ürünlerin Besin İçerikleri ve Gıda Güvenilirliği Yönünden KarşılaştırılmasıOKL, FAL, KAL,KKL,MİL2016-TAGEMBursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma EnstitüsüProje Devam Ediyor
Ulusal Veteriner Antibiyotik Direnç İzleme ProjesiMikrobiyoloji Analizleri LaboratuvarıTÜBİTAKAnkara ÜniversitesiProje Devam Ediyor

 

 

 

 

 



''