Kimyasal Analiz Laboratuvarı Fiyat Listesi

Sıra
No
Analiz AdıÜcret FaktörüTahmini
Süre
(gün)
Numune
Miktarı
Birim Fiyat
(KDV Hariç)
DSS#
Sıra No:
Cihaz Analiz MetoduMatriks
1Amonyak TayiniSpektrofotometrikTS 5670Tavuk Eti ve Ürünleri1300 g13695
2Alkol Miktarı (Distilasyon)AlkolimetrikHalit Keskin, Besin KimyasıDistile Alkollü İçecekler ve Şarap11 litre6389
3Asetil Metil Karbinol Testi TS 1880 EN 13188Sirke11 litre45103
4Asitlik/Toplam Asitlik       
  Asitlik /Serbest Asitlik TS 13360Bal1300g45105
 Asitlik/Sülfirik Asit TS 4500Buğday Unu1-2300g45105
 Asitlik/Tartarik Asit veya Sitrik Asit TS 1125 ISO 750Meyve ve Sebze Ürün.1300g45105
 Asitlik/Tartarik Asit TS 522Şarap11 litre45105
 Asitlik/ Laktik Asit TS 591Peynirler1300g45105
 Asitlik/ Laktik Asit TS1018Süt, Ayran11 litre45105
 Asitlik/Toplam Asitlik TS 2282Tarhana1300g45105
 Asitlik /Laktik Asit TS 1330Yoğurt1300g45105
 Asitlik/Toplam Asitlik TS 5000Ekmek, Yufka1300g45105
5Bitkisel Yağ Aranması Tayini ET ISO 18252, TS 7503Süt ve Süt Ürünleri2300g258118
6*Diyet Lifi Tayini J. Agric. Food Chem. 1983, 31, 476-482Katı Gıda2300g304137
7Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (FFA+Yağ) TS 2383Bisküvi, Baharat1-2300g103104-328
Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (FFA+Yağ) TS EN ISO 660İşlenmiş İç Fındık, Fındık Kreması ve Tahin Helvası1-2300g103104-328
8Enerji Hesaplanması TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
***Alkol Şekerleri ve İzomalt Şekerleri İçeren Gıdalarda (Protein+Yağ+Diyet Lifi+Nişasta+Şeker+ Karbonhidrat+Rutubet+ Kül)2-3300g****
 Enerji Hesaplanması TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
Et ve Et Ürünleri (Protein+Yağ+
Nişasta+ Şeker)
2-3300g****
 Enerji Hesaplanması Bilgilendirme YönetmeliğiSüt ve Süt Ürünleri (Protein+Yağ+Asitlik)2300g****
 Enerji Hesaplanması TGK Gıda Etiketleme ve TüketicileriTahıl ve Tahıl Ürünleri, Kakaolu Ürünler (Protein+Yağ+Diyet Lifi+Karbonhidrat+
Rutubet+Kül)
2-3300g****
9Enzim Aktivitesi       
 Diastaz SayısıSpektrofotometrikAOAC Official Method 958.09Bal1300g126143
 Fosfataz Testi/Fosfataz Aktivitesi Lagtognost Test Kiti Heyl Kullanım KlavuzuSüt11litre58143
 Peroksidaz Tayini/ Peroksidaz Aktivitesi TS 1330Yoğurt1300 g58143
 Üreaz Aktivitesi TS 4707 ISO 5506Soya Fasulyesi Ürünleri1-2500 g66143
10Etanol Tayini Lagtognost Test Kiti Heyl Kullanım KlavuzuMeyve ve Sebze Mamulleri1-2300g58147
11Fruktan Tayini  AOAC Method 999.03Tahıl ve Tahıl Ürünleri2300g129157
12Ham Lif Tayini/Ham Selüloz TS ISO 15598Çay2300g99277
13Ham Selüloz Tayini TS EN ISO 6865Hayvan Yemleri1-2500g99277
14Protein       
 
 
*Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu TS EN ISO 5983–2Yem1-2300g111,1265
 *Ham Protein Tayini Kjeldahl Metodu İşletme İçi Metot-"KAL.MT116" (TS EN ISO 5983–2 modifiye edilmiştir)Gıda (Süt ve Süt Ürünleri Hariç)1-2300g111,1265
15Protein Tayini TS EN ISO 8968–3Süt ve Süt Ürünleri1300g101265
16Hidroksiprolin (Kollagen) Tayini/Kolla TS 6239 ISO 3496Et ve Et Ürünleri2300g184166
17Bağ Doku Tayini (Kollagen/Et Protein Oranı Analizi) TS 6239 ISO 3496Et ve Et Ürünleri2300g298202
18Homojenizasyon Deneyi TS 1019Pastörize ve UHT Süt32 litre66122
19İyot Sayısı Tayini TS EN ISO 3961Hayvansal ve Bitkisel Yağlar1300g76183
20Jelatin Aranması AOAC 920.106Yoğurt2300g53186
21Element       
 Kalsiyum Tayini TS 5547Gıda ve Gıda Katkı Maddelerinde ve Yemler1300g104139
 Kalsiyum Tayini AOAC Official Method 983.19Mekanik Olarak Ayrılmış Etler1300g104139
22Karbonhidrat Hesaplanması TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
Et ve Et Ürünleri (Nişasta+Şeker)2300g****
 Karbonhidrat Hesaplanması TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
Kakaolu Ürünler,
Tahıl, Tahıl Ürünleri, Şekerli Ürünler (Rutubet+Kül+Protein+Yağ+Diyet Lif)
2300g****
 Karbonhidrat Hesaplanması TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
Süt ve Süt Ürünleri (İnvert Şeker)2300g****
23Klorür Tayini TS 4164 ISO 9297Su12 litre54201
24Metabolik Enerji Hesaplanması Yemlerin Resmî Kontrolü için Numune Alma ve
Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik
Kanatlı Yemleri (H.Protein+H.Yağ+
Nişasta+Şeker)
2300g****
 Metabolik Enerji Hesaplanması TS 9610Karma Yem ve Yem Maddeleri (Ruminant Beslenmesi) (H.Protein+H.Yağ + H.Selüloz+Rutubet+ H.Kül)1-2500 g.****
25Nişasta Aranması TS 1330Baharat, Yoğurt ve Sucuk1300g58226
26Nişasta Tayini/ Karbonhidrat- Polisakkarit TS 6812Et Mamulleri1300g132227
 Nişasta Tayini/ Karbonhidrat- Polisakkarit TS EN ISO 10520Yem ve Yem Ham Maddeleri, Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Doğal Nişasta1-2500 g132227
27Oksitleyici Maddelerin Aranması/Hidrojen Peroksit TS 1018Süt ve Yoğurt1500g-ml.45163
28Peroksit Sayısı Tayini TS EN ISO 3960Hayvansal ve Bitkisel Yağlar1300g58249
 Peroksit Sayısı Tayini TS EN ISO 3960Ekstrakte Edilmiş Yağda1300g116249-326
29Polarizasyon Değeri Tayini TS 861Yarı Beyaz Şeker, Şeker veya Beyaz Şeker, Rafine Şeker1300g45257
30Potasyum İyodat Tayini / İyodat TS 933Potasyum İyodat İle İyotlanmış Tuz1500g101184
31Prolin Tayini TS 13357Bal1300g86261
32Sabun Miktarı  TS 5038Hayvansal ve Bitkisel Yağlar11litre45267
33Sabunlaşma Sayısı Tayini TS EN ISO 3657Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar11litre58268
34Sabunlaşmayan Madde Tayini TS 4963Gıda Maddeleri1-21litre91269
35Selüloz Tayini TS 4966Su2-4300g99277
36Serbest Klor Tayini Halit Keskin, Besin Kimyası Kantitatif MetotBitkisel Margarin, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar, Tahin1-22 litre58278
37Serbest Yağ Asitliği (FFA) /Asit Sayısı TS EN ISO 660Tuz1300g45104
38Sodyum Klorür Tayini/Klorür TS 6675Tuz1300 g54201
39Sterol Kompozisyonunun ve Miktarının Tayini ve Toplam Steroller İçinde Eritrodiol ve Uvaol Yüzdesinin BelirlenmesiGCTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları TebliğiBitkisel ve Hayvansal Katı (Tereyağı) ve Sıvı Yağlarda2300g229289
40Şeker Bileşenleri      288
 Dekstroz Eşdeğeri Tayini  (İnvert Şeker) TS EN ISO 5377Glukoz Şurubu, Susuz Dekstroz1300g83288
 Şeker Tayini / Toplam Şeker TS 1466Gıda Maddeleri (Fruktan içeren gıdalar hariç)1-2500 g76288
  Şeker Tayini / Toplam Şeker TS 12232Hayvan Yemleri1-2500 g76288
 İndirgen Şeker Tayini TS 861Beyaz Şeker1300g83288
 İnvert Şeker TS 1466Gıda Maddeleri1300g83288
 Toplam Şeker (Sakkaroz Cinsinden) TS 1466Gıda Maddeleri1300g76288
 Fruktoz, Glikoz, Sakaroz, Maltoz, ve Toplam Şeker Tayini(HPLC)HPLCGB 5413.5-2010Tüm Gıdalar (Bal, Pekmez ve Nar Ekşisi hariç)2300189288
 Laktoz Tayini(HPLC)HPLCGB 5413.5-2010Tüm Gıdalar (Bal, Pekmez ve Nar Ekşisi hariç)2300184288
 Sakaroz, Glikoz ve Fruktoz Tayini(HPLC)HPLCTS 13359Bal, Pekmez ve Nar Ekşisi1300g189288
41Tahin Miktarı  TS 2590Tahin Helvası2300g66290
42Toplam Sertlik Tayini TS 4474 ISO 6059Su11 litre58303
45Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) TS EN ISO 5943Ayran, Peynir Türleri, Dondurma1300g54201
 Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) TS 2812Bitkisel Margarin2300g54201
 Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) TS 1747–2 ISO 1841–2Et ve Et Mamulleri12 litre54201
 Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) TS 5000Makarna, Tarhana, Domates Salçası, Hazır Kuru Çorba, Bisküvi, Kırmızıbiber, Ekmek, Yem2300g54201
 Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) TS 2589Tahin1300g54201
 Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) ET ISO 1738Tereyağı1300g54201
 Tuz Tayini/Klorür (Sodyum Klorür) TS 774Zeytin (Salamura)1300g54201
46Uçucu Asit /Uçar Asit (Asetik Asit Cinsinden) TS 522Meyve Suları, Gazlı Alkolsüz İçecekler, Şarap21litre45313
47Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini TS 2137 ISO 1108Baharat2300g83315
48Uçucu Yağ Tayini/Toplam Uçucu Yağ TS EN ISO 6571Baharat2300g76317
49* Toplam Yağ Tayini Asit-Hidroliz Yöntemi EC 152/2009Tahıl, Tahıl Ürünleri ve Karma Yemler2300g91,3329
50Yağ Tayini TS ISO 2446Çiğ Süt, Pastörize ve Sterilize Süt, Krema, Ayran2300 g83329
 Yağ Tayini TS 7800Çikolata2300 g123331
 Yağ Tayini TS 1744Et ve Et Ürünleri2300 g83329
 Yağ Tayini TS 3076–1Kakao2300 g123331
 Yağ Tayini TS 2812Margarin2300 g83329
 Yağ Tayini ET ISO 3433Peynir Türleri2300 g83329
 
 
Yağ Tayini TS 2590Tel Kadayıf, Tahin Helvası2300 g66330
 Yağ Tayini TS EN ISO 659Yağlı Tohumlar  2300 g66330
 Yağ Tayini TS 1330Yoğurt2300 g83329
51Yağ Asitlerinin Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisi İle Tayini/Yağ Asitleri KompozisyonuGCYağ Asitlerinin Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisi İle TayiniBitkisel Katı ve Sıvı Yağlar2300 g207308
 (C 4:0)Butyric Asit """""""
 (C 6:0)Caproic Asit """""""
 (C 8:0)Caprylic Asit"""""""
 (C10:0)Capric Asit"""""""
 (C11:0)Undecanoic Asit """""""
 (C12:0)Lauric Asit"""""""
 (C13:0)Tridecanoic Asit"""""""
 (C14:0)Myristic Asit"""""""
 (C14:1)Myristoleic Asit"""""""
 (C15:0)Pentadecanoic Asit"""""""
 (C15:1)Cis-10-Pentadecanoic Asit """""""
 (C16:0)Palmitic Asit """""""
 (C16:1)Palmitoleic Asit """""""
 (C17:0)Heptadecanoic Asit """""""
 
 
(C17:1)Cis-10-Heptadecanoic Asit """""""
 (C18:0)Stearic Asit """""""
 (C18:1)Oleic Asit """""""
 (C18:1trans)Elaidic Asit """""""
 (C18:2 )Linoleic Asit """""""
 (C18:2 Trans) Linoleelaidicic Asit """""""
 (C18:3n3)Alfa Linolenic Asit """""""
 (C18:3n6)Gamma Linolenic Asit"""""""
 (C20:0)Arachidic Asit"""""""
 (C20:1)Cis-11-Eicosenoic Asit"""""""
 (C20:2)Cis-11,14 Eicosadienoic Asit"""""""
 (C20:3)Cis-8,11,14 Eicosatrienoic Asit """""""
 (C20:3n3)Cis-11,14,17 Eicosatrienoic Asit """""""
 (C20:4n-6)Arachidonic Asit"""""""
 (C20:5n-3)Cis-5,8,11,14,17 Eicosapentaenoic Asit(Epa) """""""
 (C21:0) Heneicosanoic Asit"""""""
 (C22:0) Behenic Asit """""""
 (C22:1n-9) Erusic Asit"""""""
 (C22:2) Cis-13,16 Docosadienoic Asit """""""
 (C22:6n-3) Cis-4,7,10,13,16,19 Docosahexaenoic Asit(Dha)"""""""
 (C23:0) Tricosanoic Asit """""""
 (C24:0) Lignoceric Asit """""""
 (C24:1n-9) Nervonic Asit """""""
52
 
Yağ Asitlerinin Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisi İle Tayini(Yağ Ekstrakte Edilen Ürünlerde) /Yağ Asitleri KompozisyonuGCTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları TebliğiGıda Maddeleri2300g264309
 Doymuş Yağ Asitleri """""""
 Doymamış Yağ Asitleri"""""""
 Çoklu Doymamış Yağ Asitleri """""""
 Tekli Doymamış Yağ Asitleri """""""
 Trans Yağ Asitleri """""""
53Yağsız Kakao Kitlesi TS 7800Çikolata2300 g122334
54Yağ Asitleri Etil Esterleri (FAEE) ve Mumsu Maddeler (Wax) TayiniGCZeytinyağı2300 g344327
552-Gliseril Monopalmitat Yüzde Miktarının TayiniGCTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları TebliğiZeytinyağı2300 g43076
56UV'de Özgül Absorbans TayiniHPLCTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları TebliğiZeytinyağı2300 g83319
57****ECN 42 Farkı Tayini (Tohum yağları Analizi) (Yağ asitleri
kompozisyonu hariç)
GCTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları TebliğiZeytinyağı2300 g241295
58Stigmastadien (Rafine Bitkisel Yağların Tesbiti )miktarı TayiniGCTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları TebliğiZeytinyağı2300 g390279

# Döner Sermaye İşletmeleri Birim Fiyat Listesi
*Akredite analizler
**Hesaplama ile alınacaktır(Gıda ve yemdeki enerji ve karbonhidrat)
***Analiz Talep Formunda analizi istenen üründe kullanılan şeker tipinin belirtilmesi zorunludur.
****Müdürlüğümüze analize gönderilen zeytinyağı numunelerinde sadece ECN42 Farkı analizi talep edilmesi durumunda, değerlendirme yapılabilmesi ve sonuç verilebilmesi için Yağ Asitleri Kompozisyonu (Zeytinyağı) (207,00 TL) analizinin de yapılması gerekmekte olup, bu iki analiz ücretinin toplam bedeli (448,00 TL) tahsil edilecektir.

 
 



''