Katkı Kalıntı Analiz Laboratuvarı


 

        Laboratuvarımızda; sert kabuklu kuru meyvelerde, yem-yem ürünlerinde, süt-süt ürünlerinde aflatoksin; Gıda maddelerinde hplc ile sudan boyaları, sentetik organik boya maddelerinin aranması, sorbik asit-benzoik asit, suni tatlandırıcı analizi; sularda ph, sertlik, nitrit, nitrat fosfor, amonyak, boi, koi, akm analizleri; Atık suda yağ ve gress analizi; Unda benzoil peroksit analizi; Tuzda potasyum iyodür ve potasyum iyodat analizi; Kuru kayısıda SO2; Şarapta kükürt dioksit; Tahin helvasında saponin tayini ile çay ve çözülebilir çayda kafein analizleri yapılmaktadır. Sert kabuklu kuru meyvelerde, yem-yem ürünlerinde aflatoksin, kuru kayısıda SO2 analizlerinde akredite olan katkı-kalıntı laboratuvar birimimizde üç personel görev yapmaktadır.

 

 

Akredite Analizlerimiz

- Sert Kabuklu Kuru Meyvelerde Aflatoksin Analizi

- Yem ve Yem Ürünlerinde Aflatoksin Analizi

- Kuru Kayısıda SO2 Analizi

- Gıda Maddelerinde HPLC ile Sorbik Asit-Benzoik Asit Analizi

- Kırmızı Pul ve Toz Biberde HPLC ile Aflatoksin Analizi

Analizin AdıAnaliz Ücreti (TL)
​1Benzoil Peroksit Analizi (HPLC) (Un)                                                                           ​189,00
​2Boya Aranması (Kalitatif)92,00
​3İyodat Analizi (Yemeklik Tuz)101,00
​4İyodür Analizi (Yemeklik Tuz)101,00
​5Kafein (HPLC)​​​189,00
​6Kükürtdioksit (SO2) E220​​96,00
​7Saponin Analizi (Helva)344,00
​8Sorbik Asit ve/veya Benzoik Asit ve Esterleri (Sodyum Benzoat ve/veya Potasyum Sorbat vb.) (HPLC)

189,00

​9Şeker Bileşenleri (Sakkaroz, Glukoz, Fruktoz, Maltoz Tayini189,00
​10Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1 + B2 + G1 + G2) (HPLC)247,00
​11Aflatoksin M1 (HPLC)321,00
​12Okratoksin A (OTA) (HPLC)310,00

İrfan DEMİRBAŞ (Veteriner Hekim)- Birim Sorumlusu

Cuma Ali Üzülmez (Biyolog)- Yrd.

Yurdane DOĞRU (Biyolog)

Abdullah MERAL (Laborant)

Berin EROL (Vet. Hekim)

2017-06-22-1242.jpg

 

2017-06-22-1240.jpg

 

2017-06-22-1240.jpg

''