Katkı ve Mineral Analiz Laboratuvarı

Birim Bilgi

​Hazırlanıyor

Cihaz Listesi

​Hazırlanıyor

Analiz Listesi

Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL.Analiz Süresi (gün)
1Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum (ICP-MS Metodu) *Gıda *NMKL, No:186,2007500 gr/500 ml227,73-5
2Kalay (ICP-MS Metodu)  *Gıda *NMKL, No:191,2009500 gr/500 ml227,73-5
3Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum,Alüminyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum (ICP-OES Metodu)GıdaNMKL, No:161,1998500 gr/500 ml2073-5
4Kurşun, Arsenik, Civa,
Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum,Alüminyum               (ICP-OES Metodu)
Yem ve Yem Katkı MaddeleriNMKL, No:161,1998500 gr/500 ml2073-5
5Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum,Potasyum,Alüminyum                   (ICP-OES Metodu)Gıda Amaçlı Kullanma SuyuTS EN ISO 11885500 gr/500 ml2073-5
6Kurşun,Civa ,Kadmiyum *Su Ürünleri*NMKL 161,1998*500 gr227,73-5
7Allura Red (E-129) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
8Amaranth (E-123) (HPCL)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
9Asesülfam-K Analizi (HPLC)Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ÜrünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml1893
10Aspartam Analizi (HPLC) Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ÜrünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml1893
11Benzoik Asit Analizi (HPLC)*Tüm Gıdalar *Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997*100 gr/100 ml207,93
12Benzoil Peroksit Analizi (HPLC) UnJ. Agric. Food Chem., 49, 98-102, 2001100 gr1893
13Boya Aranması (Kalitatif) 
Gıda
(Tamamı beyaz renkli gıdalar,
bitkisel ve hayvansal yağlar hariç)
TKB. GMMAM. Bursa, Metot No:34.01. Say:94, 1988,TS 2284100 gr/100 ml923
14Brillant Blue (E-133) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413
100 gr/100 ml
1893
15Hidrojen PeroksitKuru İncirEge Üni. Fen Fak. Biyo. Böl. Moleküler Biyo. A.B.D. İncirde Hidrojen Peroksit Uygul. Tes. Yönelik Gel. Yeni An. Yön. İlişkin Protokol. Sayfa 1-2 En az 500 g3353
16HMF (Hidroksi Metil Furfurol) Tayini (HPLC)Bal, Pekmez, Reçel,Meyve SuyuHarmonised Methods of the International Honey Commission 25-27, 2002100 gr1893
17Indigo Karmin (E-132) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
18Kafein Tayini (HPLC)Alkolsüz İçecekler, Çay, KahveJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 ml/100 gr1893
19Karmosin Azorubin (E-122) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
20Kinolin Yellow (E-104) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413
100 gr/100 ml
1893
21Meyve OranıMeyve Suları ve Nektarları (Portakal, Vişne, Kayısı, Şeftali)İlgili TS Standarları100 gr/100 ml4153
22NatamisinSüt ve Ürünlerinde (Peynir hariç)ISO 9233-2500 g/500 ml1893
Peynir 378
23*Nitrat Analizi (HPLC)Meyve ve Sebze Ürünleri*, Nordic Commitee on Food Analysis NO:165, 2000100 gr207,93
Et ve Et Ürünleri, Peynir çeşitleri100 gr189
24Nitrit Analizi (HPLC)Meyve ve Sebze Ürünleri Et ve Et Ürünleri, Peynir çeşitleriNordic Committee on Food Analysis NO:165, 2000100 gr1893
25Patent Blue V (E-131) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
26Ponceau 4R (E-124) (HPLC)Et , Et Ürünleri ile Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri, Et ve Et Ürünleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
27Potasyum İyodat Analiziİyotlanmış Tuzlar  TS 933,  2003.1 kg1013
28Potasyum Sorbat (HPLC)Tüm GıdalarNordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997 100 gr/100 ml1893
29Sakkarin Analizi (HPLC) Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ürünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml1893
30Sitrik Asit (HPLC) Şarapİşletme İçi Metot-
"KML-MT-17"
 (AOAC 986.13)
500 ml1893
31Sodyum Benzoat AnaliziTüm GıdalarNordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997 100 gr/100 ml1893
32Sorbik Asit Analizi (HPLC)*Tüm Gıdalar *Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997*100 gr/100 ml207,93
33Sunset Yellow (E-110) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
34Tartrazin (E-102) (HPLC) Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
35Sudan 1 (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1893
36Sudan II (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1893
37Sudan III (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1893
38Sudan IV (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1893
39Parared (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1893
40Vitamin C Analizi (HPLC) Tüm Gıdalar (Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç), YemRückemann H. 1980100 gr/100 ml3153
*Akredite analizdir.     
Benzoik asit- Sorbik asit : Tek enjeksiyon
Sodyum benzoat- Potasyum sorbat : Tek enjeksiyon
Nitrat - Nitrit : Tek enjeksiyon
Mineral ve ağır metal elementlerinde ilave her bir element için +50 TL alınır.

''