2018 Yılı Analiz Listesi ve Ücretleri

GENEL

FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL. (KDV Hariç)Analiz Süresi (gün)
1% Dolum Oranı Analizi   Bezelye KonservesiTS 382Orijinal Ambalaj
3 adet
351
Barbunya Pilaki KonserveTS 2664
Domates SalçasıTS 2664
ReçellerTS 2664
Yaprak KonserveTS 2664
Vişne KonservesiTS 2664
Zeytin SalamuraTS 2664
21000 Dane Ağırlığı AnaliziBaklagillerTS EN ISO 5201 kg351
Tahıllar (Arpa Hariç)TS EN ISO 520
3Ağırlık Kontrolü (Net Kütle)EkmekTGK, 2012/2Orijinal Ambalaj
3 Adet
351
4Askıda Katı Madde AnaliziAtık SuTS EN 872, SM 2540101 lt832
5Briks (Suda Çözünebilen Katı Madde) TayiniBiber SalçasıTS 4890300 g351
Gazlı Alkolsüz İçeceklerTS 1466
İncir PekmeziTS 12292
Meyve SularıTS 12143
Meyve ve Sebze MamülleriTS 4890
Reçeller, Marmelatlar, NektarlarTS 4890
Salça, KetçapTS 1466
SirkeTS 4890
Şalgam Suyu TS 4890
Üzüm PekmeziTS 4890
Vişne KonservesiTS 1466
6Benek Sayısı Analizi İrmikTS 2283 300 g451
7Boş Tane AnaliziAyçekirdeği (Tohumluk)TS 3091 kg451
Ayçekirdeği (Çerezlik)TS 12714
Kabak ÇekirdeğiTS 5086
Kabuklu Yer FıstığıTS 310
Kabuklu Antep FıstığıTS 1279
8Boy, Sınıf, İrilik AnaliziZeytin TS 774 1 kg451
Kuru KayısıTS 485 
Kuru İncirTS 541 
Kuru ÜzümTS 3411 
9Bozuk Tane Analizi Ayçekirdeği (Çerezlik)TS 127141 kg451
Ayçekirdeği (Tohumluk)TS 309
BuğdayTS 2974
Çam FıstığıTS 1771
Kabuklu Yer FıstığıTS 310
Kuru FasulyeTS 141
Mısır ve Cin MısırıTS 3415
NohutTS 142
PirinçTGK, 2010/60
Soya Fasulyesi TS 308
SusamTS 311
Yeşil ve Kırmızı MercimekTS 143
10Böcek ve / veya Bunların  Parçaları, Yumurta AranmasıKuru İncir, İncir EzmesiTS 5421 kg451
BulgurTS 2284
11Böcek Hasarlıları Miktarı AnaliziCevizTS 1275 - TS 12761 kg451
Çiğ Kahve ÇekirdeğiTGK, 2006/52
BaharatlarTGK, 2002/45
ErikTS 1204
ŞeftaliTS 3687 ISO7703
HurmaTS 7420
ElmaTS 3687 ISO 7703
ArmutTS 3689
Tane KarabiberTS 2290 ISO 959
MercimekTS 143
12Buruşuk ve Haşlak Tane AnaliziBadem TS 12781 kg451
Çam FıstığıTS 1771
Fındık TS 3075
13Çökebilen Katı Madde AnaliziSu ve Atık suTS 7092, SM 2540 IF2 lt661
14Dane-Partikül İriliği AnaliziZeytin SalamuraTS 7742 kg451
KakaoTS 3076-1,TS 3076-1500g451
15Dane Özellikleri TayiniDane Bakliyat ve TahıllardaTS’ li  olanlar1 kg451
16Duyusal Analiz (Tat, Koku)Gıda İle Temas eden sulardaTS EN 16221 lt671
17Gözle Görülebilir Yabancı Madde AnaliziBütün Gıda ÜrünleriÜrün Standardı veya Tebliği1 kg / 1 adet451
18Hafif Dane Miktarı AnaliziTane KarabiberTS 2290 ISO 959-1 1 kg451
19Ham Kül*Ayçiçeği Tohumu Küspesi*Com. Reg. (EC) No: 152/2009, Annex III-M. 27.12.2011/28155 Sayılı R.G.300g 91,32
Balık Unu*
Balık Yemleri*
Buzağı Başlangıç Yemi*
Buzağı Büyütme Yemi*
Etlik Piliç Yemi*
Etlik Civciv Yemi*
Hay. Yem. ve Yem Kat Madd.*
Hindi Civciv Yemi*
Hindi Piliç Yemi*
Köpek Maması*
Kedi Maması*
Kanatlı Unu*
Kanatlı Yemi*
Karides Unu*
Koyun Süt Yemi*
Kuş Yemleri (Darı Dahil)*
Kuzu Başlangıç Yemi*
Kuzu Büyütme Yemi*
Kuzu Besi Yemi*
Pamuk Tohumu Küspesi*
Piliç Geliştirme Yemi*
Sığır Besi Yemi*
Sığır Süt Yemi*
Süt İkame Yemi*
Tavuk Yemi*
Tavuk Yumurta Yemi*
Toklu Besi Yemi*
Yumurta Civciv Yemi*
20Ham KülPremiks' '300g832
Slaj Yem' '
21Ham ve Tebeşirleşmiş Dane Miktarı AnaliziPirinçTGK, 2010/60 1 kg451
22Hasarlı ve Zarar Görmüş Dane Analizi CevizTGK, 2008/531 kg451
PirinçTGK, 2010/60
BuğdayTS 2974 
23Hava Boşluğu AnaliziYumurtaTS 106810 adet381
24HCL'de Çözünmeyen KülBaharatTS 2133100 gr.1142
Meyve Sebze MamulleriTS 1128, ISO 763100 gr.
EkmekTS 5000100 gr.
TuzTS 933500 gr.
Yem ve Yem Hammaddeleri Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-M, 27.12.2011 tarih ve 28155 sayılı Resmi Gazete,Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.
25Kırık, Cılız Az Gelişmiş Dane Miktarı Analizi ArpaTS 40781 kg.451
Badem (Tatlı)TS 1278
Börülce (Kuru)TS 3268
BuğdayTS 2974
Çam FıstığıTS 1771
FıstıkTS 310
Kuru FasulyeTS 141
KarabiberTGK, 200/16
Mısır ve Cin MısırıTS 3415
NohutTS 142
PirinçTGK, 2010/60
Soya Fasulyesi TS 308
26Kuru Madde veya Rutubet Miktarı Analizi*Arpa*TS EN ISO 712300g / 300 ml50,62
Balık Unu*TS 6318
Balık Yemleri*TS 6318
Bisküvi, Bebe Bisküvisi*TS EN ISO 712
Buğday Kepeği*TS EN ISO 712
Buğday ve Buğday Unu*TS EN ISO 712
Bulgur*TS EN ISO 712
Buzağı Başlangıç Yemi*TS 6318
Buzağı Büyütme Yemi*TS 6318
Çavdar*TS EN ISO 712
Etlik Piliç Yemi*TS 6318
Etlik Civciv Yemi*TS 6318
Hayvan Yemleri ve Yem Katkı Madd.* TS 6318
Hindi Civciv Yemi*TS 6318
Hindi Piliç Yemi*TS 6318
İrmik*TS EN ISO 712
Hindi Piliç Yemi*TS 6318
İrmik*TS EN ISO 712
Köpek Maması*TS 6318
Kedi Maması*TS 6318
Kanatlı Unu*TS 6318
Kanatlı Yemi*TS 6318
Karides Unu*TS 6318
Koyun Süt Yemi*TS 6318
Kuş Yemleri (Darı Dahil)*TS 6318
Kuzu Başlangıç Yemi*TS 6318
Kuzu Büyütme Yemi*TS 6318
Kuzu Besi Yemi*TS 6318
Makarna, Erişte, Şehriye*TS EN ISO 712
Milföy Hamuru (Yaprak Hamur)*TS EN ISO 712
Piliç Geliştirme Yemi*TS 6318
Pirinç ve Pirinç Unu*TS EN ISO 712
Sığır Besi Yemi*TS 6318
Sığır Süt Yemi*TS 6318
Süt İkame Yemi*TS 6318
Tahıl ve Tahıl Ürünleri*TS EN ISO 712
Tavuk Yemi*TS 6318
Tavuk Yumurta Yemi*TS 6318
Toklu Besi Yemi*TS 6318
Yulaf*TS EN ISO 712
Yumurta Civciv Yemi*TS 6318
Ekmek ve ÇeşitleriTS 50001 adet462
Kaymak - KremaTS 1018200 g
Antep Fıstığı (İç-Kabuklu)TS 1279, TS 1280300 g /300 ml
Ayçekirdeği TS 1632 EN ISO 665
AyranTS 1018
Badem (İç-Kabuklu)TS 1277, TS 1278
Baharatlar, Kabak Çekirdeği, Çeşnili ürünlerTS 2134300 g /300 ml662
Bakliyat ÜrünleriTS  ISO 24557300 g /300 ml462
Buzlu Ürünler (Sütlü-Meyveli)TS 1330
Çay, Poşet Çay (Siyah-Bitkisel)TS 1562
Ceviz (İç-Kabuklu)TGK, 2008/53
Çikolata ve ÇeşitleriTS 7800
Dondurma ve ÇeşitleriTS ISO 3728
Ekmek MayasıTS 3522
Et ve Et ÜrünleriTS 1743 ISO 1442
Fıstık (İç-Kabuklu)TS 972
Fındık (İç-Kabuklu)TS 3075
Füme (Dumanlanmış) Balık EtiTS 1743 ISO 1442
Gofret, KrakerTS EN ISO 712
Hazır Kuru ÇorbalarTS 1252 EN ISO 1666
Haşhaş TohumuTS 1632 EN ISO 665
Helva (Yaz Helvası)TS 1607 EN ISO 662
26Kuru Madde veya Rutubet Miktarı AnaliziKahve Çekirdeği (Çiğ)TS 2314
Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 11294
Kakao (Çekirdek)TS 2211
Kakao (Toz)TS 3076-1
Köfte, Hamburger (Pişmemiş)TS 1743 ISO 1442
Kuru BörülceTS  ISO 54557
Kuru FasulyeTS  ISO 24557
LokumTS 1201
EN ISO 1741
300 g /300 ml462
Meyve ve Sebze SularıTS EN 12145
Mısır ve Cin MısırıTS EN ISO 6540
NişastaTS 1252 EN ISO 1666
Peynir ve ÇeşitleriTS EN ISO 5534
PremiksTS 6318
Slaj YemTS 6318
Pişmeye Hazır Süt TatlılarıTS 1252 EN ISO 1666
SimitTS 5000
SütTS 1018
Süt TozuTGK, 2002/16
Sütlü TatlılarTS 1330
SusamTS 1632 EN ISO 665
Şarap Comp. Of int. Met.
Tahin ve Tahin HelvasıTS1201 EN ISO 1741
TarhanaTS EN ISO 712
TereyağTS 1331
Tel KadayıfTS EN ISO 712
Toz PudingTS 1252 EN ISO 1666
Tuz (Yemeklik)TS 933
Yağlı TohumlarTS 1632 EN ISO 665
Yağlı Tohum KüspeleriTS ISO 771
YufkaTS 5000
YoğurtTS 1330
27Kurutma Kaybı AnaliziŞekerlerTGK, 2002/26500 g452
28Kuru Meyve Oranı AnaliziLokumTS 8444500 g351
29Kusurlu ve Özürlü Dane Miktarı AnaliziBuğdayTS 2974 1kg451
FıstıkTS 310
HurmaTS 7420
MercimekTS 143
Kuru ÜzümTS 3411 
30Küflü Çekirdek ve Tane Miktarı AnaliziÇiğ Kahve ÇekirdeğiTS 31171 kg451
Kabak ÇekirdeğiTS 5086
Kakao ÇekirdeğiTS 2210 
Kuru İncirTS 541
Kuru KayısıTS 485 
Kuru ÜzümTS 3411 
31Kül Miktarı Analizi*Bebe Bisküvisi*TS EN ISO 2171300 g /300 ml91,32
Baklagiller*TS EN ISO 2171
Bisküvi *TS EN ISO 2171
Buğday Kepeği*TS EN ISO 2171
Buğday Unu*TS EN ISO 2171
Bulgur*TS EN ISO 2171
Kraker*TS EN ISO 2171
Kek *TS EN ISO 2171
İrmik *TS EN ISO 2171
Makarna *TS EN ISO 2171
Nohut*TS EN ISO 2171
Peksimet *TS EN ISO 2171
Pirinç Unu *TS EN ISO 2171
Tahıllar *TS EN ISO 2171
Tahıl ve baklagil yan ürünleri*TS EN ISO 2171
32Kül Miktarı AnaliziEkmek ve ÇeşitleriTS 50001 adet832
AnasonTS 2131 ISO 928300 g /300 ml
Baharatlar (Toz, Tane, Yaprak)TS 2131 ISO 928
BalTS 2131 ISO 928
Çay, Poşet ÇayTS 1564
Çiğ Kahve ÇekirdeğiTS 13423
Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423
Çörek OtuTS 2131 ISO 928
Et Suyu ÜrünleriTS 1746 ISO 936
Et ve Et ÜrünleriTS 1746 ISO 936
Fındık EzmesiTS 2131 ISO 928
Gofret, TS EN ISO 2171
Haşhaş TohumuTS 2131 ISO 928
Hazır Kuru ÇorbaTS 5000
Kakao Çekirdeği ve TozuTS 3076-1
KimyonTS 2130 ISO 928
KişnişTS 2130 ISO 928
Köfte HarcıTS 2131 ISO 928
Meyve ve Sebze SularıTS EN 1135
NişastaTS 5816 EN ISO 3593
Pişmeye Hazır Süt TatlılarıTS 13384
SumakTS 2131 ISO 928
SusamTS 2131 ISO 928
ŞarapTS 522
Tahin ve Tahin HelvasıTS 6399
Üzüm - İncir PekmeziTS 3792
YufkaTS 5000
33Meyve Ağırlığı Oranı AnaliziReçellerTS 39581 kg351
34Nişasta Granüllerinin Mikroskobik GörünüşüYenilebilir NişastaTS 2970500 g.351
35Özgül Ağırlık*Şarap*TS 522250 ml.351
36pH AnaliziBeyaz Peynir, Lor PeyniriTS 591300 g /300 ml331
BiraTS 2259 
Eritme PeyniriTS 2176
Et ve Et MamülleriTS 3136 ISO 2917
Et Suyu ÜrünleriTS 3136 ISO 2917
Ketçap- MayonezTS 1728 ISO 1842
Konserve Gıdalar (Et ve Et Ürünleri)TS 3136 ISO 2917
Konserve Gıdalar (Meyve ve Sebze)TS 1728 ISO 1842
Meyve ve Sebze MamülleriTS 1728 ISO 1842
Milföy Hamuru (Yaprak Hamur)TS 3136 ISO 2917
Reçel, MarmelatTS 1728 ISO 1842
SalçaTS 1728 ISO 1842
Sirke, Turşu, Şalgam SuyuTS 1728 ISO 1842
UHT SütTS 1192
Üzüm - İncir PekmeziTS 3792
Zeytin Salamura ve EzmesiTS 774 
37Refraktometrik Kırılma İndisi AnaliziHayvansal ve Bitkisel YağlarTS 4960 EN ISO 6320, TS 886, TS 888, TS 894, TS 342100 g /100 ml351
SütTS 1334
TereyağıTS ISO 1739
38Rutubet ve Uçucu Madde Miktarı AnaliziHam ve İşlenmiş YağlarTS 1607 EN ISO 662 500 ml352
39Sap, Dal Parçacıkları ve Çekirdek Parçaları AnaliziKuru ÜzümTS 3411 1 kg451
BaharatlarTGK, 2002/45
Reçeller (Çekirdekli)TS 3958
40Siyah Leke AnaliziSalça ve Domates SuyuTS 1466500 g451
41Su Ekstraktı Miktarı AnaliziÇaylarTS ISO 9768 500 g531
42Suda Çözünmeyen Kül Miktarı AnaliziKahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423300 g1662
Çay, Poşet ÇayTS 1565 
BaharatlarTS 2132 
43Suda Çözünen Kül Miktarı Analizi (Toplam Küle Göre)Çay, Poşet ÇayTS 1565 300 g1662
Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423 
44Suda Çözünen Madde Miktarı Analizi  Çözünebilir Kahve TS 5389300 g531
Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423
45Suya Geçen Madde Miktarı AnaliziMakarnaTS 1620300g351
46Suda Çözünmeyen Katı Madde  Miktarı AnaliziBalTS 3036300 g352
47Su Muhtevası BalTS 13365300 g351
48Süzme Ağırlığı AnaliziBezelye KonservesiTS 382Orijinal Ambalaj 3 Adet351
Barbunya Pilaki KonserveTS 2664
TurşuTS 2664
Vişne KonservesiTS 2664
Yaprak KonserveTS 2664
Zeytin SalamuraTS 774
49Toplam Çözünmüş Katı Madde AnaliziSu ve Atık suSu ve Atık Su Analizleri, 19981 lt661
50Toplam Katı Madde Miktarı AnaliziDondurmaTS ISO 3728300 g 452
51Toplam Toz Çay Miktarı AnaliziÇay, Poşet ÇayTS 4600500 g351
52Yağsız Kuru Madde   PeynirTS EN İSO 5534500 g /500 ml1102
SütTS 10182
YoğurtTS 13302
AyranTS 1018, TS 3810, TS 6800 
DondurmaTS 4265, TS 4851, TS 12649
53Yabancı maddeSüt TozuTS 1329250 gr452
Daneli Bakliyat ve Tahıllarda TS’ li olanlar1 kg451
*Akredite analiz
Suda çözünen kül= Kül+Kül
Suda çözünmeyen kül = Kül+Kül
KALINTI ANALİZ LABORATUVARI
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL.Analiz Süresi (gün)
1Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (GC-MS ) Yaş Sebze ve Meyve AOAC  2007.011 kg.3781
Kuru Ürünler AOAC  2007.011 kg.3781
2Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (GC/MS/MS)*Yaş Sebze ve Meyve *AOAC  2007.011 kg.415,81
3Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (LC/MS/MS)*Yaş Sebze ve Meyve *AOAC  2007.011 kg.415,81
4Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (GC-MS ) Yem ve Yem ham MaddeleriAOAC  2007.011 kg.3781
*Akredite analiz
KATKI-MİNERAL ANALİZ LABORATUVARI
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL.Analiz Süresi (gün)
1Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum (ICP-MS Metodu) *Gıda *NMKL, No:186,2007500 gr/500 ml227,73-5
2Kalay (ICP-MS Metodu)  *Gıda *NMKL, No:191,2009500 gr/500 ml227,73-5
3Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum,Alüminyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum (ICP-OES Metodu)GıdaNMKL, No:161,1998500 gr/500 ml2073-5
4Kurşun, Arsenik, Civa,
Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum,Alüminyum               (ICP-OES Metodu)
Yem ve Yem Katkı MaddeleriNMKL, No:161,1998500 gr/500 ml2073-5
5Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum,Potasyum,Alüminyum                   (ICP-OES Metodu)Gıda Amaçlı Kullanma SuyuTS EN ISO 11885500 gr/500 ml2073-5
6Kurşun,Civa ,Kadmiyum *Su Ürünleri*NMKL 161,1998*500 gr227,73-5
7Allura Red (E-129) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
8Amaranth (E-123) (HPCL)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
9Asesülfam-K Analizi (HPLC)Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ÜrünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml1893
10Aspartam Analizi (HPLC) Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ÜrünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml1893
11Benzoik Asit Analizi (HPLC)*Tüm Gıdalar *Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997*100 gr/100 ml207,93
12Benzoil Peroksit Analizi (HPLC) UnJ. Agric. Food Chem., 49, 98-102, 2001100 gr1893
13Boya Aranması (Kalitatif) 
Gıda
(Tamamı beyaz renkli gıdalar,
bitkisel ve hayvansal yağlar hariç)
TKB. GMMAM. Bursa, Metot No:34.01. Say:94, 1988,TS 2284100 gr/100 ml923
14Brillant Blue (E-133) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413
100 gr/100 ml
1893
15Hidrojen PeroksitKuru İncirEge Üni. Fen Fak. Biyo. Böl. Moleküler Biyo. A.B.D. İncirde Hidrojen Peroksit Uygul. Tes. Yönelik Gel. Yeni An. Yön. İlişkin Protokol. Sayfa 1-2 En az 500 g3353
16HMF (Hidroksi Metil Furfurol) Tayini (HPLC)Bal, Pekmez, Reçel,Meyve SuyuHarmonised Methods of the International Honey Commission 25-27, 2002100 gr1893
17Indigo Karmin (E-132) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
18Kafein Tayini (HPLC)Alkolsüz İçecekler, Çay, KahveJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 ml/100 gr1893
19Karmosin Azorubin (E-122) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
20Kinolin Yellow (E-104) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413
100 gr/100 ml
1893
21Meyve OranıMeyve Suları ve Nektarları (Portakal, Vişne, Kayısı, Şeftali)İlgili TS Standarları100 gr/100 ml4153
22NatamisinSüt ve Ürünlerinde (Peynir hariç)ISO 9233-2500 g/500 ml1893
Peynir 378
23*Nitrat Analizi (HPLC)Meyve ve Sebze Ürünleri*, Nordic Commitee on Food Analysis NO:165, 2000100 gr207,93
Et ve Et Ürünleri, Peynir çeşitleri100 gr189
24Nitrit Analizi (HPLC)Meyve ve Sebze Ürünleri Et ve Et Ürünleri, Peynir çeşitleriNordic Committee on Food Analysis NO:165, 2000100 gr1893
25Patent Blue V (E-131) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
26Ponceau 4R (E-124) (HPLC)Et , Et Ürünleri ile Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri, Et ve Et Ürünleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
27Potasyum İyodat Analiziİyotlanmış Tuzlar  TS 933,  2003.1 kg1013
28Potasyum Sorbat (HPLC)Tüm GıdalarNordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997 100 gr/100 ml1893
29Sakkarin Analizi (HPLC) Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ürünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml1893
30Sitrik Asit (HPLC) Şarapİşletme İçi Metot-
"KML-MT-17"
 (AOAC 986.13)
500 ml1893
31Sodyum Benzoat AnaliziTüm GıdalarNordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997 100 gr/100 ml1893
32Sorbik Asit Analizi (HPLC)*Tüm Gıdalar *Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997*100 gr/100 ml207,93
33Sunset Yellow (E-110) (HPLC)Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
34Tartrazin (E-102) (HPLC) Et ,Et Ürünleri hariç, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç olmak üzere  suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleri içeren gıda İşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1893
35Sudan 1 (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1893
36Sudan II (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1893
37Sudan III (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1893
38Sudan IV (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1893
39Parared (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1893
40Vitamin C Analizi (HPLC) Tüm Gıdalar (Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç), YemRückemann H. 1980100 gr/100 ml3153
*Akredite analizdir.     
Benzoik asit- Sorbik asit : Tek enjeksiyon
Sodyum benzoat- Potasyum sorbat : Tek enjeksiyon
Nitrat - Nitrit : Tek enjeksiyon
Mineral ve ağır metal elementlerinde ilave her bir element için +50 TL alınır.
KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek
Ürün
Analiz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL. (KDV Hariç)Analiz Süresi
(gün)
1Acılık (Kreiss) AnaliziTahinTS 2589100 gr.452
2Alkalinite AnaliziSu TS 3790
EN ISO 9963-1
100 ml.451
3Alkol Miktarı Analizi
(% Hacim) (Distilasyon)*
Şaraplar Alkollü İçkiler*TS 522500 ml.69,31
SirkelerTS 52263
4Asetil Metil Karbinol TestiSirkelerTS 1880
EN 13188
100 ml.452
5Asitlik Tayini Pastörize Süt, Çiğ Süt, Ayran, KremaTS 1018
TS ISO 1740
100 ml.451
Beyaz Peynir, Tulum Peyniri, Dil Peyniri (Titre Edilebilir)TS 591100 gr.
Yoğurt (Titre Edilebilir)TS 1330100 gr.
BalTS 303650 gr.
Un, Öğütülmüş Tahıl Ürünleri (Yağ Asitliği)TS 6179 ISO 730550 gr.
ZeytinTS 77450 gr.
Ekmek (Asit Değeri)TS 500050 gr.
6Asitte Çözünmeyen Madde MiktarıTuzTS 933100 gr.352
7Azotsuz Öz Maddeler Analizi (Kurumadde+Protein+Selüloz+Kül+Yağ)Yem ve Yem Hammaddeleri,25/08/1974 tarih ve 14987 sayılı Resmi GazeteYem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.3953
Kanatlı Yem ve Kanatlı Yem Hammaddeleri
8Bitkisel ve Hayvansal Yağlarda Asit Sayısı/Serbest Yağ Asitliği Analizi (FFA)Bitkisel ve Hayvansal YağlarTS EN ISO 660100 g.452
9Bitkisel ve Hayvansal Yağlarda Peroksit Sayısı AnaliziBitkisel ve Hayvansal YağlarTS 894
TGK 2014/53
TS 2590
TS EN ISO 3960
100 g.582
10BulanıklıkSuFotometrik Metod100 ml351
11ECN 42 Farkı (Yağ Asitleri Kompozisyonu Hariç)ZeytinyağıCOI/T.20/Doc.No.20/Rev.2 2008100 ml.2411
12Ekstrakte Edilmiş Yağlarda
Asit Sayısı/Serbest Yağ Asitliği (FFA)
Yağı Eksrakte
Edilebilen Ürünler
TS EN ISO 660100 gr.103 
13Ekstrakte Edilmiş Yağlarda
Peroksit Sayısı Analizi
Yağı Eksrakte
Edilebilen Ürünler
TS 894
TGK 2014/53
TS 2590
TS EN ISO 3960
100 gr.1162
14Elektriksel İletkenlik TayiniBal TS 133660.5 kg bal351
Su TS 9748
EN 27888
100 ml.
15Enerji Analizi (Protein+Yağ+Nişasta+Şeker)Süt ve Süt ÜrünleriTGK Etiket Yönetmeliği1000 gr3754
Gıdalarda 392
16Etanol AnaliziAlkollü ve Alkolsüz içeceklerAOAC 972.10 AOAC 984.14350 ml1842
17Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde ile Kül AnaliziYemeklik Bitkisel YağlarTS 894
TS EN ISO 663
50 gr.1212
18Formol Sayısı AnaliziGazlı Alkolsüz İçecek, Toz MeşrubatTS EN 1133
IFU 30
100 ml.581
TKB. GMMAM. Bursa
Metod No: 70.01. Say:151, 1988.
19Fruktoz (HPLC)Bal, Pekmez, Reçel, Meyve SularıIHC-2009
TS 13359
TS EN 12630
100 gr.1891
20Glikoz (HPLC)Bal, Pekmez, Reçel, Meyve SularıIHC-2009
TS 13359
TS EN 12630
100 gr.1891
21Glikoz+Fruktoz (HPLC),
Glikoz/Fruktoz (HPLC)
Bal, Pekmez, Reçel, Meyve SularıIHC-2009
TS 13359
TS EN 12630
100 gr.1891
22Ham Protein Analizi (Kjeldahl) *Yem ve Yem Hammaddeleri*Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-C, 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi GazeteYem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.111,11
23Ham Selüloz AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri TS 324
TS 315
Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g., Siyah çay en az 100g.991
Siyah Çay- Selüloz İçeriği % 1'den Fazla olan GıdalarTS ISO 15598
TS 6932
24Ham Yağ Analizi*Yem ve Yem Hammaddeleri *Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-H*Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg,
Saf yemlik preparatlar
en az 50g.
72,62
25HistaminBalık ve İşlenmiş BalıkJournal of AOAC İnternational Vol.76, No:3 pp. 575-577 (HPLC)1 kg.1891
26İnvert Şeker Analizi (Titrimetrik)Şekerli ÜrünlerTS 3036
TGK 2002/26
TS 7780
TS 3792
GMMAY (Lane Eynon)
50 gr.832
27İyot Sayısı AnaliziYemeklik Bitkisel ve Hayvansal Yağlar TS EN ISO 3961 (Titrimetrik Metot)
50 ml.761

Bitkisel Yağlar (Yağ asitleri Kompozisyonu) 
AOCS Cd 1 c-85 (GC)207
28Jelatin Aranması (Kalitatif)Süt ÜrünleriAOAC Official Method, 920.106.200 gr.531
29Karbondioksit Analizi (CO2)Gazlı İçeceklerTKB. GMMAM. Bursa, Metod No:98.01.
Say:193, 1988.
Orjinal Ambalaj en az 2 adet531
30Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ)SuFotometrik Metod100 ml1261
31Kokuşma Testi
(Nessler reaktifi ile)
Et ve Et ÜrünleriTS 1069
TS 10580
GMMAY 112.02-I
200 gr.351
32Kükürt Dioksit Analizi (SO2)*Tüm Gıdalar*
(Sirke hariç)
AOAC 2000 962.16
TS 485 
200 gr/200 ml105,61
Şarap (Toplam)TS 522200 ml.96
Şarap (Serbest)TS 522200 ml.96
33Metabolik Enerji Analizi (Protein+Yağ+Nişasta+Şeker)Kanatlı Yemleri21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi GazeteYem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg,
Saf yemlik preparatlar
en az 50g.
391,73
34Metanol AnaliziDistile Alkollü İçkilerAOAC 972.10 AOAC 968.09350 ml1842
35Mineral Yağ AranmasıYemeklik Bitkisel
Yağlar
TS 894, TS 503950 ml.451
36Nişasta Analizi (Kalitatif)BaharatlarTS EN ISO 7540
GMMAM 138.03
50 gr.581
Yoğurt, PeynirTKB. GMMAM. Bursa, Metod No:138.03. Say:417, 1988.100 ml.
37Nişasta Analizi (Miktar Tayini)Et ve Et ÜrünleriTS 6812200 g.1322
Yem ve Yem Hammaddeleri
Gıdalar
Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-L, 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi Gazete,
TS 6493
TS EN ISO 10520
GMMAY
Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 k