Müdürlüğümüz Fiziksel Analiz Laboratuvarında Gıda, Su, Yem ve Yem maddelerinde ithalat, ihracat, özel istek, denetim ve izleme programı numunelerinde fiziksel analizler TSE standartları veya uluslararası standartlara uygun hazırlanmış olan operasyon presedürlerine göre yapılmakta, Türk Gıda Kodeksi veya ilgili standarda göre değerlendirilmektedir. Yöntem veya değerlendirme kaynağı olan standartların güncelliği sürekli takip edilmektedir.
Laboratuvarımız Yem ve yem maddeleri, Mısır, Tahıl ve tahıl ürünleri, Yağlı tohumlar ve Yağlı tohum kalıntıları rutubet tayini, peynir ve işlenmiş peynir toplam kuru madde içeriği, Bal su muhtevası tayini ile Hayvan yemleri ham kül tayini analizlerinde akreditasyon sertifikasına sahiptir.
Akredite olunması söz konusu analizlerin ilgili standartlara uygun yapıldığının, tüm laboratuvar personelinin istatistiksel olarak kabul edilebilir yakınlıkta sonuçlar elde edebildiği gibi rapor edilen atanmış konvansiyonel sonuçların beklenen sonuçlara uygun olduğunun yetkilendirilmiş akreditasyon kurumu denetimleri ile kanıtlanmış olduğu anlamına gelmektedir.
Aynı zamanda yetkili akreditasyon kurumu takibinde olmak, yapılan analizlerin kalitesinin sürekliliği için gerekli günlük veya periyodik kontrol faaliyetlerinde bulunmayı, cihaz kalibrasyonlarının belirli aralıklar içinde yapılmasını, iç ve dış kalite kontrol çalışmalarına katılımı zorunlu kılmaktadır.
Laboratuvarımız akredite analiz sayısını artırma hedefinde çalışmalara devam edilmektedir.
ADI-SOYADI
| UNVANI
|
Ali KUTLU
| Kimyager/Birim Sorumlusu
|
Dr. Serpil BAYRAKDAR
| Veteriner Hekim
|
Sıra
| Cihaz Adı | Adet |
1
| Etüv
| 2 |
2 | Vakumlu Etüv | 1 |
3
| Kül Fırını | 1 |
4 | Hassas Terazi | 1 |
5
| Teknik Terazi
| 1 |
6
| Criyoskop | 1 |
7
| Türbidimetre | 1 |
8
| Refraktometre | 1 |
9
| Hektolitre | 1 |
10
| Su Banyosu | 1 |
11
| Rutubet Tayin Cihazı | 1 |
12
| Multiparametre cihazı (su) | 1 |
13
| Blender | 1 |
14
| Isıtıcı Tabla | 1 |
15
| Balon ısıtıcı | 2 |
16
| Thermohigrometre
| 1 |