Gıda mikrobiyolojisi temel olarak gıda işleme ve
taşıma sırasında eksik veya hatalı uygulamalar sonunda gıdaları bozan,
insanları hastalandıran mikroorganizmalarla ilgilenmektedir. Sterilize
edilmedikçe ve steril ambalajda bulunmadığı sürece gıdalar çeşitli faktörlere
bağlı olarak mikroorganizma içermektedir. Bu nedenle laboratuvarımız konusunda
uzman personeli ile insanlarda sağlık riski yaratan ve gıdalarda bozulmalara
neden olan mikroorganizmaları incelemektedir.
Çalışmalarımız TSE EN ISO 17025 ve diğer ISO Standartlarına
göre ve uluslararası geçerliliği olan metotlarla devam etmekte olup, laboratuvarda çalışılan analizlerde
akredite olmuş durumdayız.
Analiz kalitemiz metot validasyonu yapılarak,
uluslararası ve ulusal yeterlilik testlerine (FEPAS - EQA) katılarak
sağlanmaktadır
S.N. | Unvan | Adet |
1 | Uzman Biyolog | 1
|
2 | Veteriner Hekim
| 1
|
3
| Su Ürünleri Mühendisi | 2
|
4
| Gıda Mühendisi | 1 |
1 | Otoklav | 4 |
2 | VIDAS PC Blue | 1 |
3 | Otomatik Mikroorganizma Sayım Cihazı | 1 |
4 | Elektronik Terazi | 3 |
5 | Su Banyosu | 2 |
6 | İnkübatör | 9 |
7 | Stomacher | 1 |
8 | Mikroskop | 3 |
9 | Koloni Sayıcı | 1 |
10 | Blender | 1 |
11 | Mikrodalga Fırın | 2 |
12 | Vortex | 2 |
13 | Sterilizatör | 1 |
14 | Ph Metre | 1 |
15 | Isıtmalı Manyetik Karıştırıcı | 1 |
16 | Mikrobiyolojik Emniyet Kabini | 4 |
17 | Su Arıtma (Saf Su) Cihazı | 1 |
18 | BactoCount IBCm Süt Analiz Cihazı | 1 |