Mikrobiyoloji Lab.

MİKROBİYOLOJİ LABORATUVARI ANALİZ ÜCRETLERİ


Analiz AdıÜrünlerAnaliz MetoduAnaliz Ücreti (TL)Analiz Süresi (Gün)
İthalat, İhracat  ve Özel İstek N=1İhracat, İthalat,Özel İstek N=5, N=10

*Aerobik Bakteri Sayısı

(Aerobik Mezofilik Bakteri Sayısı, Aerobik Koloni Sayısı)

GıdalarISO 4833-177

 5N=385

10N=770

3

Aerobik Bakteri Sayısı

(Aerobik Mezofilik Bakteri Sayısı, Aerobik Koloni Sayısı)

Yem, Su ve DiğerISO 4833-170

 5N=350

10N=700

3

*Aerobik Bakteri Sayısı

(Aerobik Mezofilik Bakteri Sayısı, Aerobik Koloni Sayısı) (hızlı test)

Gıdalar (Meşrubatlar, çiğ yumuşakçalar, çiğ et ve sakatatlar, ceviz, fındık, badem, hazır kek karışımları, çiğ süt, toz soslar, dehidre çorbalar hariç)

TEMPO TVC

Ref: 80 007

132

 5N=660

10N=1320

2
*Aerobik Bakteri Sayısı (Hızlı Test)Çiğ SütBentley BactoCount IBCm Cihazı55

 5N=660

10N=1320

1
*Bacillus cereus sayımıGıdalarTS EN ISO 793288

5N=440

10N=880

3
Bacillus cereus sayımıYem, Su ve DiğerTS EN ISO 793280

5N=400

10N=800

3
* Cronobacter sakazakiiBebek Mamaları ve Devam ÜrünleriISO/TS 22964110

5N=550

10N= 1100

4
Cronobacter sakazakiiSüt, Süt Ürünleri ISO/TS 22964100

5N=500

10N= 1000

4
*Enterobakteriaceae koloni sayımıGıdalarISO 21528-277

 5N=385

10N=770

3
Enterobakteriaceae koloni sayımıYem, Su ve DiğerISO 21528-270

 5N=350

10N=700

3

*Enterobakteriaceae koloni sayımı

(hızlı test)

Gıdalar

(meşrubatlar hariç)

TEMPO EB

Ref: 80 003

126,5

 5N=632,5

10N=1265

2
*E.coli (EMS) sayımıGıdalarISO 16649-3121

5N=605

10N=1210

Negatif: 1

Pozitif: 2

E.coli (EMS) sayımıYem, Su ve DiğerISO 16649-3110

5N=550

10N=1100

Negatif: 1

Pozitif: 2

*Katı Ortamda E.coli SayımıGıdalarISO 16649-277

 5N=385

10N=770

1
Katı Ortamda E.coli SayımıYem, Su ve DiğerISO 16649-270

 5N=350

10N=700

1

*E.coli Sayımı

(Hızlı Test)

Gıdalar

(meşrubatlar hariç)

TEMPO EC

Ref: 80 004

126,5

 5N=632,5

10N=1265

1
*E.coli O 157GıdalarISO 16654148,5

5N=742,5

10N=1485

5

*E.coli O 157

(Vidas Hızlı Test)

Gıdalar

VIDAS ECPT Ref:30122 +

ISO 16654

198

5N=990

10N=1980

Negatif: 1

Pozitif: 5

İnkübasyon + Kültürel Ekim 7 GünUHT SütlerdeTGK, ISO 4833-1137

5N=685

10N=1370

7+3
İnkübasyon + Kültürel Ekim 10 GünUHT SütlerdeTGK, ISO 4833-1147

5N= 735

 10N=1470

10+3

İnkübasyon + Kültürel Ekim 15 Gün

 

UHT SütlerdeTGK, ISO 4833-1160

5N=800

10N= 1600

15+3
*Koagülaz pozitif Stafilokok sayımıGıdalarISO 6888-188

5N=440

10N=880

Negatif: 2

Pozitif: 4

Koagülaz pozitif Stafilokok sayımıYem, Su ve DiğerISO 6888-180

5N=400

10N=800

Negatif: 2

Pozitif: 4

*Koagülaz pozitif Stafilokok sayımı

(hızlı test)

Gıdalar

(meşrubatlar hariç)

TEMPO STA

Ref: 80 002

126,5

 5N=632,5

10N=1265

1
*Katı Ortamda Koliform SayımıGıdalarISO 4832 77

 5N=385

10N=770

Negatif: 1

Pozitif: 3

Katı Ortamda Koliform SayımıYem, Su ve DiğerISO 4832 70

 5N=350

10N=700

Negatif: 1

Pozitif: 3

*Koliform Bakteri Sayımı (Hızlı Test)

Gıdalar

(meşrubatlar hariç)

TEMPO TC

Ref: 80 006

126,5

 5N=632,5

10N=1265

1
*Koliform (EMS) sayımıGıdalarISO 4831126,5

 5N=632,5

10N=1265

Negatif: 2-4

Pozitif: 6

Koliform (EMS) sayımıYem, Su ve DiğerISO 4831115

5N=575

10N=1150

Negatif: 2-4

Pozitif: 6

*Küf-Maya

Gıdalar

aw > 0,95

aw≤ 0,95

 

ISO 21527-1

ISO 21527-2

77

 

 5N=385

10N=770

 

5-7

Küf-Maya

Yem, Su ve Diğer

aw > 0,95

aw≤ 0,95

 

 

ISO 21527-1

ISO 21527-2

 

70

 

 

5N=350

10N=700

 

 

5-7

*Küf-Maya

(hızlı test)

Gıdalar

(meşrubatlar ve yoğurt hariç)

 

TEMPO YM

Ref: 80 001

 

126,5

5N=632,5

10N=1265

3

 

*Listeria monocytogenes

 

GıdalarISO 11290-1 132

5N=660

10N=1320

Negatif : 4-7

Pozitif: 7

 

Listeria monocytogenes

 

Yem, Su ve DiğerISO 11290-1 120

5N=600

10N=1200

Negatif : 4-7

Pozitif: 7

*Listeria monocytogenes

(Vidas Hızlı Test)

Gıda ve Yem

VIDAS LMX

Ref:30123

181,5

5N=907,5

10N=1815

Negatif : 1

Pozitif: 7

Rope sporu

 

Gıdalar

 

TS 3522, 199280

5N=400

10N=800

3

 

*Salmonella spp.

 

GıdalarISO 6579132

5N=660

10N=1320

Negatif : 3-6

Pozitif: 6

Salmonella spp.Yem, Su ve Diğer ISO 6579120

5N=600

10N=1200

Negatif : 3-6

Pozitif: 6

*Salmonella spp.

(Vidas Hızlı Test)

Gıdalar

VIDAS SPT

 Ref:30707

165

5N=825

10N=1650

Negatif : 1-6

Pozitif: 6

*Salmonella spp.

(Hızlı Test)

GıdalarBİO RAD Rapid'Salmonella Short Protocol165

5N=825

10N=1650

Negatif : 2-6

Pozitif: 6

*Somatik Hücre SayımıÇiğ sütlerdeTS ISO 13366-167,1-1
*Somatik Hücre Sayımı (Hızlı Test)Çiğ SütBentley BactoCount IBCm Cihazı55

 5N=154

10N=308

1
*Staphylococcal Enterotoksin Analizi (Tek Analiz)GıdalarREF 30 705 VIDAS Staph enterotoxin II (SET2)220

5N=1100

10N= 2200

1
Staphylococcal Enterotoksin Analizi (Tek Analiz)Yem, Su ve DiğerREF 30 705 VIDAS Staph enterotoxin II (SET2)200

5N=1000

10N= 2000

1
Sterilizasyon Kontrolü (Biyokimyasal)Sterilizasyon Kontrol TestiBiyoindikatör Kullanım Prosedürü88-2-7
Sülfit indirgeyen Clostridia (Sülfit indirgeyen anaerob)Gıda, Yem ve DiğerBAM, 2001 Ch 1685

5N=425

10N=850

1
Ticari Sterilizasyon KontrolüGıdalar (asitli gıdalar)Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği 06.02.2009 tarih ve 27133 RG128-11
Ticari Sterilizasyon KontrolüGıdalar (orta ve düşük asitli gıdalar)Mikrobiyolojik Kriterler Tebliği 06.02.2009 tarih ve 27133 RG246-11
Vibrio parahaemolyticusGıda, Yem ve Diğer

 

ISO/TS 21872-1 2007

100

5N=500

10N=1000

4
Vibrio choleraeGıda, Yem ve DiğerISO/TS 21872-1 2007100

5N=500

10N=1000

4

Küf Sayımı

(Howard Lamı ile)

GıdaMikroskobik Yöntem50

5N=250

10N=500

1
Toplam Spesifik Mikroorganizma SayımıGıdalarISO 7889107

5N=535

10N=1070

5
30 °C'de Koloni Sayısı+Somatik Hücre Sayısı (Kombine Hızlı Test)Çiğ SütBentley BactoCount IBCm Cihazı55

 5N=275

10N=550

1


* ile işaretli analizler akreditasyon kapsamındadır.
''