Kimyasal Analiz Lab.

KİMYASAL ANALİZ  LABORATUVARI

Analiz AdıÜrünlerAnaliz MetoduAnaliz ÜcretiAnaliz Süresi
AsitlikSirkeTS 1880 EN 13188392 saat
Meyve ve Sebze Ürünleri TS 1125 ISO 750391 gün
Buğday UnuTS 4500391 gün
MakarnaTS 1620391 gün
Ekmek, YufkaTS 5000391 gün
Peynir çeşitleriTS 591392 saat
BalTS 3036392 saat

Toplam Asit Tayini

(Tartarik Asit Cinsinden)

ŞarapTS 522392 saat

*Toplam Asit Tayini

(Tartarik Asit Cinsinden)

ŞarapEEC 267642,92 saat
Asitlik FFAYağlı TohumlarTS ISO 729392 saat
Asitlik ve Asit SayısıBitkisel ve Hayvansal Yağlar, TahinTS EN ISO 660391 gün
Asetil Metil KarbinolSirkeTS 1880 EN 13188392 gün
*Bitkisel Yağ AranmasıSüt ÜrünleriTS 7503247,52 gün

Hacmen Alkol Miktarı

(Alkolmetre)

Şarap, Distile alkollü içkilerTS 522392 saat
*Alkol Derecesi Tayini(Distilasyon)ŞarapEEC 267660,52 saat

Etil Alkol

(Klasik)

Meyve ve Sebze mamulleri, Gazlı Alkolsüz İçecekTS 1594  ISO 2448502 gün
Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde ve KülYemeklik Bitkisel YağTS 8941052 gün
%10 HCI'de Çözünmeyen KülBulgur, Domates Salçası,   Biber Salçası, Portakal Suyu, MarmelatlarTS ISO 763992 gün
Ekmek, Bisküvi, Hazır Kuru ÇorbalarTS 5000992 gün
Hidroksimetil Furfurol Tayini (Spektrofotometrik)Bal, Reçel, Pekmez TS 6178 ISO 7466901 gün
İnvert ŞekerBal, Domates Salçası, Biber SalçasıTS 3036, 2010, TS 1466721 gün
Beyaz Şeker (Sakaroz)TGK 2002/26721 gün
İyot SayısıHayvansal ve Bitkisel Yağlar, Zeytin EzmesiTS EN ISO 3961661 gün
İyodatKIO3 ile İyotlanmış TuzlarTS 933881 gün
*Jelatin AranmasıYoğurtAOAC 920.3650,62 saat
Klorür İçme SularıTS 4164 ISO 9297473 saat
*Metanol (Metil Alkol) (GC) Distile Alkollü İçkiler

Commission Regulation (EC)

2870/2000

1761 gün

Nişasta Aranması

(Var-Yok)

Kırmızı Biber (Öğütülmüş Toz)TS EN ISO 7540502 saat
PeroksidazYoğurtTS 133050

 

1 gün

SütTS 101950
Peroksit DeğeriHayvansal ve Bitkisel Yağlar , Zeytin EzmesiTS EN ISO 3960501 gün
Sabunlaşma SayısıHayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar, Zeytin EzmesiTS EN ISO 3657501 gün
Sabunlaşmayan MaddeHayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı YağlarTS 4963792 gün
Sakkaroz (Titrimetrik)Bal, Domates SalçasıTS 3036 , TS 1466771 gün
*Toplam (Genel) KükürtdioksitŞarapEEC 267691,31 gün
Toplam (Genel) KükürtdioksitŞarapTS 522831 gün
*Serbest Kükürtdioksit TayiniŞarapEEC 267691,31 gün
Serbest Kükürtdioksit TayiniŞarapTS 522831 gün
*Sitrik Asit TayiniŞarapEEC 267691,31 gün
*KülTahıl ve Tahıl ÜrünleriTS EN ISO 217179,21 gün

 

Toplam Kül

Baharatlar, Zeytin EzmesiTS 2131 ISO 928721 gün
ŞarapTS 52272
Toplam ŞekerDomates Salçası, BalTS 1466  - TS 3036  601 gün

 

 

Toplam Sertlik

 

 

İçme Suları

 

 

TS 4474 ISO 6059

502 saat

Trans Yağ Asitleri (GC)

C 18:1 T

C 18:2T + C 18:3 T

 

Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar

 

TS EN ISO 12966

180

 

1 gün

 

TuzEkmek, YufkaTS 5000471 gün
Bitkisel MargarinTS 281247
TarhanaTS 228247
MakarnaTS 162047
Biber SalçasıTS 266447
Hazır Kuru ÇorbaTS 319047
Tahin,TereyağıTS ISO 173847
Et ÜrünleriTS 1747-1 ISO 1841-1, TS 1747-2 ISO 1841-247
Bezelye Konservesi(Salamuradaki)TS 38247
Domates SuyuTS 38247
Uçucu Asit Gazlı Alkolsüz İçecek

TS 522

EEC 2676

391 gün

*Uçar Asit Tayini

(Asetik Asit Cinsinden)

ŞarapEEC 267642,91 gün

Uçar Asit Tayini

(Asetik Asit Cinsinden)

ŞarapTS 522391 gün
Toplam Uçucu Madde  (GC)Distile Alkollü İçkiler

AB Referans Metod (EEC)

2870/2000

1601 gün
*Mineral Yağ Aranması (Var-Yok)Hayvansal ve Bitkisel Yağlar TS 503942,92 saat
YağTereyağı

TS 1331; 2015

 

722 gün
Salata Sosu, Mayonez

TS 7437

 

72
Ayran,SütTS ISO 244672
Dondurma

TS EN ISO 2450

 

72
YoğurtTS 133072
Et ve Et Ürünleri, Kıyma, Türk Sucuğu, Kavurma, SalamTS 174472
Bitkisel MargarinTS 281257
Bisküvi

TS 2383; 2017

 

57

Peynir Türleri

Peynir – Yağ Muh. Van Gullit metodu

TS ISO 3433; 2015

 

72
Tahin Helvası,Tel Kadayıf

TS 2590

 

57
Kakao

TS 3076

 

106
Mısır İrmiği,Soya Fasulyesi Unu

TS 3190

 

57
Hindistan Cevizi

TS 3713

 

57
Nişasta

TS 6180 EN ISO 3947

 

57
Tahıl ve Tahıl Ürünleri

TS EN ISo 11085; 2016

 

57

Yağ Asitleri Kompozisyonu

-Butirik Asit

-Kaproik Asit

-Kaprilik Asit

-Kaprik Asit

-Laurik Asit

-Tridekanoik Asit

-Miristik Asit

-Miristoleik Asit

-Pentadekanoik Asit

-Palmitik Asit

-Palmiteloik Asit(Hetadekanoik)

-Margarik Asit

-Stearik Asit

-Oleik Asit

-Linoleik Asit

-Linolenik Asit

-Arachidik Asit

-Eikosenoik Asit

-Behenik Asit

-Erusik Asit

-Lignoserik Asit

-Nervonik Asit

Bitkisel YağlarTS EN ISO 129661801 gün
Yüksek Alkoller (GC)Distile Alkollü İçkiler

AB Referans Metod

Council Regulation (EEC)

2870/2000

1601 gün
Karboksimetilselüloz Aranması Analizi Süt ÜrünleriTarım ve Köyişleri Bakanlığını 13 Ocak 2011 tarihli, Sayı. B.12.5.TAG.0.16.00.21/350 sayılı ve " Süt ve süt ürünlerinde yapılabilen analizler" konulu yazısı661 gün
NitratSuHACH-LANGE Su Analiz Fotometresi Kullanma Kılavuzu / 832 saat
NitritSuHACH-LANGE Su Analiz Fotometresi Kullanma Kılavuzu /832 saat
SülfitSuHACH-LANGE Su Analiz Fotometresi Kullanma Kılavuzu /832 saat
SülfatSuHACH-LANGE Su Analiz Fotometresi Kullanma Kılavuzu /832 saat
FosfatSuHACH-LANGE Su Analiz Fotometresi Kullanma Kılavuzu /832 saat
AmonyumSuHACH-LANGE Su Analiz Fotometresi Kullanma Kılavuzu /832 saat
DemirSuHACH-LANGE Su Analiz Fotometresi Kullanma Kılavuzu /832 saat
BakırSuHACH-LANGE Su Analiz Fotometresi Kullanma Kılavuzu /832 saat
Serbest KlorSuHACH-LANGE Su Analiz Fotometresi Kullanma Kılavuzu /832 saat
PotasyumSuHACH-LANGE Su Analiz Fotometresi Kullanma Kılavuzu /832 saat
*Ham Kül TayiniYem ve Yem Hammaddeleri, Yem katkı maddeleriTS ISO 5984   79,21 gün
HCl' de Çözünmeyen Kül AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri21/01/1992 tarih ve 21118 sayılı Resmi Gazete992 gün
Ham Protein Analizi (Kjeldahl)Yem ve Yem Hammaddeleri25/08/1974 tarih ve 14987sayılı Resmi Gazete881 gün
* Protein Analizi (Yakma MetoduYem ve Yem Hammaddeleri, Hububat ve ÜrünleriAOAC 990.0396,81 gün
Protein Analizi (Yakma Metodu) Baklagiller, Kuru Gıda Maddeleri02/09/2004 tarih ve 25571 sayılı Resmi Gazete (AOAC 990.03)881 gün
Ham Selüloz AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri21/01/1992 tarih ve 21118 sayılı Resmi Gazete861 gün
Şeker AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri29/07/1978 tarih ve 16361 sayılı Resmi Gazete661 gün
Nişasta AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri29/07/1978 tarih ve 16361 sayılı Resmi Gazete1151 gün
Suda Çözünebilir Klorür AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri01/03/1986 tarih ve 19034 sayılı Resmi Gazete471 gün

Metabolik Enerji**

(Protein, Yağ, Nişasta, Şeker)

Kanatlı Yem ve Yem Hammaddeleri 02/09/2004 tarih ve 25571 sayılı Resmi Gazete275,53 gün

Metabolik Enerji**

(Kuru madde, Protein, Kül, Selüloz, Yağ)

 

Ruminant Yem ve Yem HammaddeleriTS 9610 368,73 gün
Azotsuz  Öz  Maddeler**Yem ve Yem Hammaddeleri25/08/1974 tarih ve 14987 sayılı Resmi Gazete368,73 gün
*Ham  Yağ Analizi Yem ve Yem Hammaddeleri, Yem katkı maddeleriCOM. REG.(EC) No:152/2009 62,72 gün

*Ham  Yağ Analizi (Asit Hidrolizli)

 

 

 

Hayvan Yemleri (Hayvansal Yağ İçeren)

COM. REG.(EC) No:152/2009

 

79,2

 

2 gün

 

 

 

   * ile işaretli analizler akreditasyon kapsamındadır.​


''