Analiz Adı | Ürünler | Analiz Metodu | | Analiz Ücreti | Analiz Süresi (Gün) |
Hidroklorik Asitte Çözünmeyen Kül Tayini | Gıdalar | TS ISO 763 (Meyve ve Sebze Ürünleri) | | ** | 2 gün |
| | TS 2383 (Ekmek, Un, Bisküvi, Hazır Kuru Çorbalar) | | | |
Hidroklorik Asitte Çözünmeyen Kül Tayini | Yem ve Yem Hammaddeleri | Yemlerin Resmi kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı resmi gazete | | ** | 2 gün |
İyodat Tayini | Sofra ve Yemeklik Tuzlar | TS 933 | | 677,16 | 1 gün |
İyot Sayısı | Hayvansal ve Bitkisel Yağlar, Zeytin Ezmesi | TS EN ISO 3961 | | 515,16 | 1 gün |
*Jelatin Aranması** | Yoğurt | AOAC 920.106 | | 399,17 | 1 gün |
Karboksi Metil Selüloz Aranması | Süt ve Süt ürünleri | Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 13 Ocak 2011 tarihli, Sayı: B.12.5.TAG.0.16.00.21/350 sayılı ''Süt ve Süt ürünlerinde Yapılacak Analizler'' konulu yazısı | | 515,16 | 1 gün |
*Kükürtdioksit Tayini (serbest SO2) | Şarap | OIV-MA-AS323-04A | | 712,80 | 1 gün |
*Kükürtdioksit Tayini (toplam SO2) | Şarap | OIV-MA-AS323-04A | | 712,80 | 1 gün |
Kükürtdioksit Tayini (bağlı SO2) | Şarap | TS 522 | | 648,00 | 1 gün |
*Kül Tayini** | Tahıl ve Tahıl Ürünleri (nişasta ve ürünleri, tohumlar hariç) | TS EN ISO 2171 | | 563,11 | 2 gün |
| Baklagiller ve Yan Ürünleri | TS EN ISO 2171 | | 511,92 | 2 gün |
Metabolik Enerji Tayini | Kanatlı Karma Yemler | Yemlerin Resmi kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı resmi gazete | | 2589,04 | 3 gün |
Metabolik Enerji Tayini | Yem Hammaddeleri | TS 9610 (sakkaroz hariç) | | 2589,04 | 3 gün |
Metabolik Enerji Tayini | Ruminant (Geviş Getiren) | TS 9610 | | 2329,19 | 3 gün |
*Metil Alkol | Distile Alkollü İçkiler | EEC 2870/2000 | | 1422,04 | 1 gün |
| Diğer Alkollü İçkiler (Şarap, Bira vb.) | EEC 2870/2000 | | 1292,76 | 1 gün |
Tersiyer Bütil Alkol | Alkollü İçkiler | EEC 2870/2000 | | 1292,76 | 1 gün |
Uçucu Madde ve Yüksek Alkol | Distile Alkollü İçkiler | EEC 2870/2000 | | 1292,76 | 1 gün |
*Mineral Yağ Aranması** | Hayvansal ve Bitkisel Yağlar | TS 5039 | | 338,58 | 1 gün |
| Zeytin Ezmesi | TS 5039 | | 307,80 | 1 gün |
Nişasta Aranması | Gıdalar | GMMAM | | 395,28 | 1 gün |
Nişasta Analizi | Yemler | Yemlerin Resmi kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Y.21.01.2017tarih ve 29955 sayılı resmig | | 933,12 | 1 gün |
Analiz Adı | Ürünler | | Analiz Metodu | Analiz Ücreti | Analiz Süresi (Gün) |
Peroksidaz Analizi | Gıdalar | | TS 1330 (Yoğurt) | 395,28 | 1 gün |
| | | TS 1019 (Süt) | | |
| | | TS 7999 (Bezelye ve Fasulye) | | |
Peroksit Sayısı | Hayvansal Yağlar, Bitkisel Yağlar, Zeytin Ezmesi | | TS EN ISO 3960 | 395,28 | 1 gün |
Polarizasyon Tayini | Beyaz Şeker | | TS 861 | 307,80 | 1 gün |
Protein Analizi (LECO) | Gıdalar | | AOAC 990.03 | 660,00 | 1 gün |
Sabunlaşma Sayısı | Hayvansal ve Bitkisel Yağlar | | TS EN ISO 3657 | 395,28 | 1 gün |
Sabunlaşmayan Madde | Hayvansal ve Bitkisel Yağlar | | TS 4963 | 615,60 | 2 gün |
Süt Yağı Tayini (Gerber Metodu) | Süt ve Süt Ürünleri | | TS ISO 19662 | 835,99 | 1 gün |
Süt Yağı Tayini | Tereyağı | | TS 1331 | 835,99 | 2 gün |
Şeker Bileşenleri (Toplam Şeker, İnvert Şeker, Sakkaroz) | Gıdalar | | TS 1466 | 560,52 (Toplam Şeker), 515,16 (İnvert Şeker), * (Sakkaroz) | 1 gün |
| | | | | |
TGK 2002/26 (şeker için) | | | | | |
Şeker Analizi | Yemler | | Yemlerin Resmi kontrolü İçin Numune Alma ve Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı resmi gazete | 560,52 | 1 gün |
| | | | | |
Toplam Kül Tayini | Baharat, çeşni veren bitkiler, Zeytin ezmesi | | TS 2131 ISO 928 | 511,92 | 1 gün |
Toplam Yağ Tayini | Et ve Et Ürünleri | | TS 1744 | 551,18 | 2 gün |
Tuz Tayini | Bitkisel Margarin | | TS 2812 | 366,12 | 1 gün |
Tuz Tayini | Biber Salçası, Domates Suyu, Bezelye Konservesi | | TS 2664 | 366,12 | 1 gün |
*Tuz Tayini** | Ekmek | | TS 5000 | 402,73 | 1 gün |
Tuz Tayini | Yufka vb. | | TS 5000 | 366,12 | 1 gün |
Tuz Tayini | Et ve Et Ürünleri | | TS 1747-1 ISO 1841-1 | 366,12 | 1 gün |
Tuz Tayini | Peynir, Ayran | | GMMAM | 366,12 | 1 gün |
Tuz Tayini | Tereyağı | | TS ISO 1738 | 366,12 | 1 gün |
Tuz Tayini | Turşu | | TS 11112 | 366,12 | 1 gün |
Tuz Tayini | Zeytin | | TS 774 | 366,12 | 1 gün |
Uçar Asit Tayini | Meyve Suları | | TS 522 | 307,80 | 1 gün |
*Uçar Asit Tayini | Şarap | | OIV-MA-AS313-02 | 338,58 | 1 gün |