Fiziksel Analiz Lab.

FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI ANALİZ ÜCRETLERİ​​

                                         Analiz AdıÜrünlerAnaliz MetoduAnaliz ÜcretiAnaliz Süresi (Gün)
1000 Tane AğırlığıTahıllarTS EN ISO 520:2010 - 2011  301
Ağırlık Kontrolü (%, Brüt Ve Net) Çeşitli ÜrünlerTGK Tebliğleri, İlgili Ürün TS'leri301
Ekmekte TS 5000, 2010301
YumurtaTS  1068, 2009301
Beyazlı Dane BulgurTS 2284, 2009391

Boş Tane %

 

 

Ayçekirdeği TS 309, 2005391
Çerezlik AyçekirdeğiTS 12714, 2001391
Kabak Çekirdeği TS 5086, 1987391
Kendir(Kenevir)TS 314, 2004391
Keten TohumuTS 313, 2005391
SusamTS 311, 2005391

 

 

 

 

 

 

 

Bozuk Tane %

 

 

 

 

 

 

Böcek Hasarlı Tane %

Ayçiçek  TohumuTS 309, 2005391
Ayçekirdeği (Çerezlik)TS 12714, 2001391
Kuru BaklaTS 486, 2008391

Kurutulmuş Bezelye,

Kurutulmuş Taze Fasulye

TS 3882, 1983391
Çam FıstığıTS 1771, 2003391
ÇavdarTS 3267, 2010391
Haşhaş TohumuTS 312, 2003391
Kenevir (Kendir)TS 314, 2004391
Keten TS 313, 2005391
Kolza Tohumu TS 4670, 1985391
Kuru FasulyeTS 141, 2008391
Kuru BörülceTS 3268, 2009391
Kuş YemiTS 487, 1983391
NohutTS 142, 2008391
Soya FasulyesiTS 308, 2011391
Susam TS 311, 2005391
Sorgum (Kocadarı)TS 9862, 1992391

 

Mercimek

 

 

TGK, 2003/25

39

 

1

 

Böcek Parça Aranması %

ÇeltikTS 3997, 2013 – TGK 2002/11391
PirinçTS 2408, 2003 – TGK 2010/60391
Böcek Parça ve Yumurtaları (Var/Yok)BulgurTS 2284392

 

 

 

 

Briks  (Suda Çözünebilen Katı Madde)

Aroma Ve Gıda Katkı Mad.,

Meyve Ve Sebze Suları

 

TS EN 12143, 1998

301

Domates Salçası,

Gazlı Alkolsüz İçecek

TS 1466, 2008301

Kestane Şekeri

Meyve ve Sebze Mamulleri (Biber Salçası, Reçeller, Pekmez, Ketçap, Marmelatlar, Nektarlar,vb.)

 

TS 4890, 1986

301
Şeker Çözeltisi, Beyaz Şeker Çözeltisi, İnvert Şeker Çözeltisi, Beyaz İnvert Şeker Çözeltisi, İnvert Şeker Şurubu, Beyaz İnvert Şeker Şurubu

 

 

TGK 2002/26

301

 

 

Cılız, Buruşuk  Tane %

 

 

BuğdayTS 2974, 2009391
ÇavdarTS 3267, 2010391
ArpaTS 4078, 2010391
Çözdürülmüş Su İçeriğiTavuk Parça EtleriTS 12326472
Hindi Parça Etleri TS 13061472

 

 

 

Diğer Çeşitlerin Tayini %

 

Çeltik

 

TS 3997, 2013 – TGK 2002/11391

Kuru Fasulye

 

TS 141, 2008391
NohutTS 142, 2008391
BörülceTS 3268, 2009391

 

Diğer Hububatlar %

 

Arpa TS 4078, 2010391
BuğdayTS 2974, 2009391
ÇavdarTS 3267, 2010391
YulafTS 3200, 2010391

 

 

Dolum Oranı %

Sebze-Meyve Konserveleri, Hazır Yemek Konserveleri, ( Domates Salçası, Reçeller, Marmelat, Yaprak  Konserve, Zeytin,) Meyve Suları

 

 

TS 2664, 2007

301
Analiz AdıÜrünlerAnaliz MetoduAnaliz ÜcretiAnaliz Süresi (Gün)

 

Düşme Sayısı
(Falling Number)

(sn)

Hububatlarda (Rutubet Ve Öğütme İle Birlikte)

Buğday Unu (Rutubet İle Birlikte)

 

 

TS EN ISO 3093, 2013

57

 

1

Fermentasyon Gücü Tayini (mlCO2)Ekmek MayasıTS 3522 501-2

 

Gözle Görülebilir Yabancı Madde

(Var / Yok)

Ekmek

TGK 2012/2

Değişik:R.G.-2/4/2013

391
Diğer Ürünler İlgili Ts'ler ve Tebliğler391
Ham Tane Ve Tebeşirleşmiş Dane %ÇeltikTS 3997, 2013-TGK, 2002/11391

Pirinç

 

TS 2408, 2003-TGK, 2001/10

 

391

 

 

Hasarlı Dane %

BuğdayTS 2974, 2009391
ÇeltikTS 3997, 2013-TGK, 2002/11391
PirinçTS 2408, 2003-TGK  2001/10391

 

Hektolitre kg/ Hlt

Hububat ve Hububatlı Ürünler

(Arpa, Buğday, Çavdar, Yulaf, Mısır vb.)

 

TS EN ISO 7971-3 / 2012

 

30

1

 

 

 

 

 

 

 

Kırık Tane %

 

 

Arpa TS 4078, 2010391
BuğdayTS 2974, 2009391
Çavdar

TS 3267, 2010

 

391
Çeltik

TS 3997, 2013

 

391
Kuru Börülce

TS 3268, 2009

 

391
Kuru Fasulye

TS 141, 2008

 

391
Kuş Yemi (Nijer Tohumu)

TS 487, 1983

 

391
Mısır ve Cin Mısırı

TS 3415,2010

 

391
Nohut

TS 142, 2008

 

391
Pirinç

TS 2408, 2003 – TGK 2010/60

 

391
 Sorgum (Kocadarı)

TS 9862, 1992

 

391
Yulaf

TS 3200, 2010

 

391
Analiz AdıÜrünlerAnaliz MetoduAnaliz ÜcretiAnaliz Süresi (Gün)

 

Kırılma İndisi

Hayvansal Ve Bitkisel Katı Ve Sıvı Yağlar

TS 4960 EN ISO 6320, 2004 -

TS 894, 1970

30

1

 

Tereyağı

 

TS ISO 1739 - 2010301
Kurutma Kaybı %Beyaz ŞekerTGK 2002/26 391-2
Mandık ve Kırmızı Dane, Kırmızı Çizgili Dane %ÇeltikTS  3997, 2013-TGK, 2002/11391
PirinçTS 2408, 2003-TGK, 2010/60391
Meyve Ağırlığı Oranı Tayini %ReçellerTS 3958, 2010301-2
Organoleptik Analiz(Duyusal Muayene)MeşrubatTS 13568 - 2013

 

 

58

1
Duyusal Analizlerin Yapılabileceği Tüm Ürünler (Renk, Koku, Görünüş, Tat)TGK Tebliğleri, İlgili Ürün TS'leri

 

 

Özgül Ağırlık Tayini 

(Piknometre İle)

Ayran Ve SütTS 1018, 2002301
Hayvansal Ve Bitkisel YağlarTS 4959, 1986301
Yemeklik Bitkisel YağlarTS 894, 1970301
Zeytinyağı

TS 342, 2003-2004/30

 

301

*Özgül Ağırlık Tayini 

(Piknometre İle)

ŞarapEEC 2676

 

33

1
PhBeyaz PeynirTS 2176281
BiraTS 2259, 2012281
Çözünebilir Kahve TS 5389, 2010281
Et Ve Et Ürünleri TS 3136 ISO 2917, 2002281
Meyve ve Sebze Ürünleri, KetçapTS 1728 ISO 1842, 2001 281
Yem ve Yem Katkı Maddeleri

TS 1728 ISO 1842, 2001

% Çözeltileri hazırlanarak veya doğrudan

281
Meyve Ve Sebze SularıTS EN 1132, 1996281
PekmezTS 3792, 2008281
SuTS EN ISO 10523, 2013281
ZeytinTS 774, 2003281
Randıman %ÇeltikTS 3997, 2013571
Analiz AdıÜrünlerAnaliz MetoduAnaliz ÜcretiAnaliz Süresi (Gün)

*Rutubet,        Kuru Madde %

 

Tahıl Ve Tahıl Ürünleri, Bisküvi, Bulgur, Makarna, Galeta Unu, İrmik,  Un,

 Kuş Yemi, , Pirinç, Pirinç Unu,  Şerbetçi Otu, Şehriye,Tarhana,

Tel Kadayıf,  Yaprak Hamur (Milföy), Hamur Talıları (Kemalpaşa, Şekerpare vb.)

 

TS EN ISO 712-2012

 

44

 

 

 

 

1

*Rutubet ve Kurumadde TayiniYem ve Yem HammaddeleriTS 6318441-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rutubet,        Kuru Madde %

 

Ayran, Süt (Yağsız KM.)TS 1018, 2002401-2

Baklagiller (Nohut, Mercimek, Kuru Fasulye, Barbunya)

 

 

TS ISO 24557

401-2

 

Bitkisel Çay

 

TS 1562, 1990

401-2
Çiğ Çekirdek KahveTS 2314, 1990401-2
ÇikolataTS 7800, 2010401-2

Çözünebilir Kahve

(Kütle Kaybı Tayini)

TS ISO 3726-2001401-2

Dondurma

(Yağsız Katı Madde)

TS ISO 3728, 2010

 

401-2

Şeker, Yarı Beyaz Şeker Ve Rafine Şeker, Glukoz Şurubu, Kurutulmuş Glukoz Şurubu,

(Kuru Madde)

TGK 2002/26401-2
Ekmek,Yufka TS 5000, 2010401-2
Ekmek MayasıTS 3522401-2
Et Ve Et MamulleriTS 1743 ISO 1442, 2001401-2
HurmaTS 7420, 1989401-2

İç Antep Fıstığı

İç Fındık, Kabuklu Fındık

TS 1280, 2006401-2

Yer Fıstığı (Kabuklu Ve İç),

Kemik Unu , Nijer Tohumu, İşlenmiş İç Fındık

TS ISO 771-2008401-2
Kakao ÇekirdekTS 2211, 1976401-2
Kakao  TozTS 3076-1, 2001401-2
Kabuklu Antep FıstığıTS 1279, 2006401-2
Analiz AdıÜrünlerAnaliz MetoduAnaliz ÜcretiAnaliz Süresi (Gün)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rutubet,        Kuru Madde %

 

 

Kavrulmuş Çekirdek KahveTS ISO 11294, 2001401-2
Kazein Ve KazeinatlarTGK, 2002/18401-2
Kestane TS 1072, 1982401-2
Kuru incirTS 541, 2006401-2

Kuru Meyve Ve Sebze

(Kuru Bezelye, Kurutulmuş Şeftali, Kurutulmuş Taze Fasulye)

 

TS 3687 ISO 7703, 1998

401-2
Kuru Üzüm (Çekirdekli ve Çekirdeksiz )Kuru KayısıTS 485, 2008401-2

Meyve Ve Sebze Ürünleri

(Salça vb.) (Kuru Madde T.)

TS 1129 ISO 1026, 1998401-2

Mısır Gluteni, Mısır Kepeği

Prina(Zeytin Küspesi)

TS ISO 771, 2008401-2
Mısır Silajı, Pancar PosasıTS 6321, 1993401-2
Mısır, Cin Mısır ve ÜrünleriTS EN ISO 6540 T1 – 2012(3977)401-2

Nişasta, Toz Revani,

Hazır Kuru Çorba

TS 1252 EN ISO 1666, 2001401-2
Peynir Ve Eritme Peyniri, Hazır PudingTS EN ISO 5534, 2006401-2
Siyah Çayda Kuru MaddeTS 1561, 1990401-2
Siyah Çayda RutubetTS 1562, 1990401-2
Süt Tozu (Tam Yağlı,Yarım Yağlı,Yağsız)

TGK 2002 /16

 

401-2
Tahin , Tahin HelvasıTS 1201 EN ISO 1741, 1996  401-2
Tereyağı TS EN ISO 5534401-2
TuzTS 933, 2003401-2
Yoğurt (Yağsız K.M.)TS 1330 - 2006401-2

Yağlı Tohumlar

(Ayçiçeği,ÇerezlikAyçiçeği,

Badem, Keten, Kenevir, Haşhaş , Kanola-Kolza ,

 Soya Fasulyesi, Susam, Pamuk Tohumu, ceviz içi… vb)

TS 1632 EN ISO 665, 2001401-2

Yağlı Tohum Küspeleri (Pamuk, Ayçiçek,Kolza,

 Soya Fasülyesi Tohumu Kuspeleri ...Vb.)

Mısır Gluteni,Mısır Kepeği,

Prina Zeytin Küspesi

TS ISO 771-2008401-2
Diğer Ürünler İlgili Ts'ler ve Tebliğler401-2
Analiz AdıÜrünlerAnaliz MetoduAnaliz ÜcretiAnaliz Süresi (Gün)

 

 

Rutubet,

Kuru Madde %

 

(Toluen Metodu)

Baharatlar (Tgk 2000/16 Sayılı Tebliğ'de Bulunan Tüm Baharatlar), Kuş üzümü, Mısır Cipsi,

 Patates Cipsi,

 Hindistan Cevizi,

Kabak Çekirdeği,

Köfte Harcı, Lokum,

TS 2134, 1987 571

Rutubet,

 (Reflaktometrik Metodu)

 

Bal

 

TS 13365, 2008

301
*Toplam Kuru MaddeŞarapEEC 2676441-2

Rutubet Ve

Uçucu Madde

Miktarı Tayini %

 

Hayvansal Ve Bitkisel Katı Ve Sıvı Yağlar

 

TS 1607 EN  ISO 662, 1999

 

30

 

1

*Sedimentasyon Analizi       **Buğday UnuTS EN ISO 5529771
*Gecikmeli (Beklemeli) Sedimentasyon AnaliziBuğday Unu

İşletme içi Metot ATFZ127

(TS EN ISO 5529 Modifiye)

       36,3***

80,3

1
Siyah Leke Tayini (adet)

Domates Salçası,

Biber Salçası

TS 1466, 2008391
Su Ekstraktı Tayini %Çay TS ISO 9768, 1997-T1/2003462-3
Suya Geçen Madde Miktarı %Makarna-BulgurTS 1620, 2002301-2
Suda Çözünmeyen Katı Madde M. %

 

Bal

 

TS 3036, 2010

 

30

1

 

 

 

Süzme Ağırlığı %

Meyve Konserveleri,                  Sebze Konserveleri,                    Hazır Yemek Konserveri,  (Barbunya Pilaki , Vişne, Taze Fasulye, Yaprak Konservesi vb.)  Turşu

 

TS 2664, 2007

 

 

30

 

1

ZeytinTS 774, 2004301
Tam Kargo %ÇeltikTS 3997, 2003-TGK, 2002/11391
Toplam Toz Çay MiktarıÇayTS 4600 ISO 3720301

 

 

 

 

Yabancı Madde Analizi %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yabancı Madde Analizi %

Arpa TS 4078, 2010391
Antep Fıstığı (Kabuklu)TS 1279, 2006391

Ayçiçeği Toh. - Çerezlik

Ayçiçeği Toh., Keten Toh.

TS 2947 EN İSO 658-2005 391
Kurutulmuş Bezelye ve Taze FasulyeTS 3882-1983391
Börülce KuruTS 3268, 2009391
BuğdayTS 2974, 2009391
Cin Mısır, MısırTS 3415, 2010391
ÇavdarTS 3267, 2010391
ÇeltikTS 3997, 2013-TGK, 2002/11391
Ekmek (Gözle Görülebilen)TGK, 2002/13391

Yer Fıstığı (İç ve Kabuklu),

Kabak Çekirdeği, Nohut

TS 142, 2008

 

391
Fındık İçTS 3075, 2012391
Fındık KabukluTS 3074, 2001391
Kuru BaklaTS 486, 2008391
Kuru FasulyeTS 141, 2008391
Kuş Yemi (Nijer)TS 487, 1983391
Kolza , NohutTS 142, 2008391
MercimekTGK 2003/25 391
PirinçTS 2408, 2003 – TGK 2010/60391
Soya Fasulyesi TS 308, 2011391
Susam TS 2947, 2005391
YulafTS 3200, 2010391
Diğer Ürünlerİlgili TS'ler Ve Tebliğler391
Yabancı Tat ve Koku(Var/Yok)

 

İlgili Ürünler

 

İlgili TS'ler Ve Tebliğler

391
*Yoğunluk Tayini (piknometre)ŞarapEEC 2676331

 

 

Zarar Görmüş Tane %

ArpaTS 4078, 2010391
BuğdayTS 2974, 2009391
ÇavdarTS 3267, 2010391
YulafTS 3200, 2010391
MısırTS 3415, 2010391
Sediment (Kirlilik) AnaliziSütTS 1018301
Kompenentlerin Mikroskobik TespitiYem ve Yem Hammaddeleri02/09/2004 tarih ve 25571 sayılı Resmi Gazete392
Et-Kemik Unu, Kan Unu, Boynuz, Tırnak      Aranması (Çöktürme Metodu)Yem ve Yem Hammaddeleri02/09/2004 tarih ve 25571 sayılı Resmi Gazete502
Ani Sıcaklık Değişimine Dayanım TayiniCam KaplarTS 2913451

     * ile işaretli analizler akreditasyon kapsamındadır.

     ** Yapılacak analizde başka bir analizden elde edilecek sonuçlar/veriler kullanılacak ise söz konusu analizlere ait ücretler de ayrıca tahsil edilecektir. (rutubet, tuz, yağ, GDO, migrasyon vb.)

   ***Sedimentasyon analizi ile birlikte istendiği durumda geçerlidir (Rutubet analizi ücreti bir kez alınır.)​

''