Gıda sanayi ve ticaretinde yaşanan hızlı gelişmeler ve değişim süreci ile birlikte gıda maddelerinin üretim teknikleri gelişmekte, buna paralel olarak da ürün formülasyonu ve ürün çeşitliliğinde artışlar olmaktadır. Tüketiciye sunulan gıda maddeleri değişiklik ve çeşitlilik gösterdikçe bunların kontrolü de önem kazanmaktadır.
Halk sağlığı ve gıda güvenliği tüm ülkelerde stratejik öneme sahip konuların başında yer almaktadır. İnsanların yaşamak için yeterli miktarda gıdayı alabilmeleri ve bu gıdaların sağlık yönünden güvenli olması insan haklarının esasını oluşturmaktadır. Gıdaların neden olduğu zararlar büyük ölçüde hijyenik olmayan gıda üretiminden kaynaklanmaktadır. Böyle üretilen gıdalar çeşitli sayılarda zararlı mikroorganizma, aşırı tarım ilacı kalıntısı veya hormon gibi istenmeyen kimyasal maddeler ve cam, taş, toprak gibi fiziksel maddelerle bulaşarak insanların sağlığına zarar verir
Laboratuvarımıza getirilen resmi istek, denetim ve Bakanlığımız izleme projeleri çerçevesinde alınan numuneler ile şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri, Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Gıda Maddeleri Tüzüğü, Uluslararası metotlar (AOAC,FCC,vs.)'a göre yapılmaktadır. Metotların güncelliği takip edilmektedir.
Fiziksel Analiz Laboratuvarında gıda, gıda katkı, yem, yem katkı, su ve su ürünleri numunelerinin; organoleptik(renk, koku, görünüş), yabancı madde, elek analizleri gibi bilinen fiziksel analizler yapılmaktadır.
Konusunda uzman teknik elemanlarla mevzuata uygun olarak çalışılmaktadır.
PERSONEL DURUMU
Personel sayımız 4 kişi olup ; 2 Ziraat Mühendisi 1 Gıda Mühendisi 1 Teknikeri oluşmaktadır.