Mikrobiyoloji Laboratuvarı

  • Görev ve Yapı
  • Personel
  • Analizler
  • Cihazlar
  • Fotoğraflar

 

 

Görev ve Yapı

            Sterile edilmedikçe her gıda maddesi belli seviyede mikroorganizma içermektedir. Gıdalara bulaşan mikroorganizmalar kendi gelişimleri için gıdaları besin kaynağı olarak kullanır Bu da enzimatik değişimler, hoş olmayan tat ve aroma oluşumu sonucu gıdanın bozulmasına sebep olur

               Gıdalara bulaşan mikroorganizmalar patojen (hastalık yapan) nitelikte ise sağlık açısından risk teşkil etmektedirler. Ancak yoğurt, peynir, ekmek alkollü içkiler gibi fermente gıda üretiminde de mikroorganizmalardan yararlanıldığı da unutulmamalıdır.     

            Gıda mikrobiyolojisi laboratuvarı ise insanlarda sağlık riski yaratan ve gıdalarda bozulmalara neden olan mikroorganizmaları inceleyen bir birimdir.      

            Günümüzde gıda kaynaklı mikroorganizmaların neden olduğu hastalanma ve ölüm olaylarının artması üzerine Gıda Mikrobiyolojisinin önemi daha da artmıştır. Gıda güvenliğinin sağlanması toplum sağlığı ve ülke ekonomisi açısından büyük önem kazanmaktadır.

 

 

 

 

 

​Ünvan​Ad Soyad
Sayı
Veteriner Hekim (Birim Sorumlusu)
​B. Kağan AKTALAY
1
​Gıda Mühendisi
​Özge KORKMAZ
​1
Veteriner Hekim
​Hulusi İNCEOĞLU
​1

 

 

 

 

 

Analizler

Analiz Listemiz için tıklayınız.

 

 

 

Cihazlar

​Sıra​Cihaz​Adet
​1.​Hassas Terazi​2
​2.​Stomacher​1
​3.​Soğutmalı Santrifüj
​1
​4.​Buzdolabı​3
​5.​Su Banyosu
​2
​6.​İnkübatör​3
​7.​Soğutmalı İnkübatör
​3
​8.​Tüp Karıştırıcı (Vortex)
​1
​9.​Otoklav​2
​10.​Kuru Hava Sterilizatörü
​1
​11.​Tip II Biyogüvenlik Kabini
​1
​12.​Mini VIDAS
​1
​13.​VITEK 2 Compact
​1
​14.​Saf Su Cihazı
​1


 

 

 

 

Fotoğraflar


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

''