Banka Bilgileri ve Ücretler

Hesap Bilgilerimiz
ZİRAAT BANKASI  Mersin / Pozcu Şubesi
IBAN: TR07 0001 0014 0225 7422 2950 04


2017 YILI ANALİZ ÜCRETLERİ


MERSİN GIDA KONTROL LABORATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ
2017 ANALİZ YILI FİYAT LİSTESİ ​ ​ ​ ​ ​ ​
SIRA
NO
ANALİZ ADIANALİZ ÜCRETİ ​ ​
ANALİZ
SÜRESİ
AÇIKLAMA
ANALİZ FİYATI
AKREDİTE
FARKI
AKREDİTE
TOPLAM
FİYATI
1%10' luk HCL'de Çözünmeyen Kül Tayini99    
2(A) Aflatoksin (B1 ve  Toplam (B1+B2+G1+G2))21521,5236,51-3 GÜNSert Kabuklu Meyv.,Yer fıst.
3(B) Aflatoksin (B1 ve  Toplam (B1+B2+G1+G2))21521,5236,51-3 GÜNSert Kabuklu Meyv.,Yer fıst.
41000 Tane Ağırlığı30  1 Gün 
5Acesulfam-K (+Aspartam+Sakkarin)(HPLC)165  1 - 3 GÜNTüm Gıdalarda
6Aerobik Bakteri Sayısı(AKS) 707772 GÜN385 (5' li Analiz fiyatı)
7Aflatoksin B1 ve  Toplam (B1+B2+G1+G2)21521,5236,51-3 GÜNKırmızı Biber, Pul biber ve çekirdeği.
Yem analizlerinde P1, P2, P3, P4 İSTENİRSE HER BİRİ İÇİN BİR RUTUBET (40 TL) İSTENİR
8Aflatoksin M1280283081-3 GÜNSüt ve Süt Tozu
9Ağırlık Kontrolü(Brüt ve Net Ağırlık Gramaj)30  1 Gün 
10Anaerobik Bakteri Aranması
(Her Sıcaklıkta)
70  2 GÜN350 (5' li Analiz fiyatı)
11Arsenik Tayini (As)180181981 GÜNTüm Gıdalarda Akredite
1. Artı her bir element için 44 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (44 TL.)  alınacak.
12Asetil Metil Karbinol Testi39  1Sirke
13Asit Değeri Tayini39    
14Asit Sayısı Tayini39    
15Asitlik Tayini39  1 
16Askorbik Asit (C Vitamini)275  1-3 GÜNMeyve Suyu ve Nektarı
17Aspartam (+Acesulfam-K+Sakkarin)(HPLC)165  1 - 3 GÜNTüm Gıdalarda
18Az Gelişmiş Cılız Tane39  1 Gün 
19Azo Rubin (Karmosin)-E122165  1 - 3 GÜNŞekerleme ve Lokum vb.
20Bacillius cereus80  24 saat400 (5' li Analiz fiyatı)
21Bağıl Yoğunluk39  1 Gün 
22Bakır Tayini (Cu)180  1 GÜN1.Artı her bir element için 40 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (40 TL.)  alınacak.
23Benzoik Asit (HPLC)165  1 - 3 GÜNTüm Gıdalarda
24Beyaz Tane39  1 Gün 
25Bitkisel Yağ Aranması225   Süt ve Süt Ürünleri
26Boş Tane 39  1 Gün 
27Boya Aranması (Kalitatif)80  1 - 3 GÜN 
28Boylama 39  1 Gün 
29Bozuk Tane 39  1 Gün 
30Böcek Aranması 39  1 Gün 
31Böcek Yeniği, Ölü Böcek ve Diğer Parazitler 39  1 Gün 
32Brillant Blue-E133165  1 - 3 GÜNŞekerleme ve Lokum vb.
33BRİX Refraktometrik Kuru Madde Tayini (Salçada yapılmıyor)303331 GünMeyve ve Sebze
Suları,Püre,Nektar
34Bulanıklık Tayini 30  1 Gün 
35Bulgurda Beyaz Tane39  1 Gün 
36Bulgurda Kızıl Tane39  1 Gün 
37Buruşuk Tane39  1 Gün 
38Camsı Tane Oranı (Züccaciyet)39  1 Gün 
39Civa Tayini (Hg)180181981 GÜNTüm Gıdalarda Akredite
1. Artı her bir element için 44 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (44 TL.)  alınacak.
40Clostridium Spp Tayini 100  18-24 saat500 (5' li Analiz fiyatı)
41Çayda Okside Olmamış Parça30  1 Gün 
42Çinko Tayini (Zn)180  1 GÜN1.Artı her bir element için 40 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (40 TL.)  alınacak.
43Çözünebilme Oranı 30  1 Gün 
44Çürük Çekirdek39  1 Gün 
45Demir Tayini (Fe)180  1 GÜN1.Artı her bir element için 40 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (40 TL.)  alınacak.
46Deoksilivalenol (Vomitoksin)280283081-3 GÜNTahıl ve Tahıl Ürünleri
Yem analizlerinde P1, P2, P3, P4 İSTENİRSE HER BİRİ İÇİN BİR RUTUBET (40 TL) İSTENİR
47Diğer Çeşitlerden Taneler (Hububat, Baklagil)39  1 Gün 
48Distile Alkollü İçeceklerde Toplam Uçucu Madde160161761Distile alkollü içki
49Distile Alkollü İçeceklerde Yüksek Alkoller160161761Distile alkollü içki
50Dithiokarbamatlı Pestisitler330  1-3 GÜNYaş meyveSebzeler
51Duyusal-Organoleptik Analizler58  1 Gün 
52Düşme Sayısı 57  1 Gün 
53E.coli (EMS)110  2-8 Gün550 (5' li Analiz fiyatı)
54E.coli (katı besiyeri)7077718-24 saat385 (5' li Analiz fiyatı)
55E.coli O 157 H:7135  42-48 saat675 (5' li Analiz fiyatı)
56E.coli O 157 H:7 (vidas)180  25 saat900 (5' li Analiz fiyatı)
57E.coli-Koliform (EMS)115  2-7 Gün575 (5' li Analiz fiyatı)
58Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (yağ+asitlik)111  2Akredite olmayanlar
59Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (yağ+asitlik)118,2  2Akredite olanlar
60Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (yağ+asitlik)118,2  2Süt ve süt ürünleri
61Ekstre Edilmiş Yağda Peroksit Sayısı Asitliği(yağ+peroksit sayısı)122  2Gıda Maddeleri
62Elek Analizi39  1 Gün 
63Elektriksel İletkenlik30  1 Gün 
64Enterobacteria Sayısı70  20-24 saat350 (5' li Analiz fiyatı)
65Et Tür Tayini (ELİSA) (Her bir tür için)275  1 Gün1375 (5' li Analiz fiyatı)
66Etil Alkol Tayini (GC), + Yüksek Alkoller
Tek Ücret
160161761Distile alkollü içki
67Fekal Koliform (EMS) 115  2-4 Gün575 (5' li Analiz fiyatı)
68Fekal Streptococ (Enterococcus)65  2-3 Gün325 (5' li Analiz fiyatı)
69Fiziksel Kusur39  1 Gün 
70Fruktoz (HPLC)16516,5181,5 Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
71Gamma-Glutamyl-Beta-Cyanolanin171  1-3 GÜNMercimek
72GDO Tarama (Gıda ve Yem)
Real Time PCR
[Düzenleyici elementler (p35S, tNOS, pFMV, bar, v.b.) ve olası GD-Bitki Türü Tarama (Soya (lectin), Mısır (Zein), Pirinç sucrose phosphate synthase (SPS) Geni, Buğday acetyl-coenzyme A carboxylase Geni   v.b.)] v.b.)
17501751925  
73GDO Tarama (Tohum)
Real Time PCR
[Düzenleyici elementler (p35S, tNOS, pFMV, bar, v.b.)]
10001001100  
74GDO Tip Belirleme
Real Time PCR
[Her bir GDO tip/çeşit/tür için (260-05 (G94-1, G94-19, G168) Soya geni, BT10 Mısır geni … v.b. )]
38538,5423,5 3 tip pamuk 5tip soya
75Genel Özelliklere Uymayan Ceviz İçleri39  1 Gün 
76Glukoz (HPLC)16516,5181,5 Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
77Hafif Daneler Tayini39  1 Gün 
78Ham Kül Tayini72    
79Ham Yağ Tayini57    
80Hasarlı veya Tebeşirleşmiş Tane39  1 Gün 
81Hektolitre Ağırlığı30  1 Gün 
82HMF (Hidroksi Metil Furfural)165  1Bal,pekmez vb
83İç Özürleri 39  1 Gün 
84İçi Boş Tane39  1 Gün 
85İndigo Karmin-E132165  1 - 3 GÜNŞekerleme ve Lokum vb.
86İnvert Şeker Tayini (HPLC)16516,5181,51Bal ve Beyaz Şeker
87İrilik Tayini39  1 Gün 
88İyot Sayısı (GC) (Yağ değilse+yağ ücreti)66  1Yemeklik Bitkisel Yağlar
89Jelatin Tayini (Kalitatif)46  1Yoğurt
90Kabuğu Soyulmamış Tane39  1 Gün 
91Kabuk Özürleri 39  1 Gün 
92Kadmiyum Tayini (Cd)180181981 GÜNTüm Gıdalarda Akredite
1. Artı her bir element için 44 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (44 TL.)  alınacak.
93Kafein (HPLC)165  1 - 3 GÜNÇay, Kahve, Kahve hülasası,
Alkollü Alkolsüz İçecek
94Kalay Tayini (Sn)180  1 GÜN1.Artı her bir element için 40 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (40 TL.)  alınacak.
95Kalsiyum Tayini (Ca)180  1 GÜN1.Artı her bir element için 40 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (40 TL.)  alınacak.
96Karbonhidrat Analizi
(Protein+Yağ+Kül+Rutubet)
    Alkol İçeren Gıda Maddelerinde ve
Alkollü İçeceklerde Alkol Ücreti Alınır
97Kırık Tane %39  1 Gün 
98Kırılma  İndisi30  1 Gün 
99Kırmızı Çizgili Tane39  1 Gün 
100Kinoline Yellow-E104165  1 - 3 GÜNŞekerleme ve Lokum vb.
101Koliform (Katı Besiyer)7077718-24 saat385 (5' li Analiz fiyatı)
102Krom Tayini (Cr)180  1 GÜN1.Artı her bir element için 40 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (40 TL.)  alınacak.
103Kurşun Tayini (Pb)180181981 GÜNTüm Gıdalarda Akredite
1. Artı her bir element için 44 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (44 TL.)  alınacak.
104Kuru Meyve Ağırlığı Oranı 30  1 Gün 
105Kurutma Kaybı39  1 Gün 
106KÜF70  5 Gün350 (5' li Analiz fiyatı)
107Küf Teşhisi (Kabuklu Ceviz vb.Kabuklularda)39  1 Gün 
108KÜF(Hızlı)115  3 Gün575 (5' li Analiz fiyatı)
109Küflü Çekirdek39  1 Gün 
110Küflü İçler39  1 Gün 
111KÜF-MAYA70  5 Gün350 (5' li Analiz fiyatı)
112Kükürtdioksit    SO2 83  1 - 2 GÜNGıda Mad. Bira, Şarap,
Beyaz Şeker (Sakkaroz)
113Kül727,279,22Tahıl ür. Ve baharatlar
114Külde Kalevlik(alkalilik)91    
115Laktoz16516,5181,51Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
116Listeria Monocytogenes120  96 saat600 (5' li Analiz fiyatı)
117Listeria Monocytogenes (vidas)165  49 saat825 (5' li Analiz fiyatı)
118Listeria spp.120  3-4 Gün600 (5' li Analiz fiyatı)
119Magnezyum Tayini (Mg)180  1 GÜN1.Artı her bir element için 40 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (40 TL.)  alınacak.
120Maltoz16516,5181,51Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
121Mandık ve Kırmızı Tane39  1 Gün 
122Mangan Tayini (Mn)180  1 GÜN1.Artı her bir element için 40 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (40 TL.)  alınacak.
123MAYA ve KÜF (Bakanlık)70  3 Gün350 (5' li Analiz fiyatı)
124Metabolik Enerji (büyükbaş yem)331    
125Metanol Tayini, Yüksek Alkoller+Toplam
Uçucu Maddelerde Tek cihaz tek ücret
160161761Distile alkollü içki
126Meyve Ağırlığı Oranı Tayini 39  1 Gün 
127Mineral Yağ Aranması39  1Yemeklik Bitkisel Yağ
128Naftalin (GC-MS)350  1-3 GÜN 
129Natamisin165  1 - 2 GÜNYoğurt ,puding,Ayran. (Peynir Yapılmıyor)(HPLC ile Süt ve Ürünlerinde) (Fermente Süt Ürünleri Tebliği gereği Üst ve İç Yüzey çalışılan peynirlerde fiyat iki katı alınır.)
130Nişasta Miktar Tayini115   Tahıl ürünleri ve Yemler
131Nişasta Tayini (Kantitatif)115    
132Nitrat (HPLC) 16516,5181,51 - 2 GÜNSebze ve Meyveler
133Nitrit (HPLC) 165  1 - 2 GÜNSebze ve Meyveler
134Okratoksin A270272971-3 GÜNTahıl ve Tahıl Ürünleri, Kurutulmuş Meyve Ve Sebzeler, Yeşil Kahve Kuru Üzüm.
Yem analizlerinde P1, P2, P3, P4 İSTENİRSE HER BİRİ İÇİN BİR RUTUBET (40 TL) İSTENİR
135Okside Olmamış Parça30  1 Gün 
136Organik Madde Tayini57    
137Osmofilik Maya (Şeker vb.)70  5 Gün350 (5' li Analiz fiyatı)
138Özgül Ağırlık Tayini (Piknometre ile)30  1 Gün 
139Panceacu-4R165  1 - 3 GÜNŞekerleme ve Lokum vb.
140Partikül Büyüklüğü (İncelik Tayini)39  1 Gün 
141Patent Blue-E131165  1 - 3 GÜNŞekerleme ve Lokum vb.
142Patulin21502151-3 GÜN 
143Peroksit Sayısı Tayini50  1Yemeklik Bitkisel Yağ
144Pestisit (GC) -  (GC-MS)330333631-3 GÜNYaş meyveSebzeler
145Pestisit (LC - MSMS)330333631-3 GÜNYaş meyveSebzeler
146Pestisit(İhraç) (GC)+(GC-MS)+ (LC - MSMS)550556051-3 GÜNYaş meyve Sebzeler
147Pestisit(İthalat) (GC)+(GC-MS)+ (LC - MSMS)660667261-3 GÜNYaş meyve Sebzeler
148PH Tayini28    
149Polarizasyon Değeri Tayini39   Toz Şeker
150Potasyum İyodat88    
151Potasyum Tayini ( K )180  1 GÜN1.Artı her bir element için 40 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (40 TL.)  alınacak.
152Protein Tayini888,896,8 Kuru Gıdalar ve Hayvan Yemleri
153Pseudomonas Aeruginos70   350 (5' li Analiz fiyatı)
154Refraktometrik Kuru Madde Tayini BRİX 303331 GünMeyve ve Sebze
Suları,Püre,Nektar
155Rope Sporu 80  3 Gün400 (5' li Analiz fiyatı)
156Rutubet (Diğer Uçucu Maddeler)30  1 Gün 
157Rutubet Tayini404441 GünTahıl ve Tahıl Ürn.
Pirinç,İrmik,Makarna
158Rutubet Tayini (Kuru madde-su)40    
159Rutubet Tayini (Toluen)57  1 GünBaharatlar
160Sabunlaşma Sayısı Tayini50Yağ değilse + yağ ücreti 1Yemeklik Bitkisel Yağ
161Sabunlaşmayan Madde Tayini79  1Yemeklik Bitkisel Yağ
162Sakkarin (Suni Tatlandırıcı)
(+Acesulfam-K+Aspartam)(HPLC)
165  1 - 3 GÜNTüm Gıdalarda
163Sakkaroz16516,5181,51Bal ve Beyaz Şeker(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
164Salmonella120  66 saat600 (5' li Analiz fiyatı)
165Salmonella (Hızlı Test)-VIDAS150  39-40 saat750 (5' li Analiz fiyatı)
166Sap ve Dal Parçaları39  1 Gün 
167Selüloz Tayini86  2Yem ve Gıda Maddeleri
168Serbest Yağ Asitliği (FFA)39    
169Sert Yapı ve Dönmeli Dane Miktarı Tayini39  1 Gün 
170Sınıf Özellikleri 30  1 Gün 
171Siyah Leke Tayini39  1 Gün 
172Sodyum Klorür Tayini50  1Yemekik Tuz
173Sodyum Tayini (Na)180  1 GÜN1.Artı her bir element için 40 TL artı ücret alınacaktır.
2. Yem numunelerinde ek olarak Rutubet Analiz ücreti (40 TL.)  alınacak.
174Sorbik Asit (HPLC)165  1 - 3 GÜNTüm Gıdalarda
175Staphylococcus Aureus 8088845-48 saat440 (5' li Analiz fiyatı)
176Sterilite Kontrolü (30 °C'de 15 gün İnkübasyon+Kültürel Ekim)(83+77) 160  18 Gün800 (5' li Analiz fiyatı)
177Sterilite Kontrolü 55°C'de 7 gün İnkübasyon+Kültürel Ekim(60+77) 137  10 Gün685 (5' li Analiz fiyatı)
178Sterol Kompozisyonu200  2Bitkisel Yağlar
179Su Aktivitesi39  2 GÜN 
180Su Ekstraktı Tayini46  1Çay
181Suda Çöz. Organik Sent. Boy. Tespiti (Kalitatif)83  1 - 2 GÜNTüm Gıdalarda
182Suda çözünebilme oranı30  1 Gün 
183Suda Çözünen Kül Miktar Tayini72  2Çay
184Sunset Yellow-E110165  1 - 3 GÜNŞekerleme ve Lokum vb.
185Suya Geçen Madde Tayini 30  1 Gün(+ 35TL) Rutubet
186Süzme Ağırlığı 30  1 Gün 
187Tahin Miktarı57  2Helva
188Tane Büyüklüğü39  1 Gün 
189Tane/Kg. Sayısı Tayini 30  1 Gün 
190Tartrazin-E102165  1 - 3 GÜNŞekerleme ve Lokum vb.
191Ticari Sterilite (İnkübasyon 30 °C'de 10 gün + 2 pH)(70+28+28) 1262 ayrı paket alınacakTMAB+2PH13 Gün630 (5' li Analiz fiyatı)
192Ticari Sterilite (İnkübasyon 35 °C'de 15 gün + 2 pH)(83+28+28) 1392 ayrı paket alınacakTMAB+2PH18 Gün695 (5' li Analiz fiyatı)
193Ticari Sterilite (İnkübasyon 55 °C'de 5-7 gün + 2 pH)(60+28+28) 1162 ayrı paket alınacakTMAB+2PH10 Gün580 (5' li Analiz fiyatı)
194Titrasyon Asitliği39    
195Toplam Mezofilik Aerobik Bakteri Sayımı TMAB707772 Gün 385 (5' li Analiz fiyatı)
196Toplam Toz Çay Miktarı 30  1 Gün 
197Tuz Tayini39  1Tüm Gıdalarda (Salça, Süt ve Süt Ürünlerinde yapılmıyor)
198Uçar Asit Tayini (Asetik Asit cinsinden)39  1Meyve Suyu, Gazlı, Alkollü İçecek
199Uçucu Olamayan Eter Ekstraktı727,279,22Baharat
200Uçucu Olmayan Asit Tayini72  1Şarap
201Uçucu Yağ Miktar Tayini66  1Baharat
202Vibrio CholeraTayini 100  2-3 Gün500 (5' li Analiz fiyatı)
203Vibrio Parahaemolyticus100  36-48 saat500 (5' li Analiz fiyatı)
204Yabancı Maddeler 39  1 GünPirinçte (Tebliğ) (Org.-inorg.)Ücreti+ 35 TL.
205Yağ Asitleri Kompozisyonu180  1Bitkisel Yağlar
206Yağ Asitleri Kompozisyonu (Yağ değilse)230  1Yağı ekstrakte edilecek ürünlerde
207Yağ Tayini 727,279,21Süt ve Süt Ürünleri Süt, Süt Tozu,Yoğurt, Dondurma, Peynir
208Yağ Tayini 97  2Tahin,Tahin Helvası,Kakao
209Yağ Tayini (kakao ve süt yağı)96  1-2Diğer Ürünler
210Yoğunluk30  1 Gün 
211Zeralenone270242641-3 GÜNTahıl veTahıl Ürünleri
Yem analizlerinde P1, P2, P3, P4 İSTENİRSE HER BİRİ İÇİN BİR RUTUBET (40 TL) İSTENİR

''