No | Numune Çeşidi | Numunenin Taşıması Gereken Kriterler (Laboratuvara Teslim koşullarında yazılacak) | Numune | | | |
| | | Sıcaklığı | | Miktarı | |
| | | Kab S. | T.D | Kab. M. | T.D |
1 | *Yüksek su içerikli ürünler - Yumuşak çekirdekli meyveler ; portakal, elma, armut vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg (en az 10 birim) | |
2 | *Yüksek su içerikli ürünler - Sert Çekirdekli meyveler ; Kayısı, vişne, şeftali vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg | |
3 | *Yüksek su içerikli ürünler - Diğer meyveler ; Muz vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 2 kg (en az 5 birim) | |
4 | *Yüksek su içerikli ürünler - Yumrulu sebzeler ; Yumru soğan vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg (en az 10 birim) | |
5 | *Yüksek su içerikli ürünler - Tohumlu sebzeler / kabaklar ; domates, biber,salatalık, kabak vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 2 (en az 5 birim) | |
| *Yüksek su içerikli ürünler –Çok büyük ebatlı ürünler; Kavun. karpuz vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 2 -4 kg (en az 2 birim) | |
6 | *Yüksek su içerikli ürünler - Brassica sebzeleri ; karnabahar, brüksel lahanası, lahana,brokoli vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 2 kg (en az 5 birim) | |
7 | *Yüksek su içerikli ürünler - Yapraklı sebzeler ve taze otlar ; marul, ıspanak, fesleğen vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 2 kg (en az 5 birim) | |
8 | *Yüksek su içerikli ürünler - Koçanlı ve saplı sebzeler ; Pırasa, kereviz ve kuşkonmaz vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg (en az 10 birim) | |
9 | *Yüksek su içerikli ürünler - Taze baklagiller ; kabuklu taze bezelye, bezelye, ayşekadın fasulye, bakla, çalı fasulyesi, Fransız fasulyesi vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg | |
10 | *Yüksek su içerikli ürünler - Kök ve yumrulu sebzelerin yaprakları ; şeker pancarı ve yemlik pancar başı vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg (en az 10 birim) | |
11 | *Yüksek su içerikli ürünler - Taze mantarlar ; şampiyon mantarı, horoz mantarı vb. | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg (en az 10 birim) | |
12 | *Yüksek su içerikli ürünler - Kök ve yumrulu sebzeler ya da yem ; şeker pancarı ve yem pancarı kökleri, havuç, patates, tatlı patates | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg | |
13 | *Yüksek yağ içerikli ürünler - Ağaç yemişleri ; ceviz, fındık, kestane vb. | Numune bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. | | | 1 kg | |
14 | *Yüksek yağ içerikli ürünler - Yağlı tohumlar ve ürünleri ; yağlı tohum kolzası, ayçiçeği, pamuk tohumu, soya fasulyesi, yerfıstığı, susam, yağlar ve ezmeler (örneğin yer fıstığı ezmesi, tahin vb.) | Numune bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. | | | 0.5 kg | |
15 | *Yüksek yağ içerikli ürünler - Yağlı meyveler ve ürünleri ; zeytin, avokado, bunların yağları ve ezmeleri | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg | |
16 | *Yüksek nişasta ve/veya protein ve düşük su ve yağ içerikli ürünler - Kuru baklagiller / Baklagiller ; Bakla,kuru bakla, kuru fasulye (sarı, beyaz/lacivert, kahverengi, alacalı), mercimek vb. | Numune bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. | | | 1 kg | |
17 | *Yüksek nişasta ve/veya protein ve düşük su ve yağ içerikli ürünler - Tahıllar ve ürünleri ; Buğday, çavdar, arpa ve yulaf taneleri, darı, pirinç, tam buğday ekmeği, beyaz ekmek, krakerler, kahvaltılık tahıllar, makarna | Numune bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. | | | 1 kg | |
18 | *Yüksek asit ve yüksek su içerikli ürünler - Turunçgiller; Limon, mandarin, mandalina, portakal | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg (en az 10 birim) | |
19 | *Yüksek asit ve yüksek su içerikli ürünler - Küçük meyveler ve taneli küçük meyveler ; çilek, yaban mersini, ahududu, siyah Frenk üzümü, kırmızı Frenk üzümü, beyaz Frenk üzümü, üzüm | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır | | | 2 kg (en az 5 birim) | |
20 | *Yüksek asit ve yüksek su içerikli ürünler – Diğerleri ;Kivi, ananas, uşkun (rhubarb) | Numune ezik,çürük ve bozulmuş olmamalıdır. | | | 1 kg (en az 10 birim) | |
21 | Yüksek şeker ve düşük su içerikli ürünler - Bal,kuru meyveler ; bal, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik, meyve reçelleri vb. | Numune bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. | | | 1 kg | |
22 | Kendine özgün ürünler - Şerbetçiotu, kakao çekirdeği ve ürünleri, kahve, çay, baharatlar | Numune bütünlüğü bozulmamış olmalıdır. | | | 1 kg | |
23 | Kağıt - Narenciye Sarma kağıdı | | | | 0.05kg | |
24 | Bal - Naftalin | | | | 250-500g | |
25 | Mercimek - Gamma glutamyl beta cyanoalanine | - | | | 500-1000g | |
26 | **Yem | - | | | 0.5 kg | |