7.8.2014

Fiziksel Analiz Laboratuvarı Numune Kabul Kriterleri

NoNumune Çeşidi

Numunenin Taşıması Gereken Kriterler

(Laboratuvara Teslim koşullarında yazılacak)

Numune
SıcaklığıMiktarı
Kab S.T.DKab. M.T.D
1Taze SebzelerNaylon Torba içerisinde olmalı,Torbalar kesinlikle delik,yırtık olmamalı,Ağızları muntazaman kapatılmış olmalı,Üzerinde kot numarasını belirtir etiket olmalı20 °C±5 °C1 kg.± 100 gr.
2Taze Meyveler                                               '''' ''''''
3Kuru Meyveler                                               '''' ''''''
4Kurutulmuş Meyveler                                               '''' ''''''
5Kurutulmuş Sebzeler                                               '''' ''''''
6Meyve Suları ve NektarlarıOrijinal ambalajında, ağzı açılmamış olmalı,Naylon torba içerisinde olmalı,Torbalar kesinlikle delik yırtık olmamalı,Ağızları muntazam kapatılmış olmalı,Üzerinde Kod numarasını belirtir etiket olmalı.'' ''''''
7Meyve Suları ve Nektarları                                               '''' ''''''
8Şarap,Bira ve Gazoz                                               '''' ''''''
9Marmelatlar ve Reçeller                                               '''' ''''''
10Sebze Konserveleri                                               '''' ''''''
11Bitkisel ve Hayvansal YağlarOrijinal ambalajında veya steril cam kavanozda gelmeli'' ''''''
12Baklagiller ve Tahıllar                                               '''' ''''''
13Çay                                               '''' ''''''
14Kahve                                               '''' ''''''
15Kakao                                               '''' ''''''
16Baharatlar                                               '''' ''''''
17Süt , Süt Ürünleri ve YumurtaSteril cam kavanozda gelmeli,Soğuk zincirini korumuş olmalı,yumurtalar, işletmeden alınıyorsa violde olmalı ,aynı gün getirilmeli,ambalajlı olmalı,üretim tarihi ve son kullanım tarihi belirtilmeli+4 ° C

Min

500 ml,5 adet

1 kg.± 100 gr.
18Et ve Et MamülleriSteril cam kavanozda gelmeli,Soğuk zincirini korumuş olmalı,soğuk zinciri sıcaklığında gelmeli'' ''''''
19İşlenmiş Balıklar                                              '''' ''''''
20Hayvansal Kökenli Yem Hammaddeleri    Naylon Torba içerisinde olmalı,Torbalar kesinlikle delik,yırtık olmamalı,Ağızları muntazaman kapatılmış olmalı,Üzerinde kot numarasını belirtir etiket olmalı                                           20 °C±5 °C1 kg.± 100 gr.
21Yağlı Tohumlar                                               '''' ''''''
22Yağlı Tohum Küspeleri                                               '''' ''''''
23Şekerli Mamüller                                               '''' ''''''
24Tahıl  Ürünleri                                               '''' ''''''
''