Kimyasal Analiz Laboratuvarı

Kimyasal Analiz Laboratuvarı

       Laboratuvarımızda temel olarak tüm hayvansal ve bitkisel kökenli gıda maddeleri, yemler, gıda ve yem katkı maddeleri analizleri yapılmaktadır. Laboratuvarımızda yapılan test ve ölçümlerin güvenilirliği, ölçüm kalitesinin yüksek olmasını sağlamak amacıyla ulusal veya uluslararası kabul görmüş analiz yöntemleri uygulanmaktadır. Yine bu amaçla hızlı ve güvenilir analiz sonuçları elde edebilmek için son teknolojik gelişmeler takip edilmekte ve Uluslararası yeterlilik testlerine katılım yapılmaktadır.

       Kimyasal Analizler Laboratuvarımızda, Mühendis, Kimyager ve Laborant meslek gruplarında konularında uzman kişiler çalışmaktadır. Personelin sürekli eğitimi sağlanmakta ve bunun dışında gerekli görülen eğitimler ivedilikle alınmaktadır. Personelin tamamı TS EN ISO/IEC 17025 eğitimini almıştır. Laboratuvarımız geniş ve gelişmiş cihaz donanımına sahiptir.

MERSİN GIDA KONTROL LABORATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ
KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI 2017 ANALİZ YILI FİYAT LİSTESİ ​ ​ ​ ​ ​ ​
SIRA
NO
ANALİZ ADIANALİZ ÜCRETİ ​ ​
ANALİZ
SÜRESİ
AÇIKLAMA
ANALİZ FİYATI
AKREDİTE
FARKI
AKREDİTE
TOPLAM
FİYATI
1Asetil Metil Karbinol Testi39  1Sirke
2Asit Değeri Tayini39    
3Asit Sayısı Tayini39    
4Asitlik Tayini39  1 
5Bitkisel Yağ Aranması225   Süt ve Süt Ürünleri
6Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (yağ+asitlik)111  2Akredite olmayanlar
7Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (yağ+asitlik)118,2  2Akredite olanlar
8Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (yağ+asitlik)118,2  2Süt ve süt ürünleri
9Ekstre Edilmiş Yağda Peroksit Sayısı Asitliği(yağ+peroksit sayısı)122  2Gıda Maddeleri
10Fruktoz (HPLC)16516,5181,5 Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
11Glukoz (HPLC)16516,5181,5 Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
12%10'luk HCI de Çözünmeyen Kül99    
13HMF (Hidroksi Metil Furfural)165  1Bal,pekmez vb
14İnvert Şeker Tayini (HPLC)16516,5181,51Bal ve Beyaz Şeker
15İyot Sayısı (GC) (Yağ değilse+yağ ücreti)66  1Yemeklik Bitkisel Yağlar
16Jelatin Tayini (Kalitatif)46  1Yoğurt
17Karbonhidrat Analizi
(Protein+Yağ+Kül+Rutubet)
    Alkol İçeren Gıda Maddelerinde ve
Alkollü İçeceklerde Alkol Ücreti Alınır
18Kül727,279,22Tahıl ür. Ve baharatlar
19Külde Kalevlik(alkalilik)91    
20Laktoz16516,5181,51Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
21Maltoz16516,5181,51Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
22Mineral Yağ Aranması39  1Yemeklik Bitkisel Yağ
23Nişasta Miktar Tayini115   Tahıl ürünleri ve Yemler
24Peroksit Sayısı Tayini50  1Yemeklik Bitkisel Yağ
25PH Tayini28    
26Polarizasyon Değeri Tayini39   Toz Şeker
27Potasyum İyodat88    
28Protein Tayini888,896,8 Kuru Gıdalar ve Hayvan Yemleri
29Sabunlaşma Sayısı Tayini50Yağ değilse + yağ ücreti1Yemeklik Bitkisel Yağ
30Sabunlaşmayan Madde Tayini79  1Yemeklik Bitkisel Yağ
31Sakkaroz16516,5181,51Bal ve Beyaz Şeker
(Fruktoz+Glukoz+Maltoz+Laktoz+Sakkaroz tek ücret)
32Selüloz Tayini86  2Gıda Maddeleri
33Serbest Yağ Asitliği (FFA)39    
34Sodyum Klorür Tayini50  1Yemekik Tuz
35Sterol Kompozisyonu200  2Bitkisel Yağlar
36Su Ekstraktı Tayini46  1Çay
37Suda Çözünen Kül Miktar Tayini72  2Çay
38Titrasyon Asitliği39    
39Tahin Miktarı57  2Helva
40Tuz Tayini39  1Tüm Gıdalarda (Salça, Süt ve Süt Ürünlerinde yapılmıyor)
41Uçar Asit Tayini (Asetik Asit cinsinden)39  1Meyve Suyu, Gazlı, Alkollü İçecek
42Uçucu Olamayan Eter Ekstraktı727,279,22Baharat
43Uçucu Olmayan Asit Tayini72  1Şarap
44Uçucu Yağ Miktar Tayini66  1Baharat
45Yağ Asitleri Kompozisyonu180  1Bitkisel Yağlar
46Yağ Asitleri Kompozisyonu (Yağ değilse)230  1Yağı ekstrakte edilecek ürünlerde
47Yağ Tayini (kakao ve süt yağı)96  1-2Diğer Ürünler
48Yağ Tayini 727,279,21Süt ve Süt Ürünleri (Süt Tozu Hariç),Yoğurt, Dondurma, Peynir
49Yağ Tayini 97  2Tahin,Tahin Helvası,Kakao
KİMYASAL ANALİZ LİSTESİ (ALKOL) ​ ​ ​ ​ ​ ​
SIRA
NO
ANALİZ ADIANALİZ ÜCRETİ ​ ​
ANALİZ
SÜRESİ
AÇIKLAMA
ANALİZ FİYATI
AKREDİTE
FARKI
AKREDİTE
TOPLAM
FİYATI
1Distile Alkollü İçeceklerde Toplam Uçucu Madde160161761Distile alkollü içki
2Etil Alkol Tayini (GC), + Yüksek Alkoller
Tek Ücret
160161761Distile alkollü içki
3Distile Alkollü İçeceklerde Yüksek Alkoller160161761Distile alkollü içki
4Metanol Tayini, Yüksek Alkoller+Toplam
Uçucu Maddelerde Tek cihaz tek ücret
160161761Distile alkollü içki


MERSİN GIDA KONTROL LABORATUVARI MÜDÜRLÜĞÜ
YEM ANALİZ LABORATUVARI 2017 ANALİZ YILI FİYAT LİSTESİ ​ ​ ​ ​ ​ ​
SIRA
NO
ANALİZ ADIANALİZ ÜCRETİ ​ ​
ANALİZ
SÜRESİ
AÇIKLAMA
ANALİZ FİYATI
AKREDİTE
FARKI
AKREDİTE
TOPLAM
FİYATI
1%10' luk HCL'de Çözünmeyen Kül Tayini99    
2Ham Kül Tayini72    
3Ham Yağ Tayini57    
4Metabolik Enerji (büyükbaş yem)331    
5Nişasta Tayini (Kantitatif)115    
6Organik Madde Tayini57    
7pH Tayini28    
8Protein Tayini888,896,8 Kuru Gıdalar ve Hayvan Yemleri
9Rutubet Tayini (Kuru madde-su)40    
10Selüloz Tayini86    


​ ​ ​KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI GENEL CİHAZ LİSTESİ
Sıra NoCihaz AdıSayısı(Adet)
1HPLC (UV-DAD-RID)1
2GC (FID)2
3Otomatik Protein Cihazı1
4Kül Fırını2
5Gerber Santrifüjü1
6Etüv1
7Otamatik Selüloz Tayin Cihazı1
8Polarimetre1
9Hassas Terazi2

 

 


 


 

''