Mikrobiyoloji Laboratuvarı

​Laboratuvarımızda Yapılan Analizler

 

ANALİZ KODUANALİZİN ADIMATERYAL
MİK-AY-10Salmonella spp. AranmasıTüm Gıda Maddeleri ve Yemler
MİK-AY-14Listeria monocytogenes AranmasıTüm Gıda Maddeleri ve Yemler
MİK-AY-15Rope Sporu (Sünme Faktörü) Aranması ve SayımıUnlu Mamuller
MİK-AY-20Somatik Hücre SayımıÇiğ Süt
MİK-AY-23Sularda Fekal Streptococ ve Enterococ SayımıSu
MİK-AY-26Karakteristik Mikroorganizmaların Aranması ve SayımıYoğurt
MİK-AY-27Sularda Koloni Sayımı (22°C'de ve 36°C'de)Su
MİK-AY-28E. coli O157 AranmasıTüm Gıda Maddeleri ve Yemler
MİK-AY-29Aerobik Koloni Sayımıİnsan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri ve gıdaların üretildiği ve işlendiği yerlerdeki çevre ile ilgili numuneler
MİK-AY-30Bacillus cereus Aranmasını ve Sayımıİnsan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri ve gıdaların üretildiği ve işlendiği yerlerdeki çevre ile ilgili numuneler
MİK-AY-31Sülfit İndirgeyen Bakteri Aranması ve Sayımıİnsan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri ve gıdaların üretildiği ve işlendiği yerlerdeki çevre ile ilgili numuneler
MİK-AY-32Clostridium perfringens Aranması ve Sayımı

 

İnsan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri ve gıdaların üretildiği ve işlendiği yerlerdeki çevre ile ilgili numuneler

 

 

MİK-AY-33Koagülaz-Pozitif Staphylococcus aureus Aranması ve Sayımıİnsan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri ve gıdaların üretildiği ve işlendiği yerlerdeki çevre ile ilgili numuneler
MİK-AY-34Koliform Bakteri Aranması ve Sayımı (En Muhtemel Sayı Tekniği)İnsan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri ve gıdaların üretildiği ve işlendiği yerlerdeki çevre ile ilgili numuneler
MİK-AY-35

Escherichia coli Aranması ve Sayımı

(En Muhtemel Sayı Tekniği)

İnsan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri ve gıdaların üretildiği ve işlendiği yerlerdeki çevre ile ilgili numuneler
MİK-AY-36Koliform Bakteri Aranması ve Sayımı (Koloni Sayım Tekniği)İnsan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri ve gıdaların üretildiği ve işlendiği yerlerdeki çevre ile ilgili numuneler
MİK-AY-37Escherichia coli Aranması ve Sayımı (Koloni Sayım Tekniği)İnsan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri ve gıdaların üretildiği ve işlendiği yerlerdeki çevre ile ilgili numuneler
MİK-AY-38Enterobacteriaceae Aranması ve Sayımı (Koloni Sayım Tekniği)İnsan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri ve gıdaların üretildiği ve işlendiği yerlerdeki çevre ile ilgili numuneler
MİK-AY-39Mini VIDAS Cihazı İle Stafilokokal Enterotoksin AranmasıTüm Gıda Maddeleri
MİK-AY-40Su Aktivitesi 0,95'ten Büyük Olan Ürünlerde Küf ve Maya SayımıSu aktivitesi 0,95'den büyük olan insan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri (yumurta et, süt ürünleri, meyve, sebze, taze ezmeler vs.
MİK-AY-41Su Aktivitesi 0,95'ten Küçük Olan Ürünlerde Küf ve Maya SayımıSu aktivitesi 0,95'den küçük olan insan tüketimi için üretilen ürünler, hayvan yemleri (kuru meyveler, kekler, kurutulmuş et, balık, baklagiller, tahıl ve tahıl ürünleri, unlar, fındıkla ve baharatlar vs.
MİK-AY-42Sularda Koliform Bakteri ve Escherichia coli Tespiti Ve Sayımı (Membran Filtrasyon Metodu)Su

 

Personel Durumu

 

SIRA NOADI SOYADIÜNVANI
1HÜLYA SARAYLIBİRİM SORUMLUSU
2​FİKRET TÜRKMEN
​MÜHENDİS
​3DR. SONGÜL PEKER
VET.HEKİM
4​EMİNE SÜSOY
​LABORANT



 

Resim Galerisi

 

Resim galerisi için tıklayınız...

''