Fiziksel Laboratuvar

·  Fiziksel Analizler Laboratuvarı

  Fiziksel Analizler Laboratuvarımızda gıda, yem ile bunların üretiminde kullanılan diğer ham ve yardımcı maddeler, su ürünleri numuneleri ve diğer gıda ürünlerinin renk, tat, koku, görünüş, pH, suda çözünebilir katı madde , askıda katı madde,kırılma indisi, rutubet, yabancı madde, yem mikroskobisi gibi analizleri yapılmaktadır.

  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi Gıda Kontrolör personelleri tarafından laboratuvarımıza intikal ettirilen ithalat , ihracat, resmi istek ve denetim numuneleri ile diğer şahıs ve firmaların özel istek numunelerinin analizleri; AOAC, Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları, Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Ürün Sertifikalarına göre yapılır.​

  Fiziksel Laboratuvarlarımız 18.03.2013 tarihi itibariyle; aşağıda belirtilen kapsamlarda 2 adet analizlerde Türk Akreditasyon Kurumu TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olup, TS17025 akreditasyonuna sahiptir.   

    a) Kül: Yem, Tahıl ve Tahıl ürünleri​ 

    b) Rutubet: Yem, Tahıl ve Tahıl ürünleri​​

  ​  Laboratuvarlarımızca gerçekleştirilen analizleri görmek için tıklayınız.​​​

 

''