Numune Kabul

​​

İzmir Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü 

Döner Sermaye İşletmesi Hesabı 

Vakıfbank Bornova Şubesi

IBAN: TR88 0001 5001 5800 7299 2104 31


​​



NUMUNE KABUL

Numune kabul ve kayıt işlemleriyle ilgili bilgi almak  için gaye.celik@tarim.gov.tr veya mehmet.memis@tarim.gov.tr
adreslerinin kullanılması gerekmektedir.​


Özel İstek Müşteri Müracaat Formunu indirmek için tıklayınız...​​​
İndirdiğiniz formun yazıcı çıktısını alarak doldurunuz. Müracaat bu belge ile birlikte yapılacaktır.

 

Sıkça Sorulan Sorular

Soru 1 : Kargo ile numune gönderebilir miyim?
Cevap : Kargo ile numune gönderirken numunenin uygun koşullarda, yeterli miktarda ve gerekiyorsa soğuk zinciri bozulmadan laboratuarımıza ulaştırılmalıdır. Kargo ile gönderilen numunelerde analize başlanabilmesi için kaşeli özel istek müşteri müracat formu veya dilekçenin mutlaka numune ekinde gönderilmesi gerekir. Kargo ile gelen numunelerde müracat formu ve ödeme dekontu gönderilmelidir. Müracat formu veya dekontu olmayan numuneler analize alınmaz.
Soru 2 : Müşteri Özel İstek Müracat Formu doldurmalı mıyız?
Cevap : Müracat formunda firma bilgileri, iletişim bilgileri, fatura isteniyorsa fatura bilgileri ve firma kaşesi olması gerekir. Raporda Yer Alacak Bilgiler kısmında raporda yazılması istenen bilgiler açık şekilde yazılmalıdır. Raporda yorum isteniyorsa " ilgili kodeks ya da tebliğe göre yorum yapılmasını istiyorum " yazılmalıdır.
Soru 3 : Özel İstek Analiz Raporu mahkemede delil olarak kullanılabilir mi?
Cevap : Hayır kullanılamaz. Analiz raporunun alt kısmında " Adli ve idari işlemler ile reklam amacıyla kullanılamaz " ibaresi yer almaktadır. Bu ibarenin kaldırılması mümkün değildir.
Soru 4: Analiz ücretleri hesaba yatırılırken KDV eklenecek mi?
Cevap: Hayır. Kurumumuz KDV den muaftır.
Soru 5 : Analiz sonuçlarını faks ya da mail ile alabilir miyiz?
Cevap : Sonuçları elden ya da karşıdan ödemeli kargo ile gönderebiliyoruz. Faks yada mail ile sonuç gönderemiyoruz.
Soru 6 : Analiz fiyatlarını düşürmek mümkün mü?
Cevap : Analiz fiyatlarını belirlemek kurumumuzun elinde değildir. Her yıl ocak ayında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından fiyatlar belirlenerek liste halinde bütün İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerine yolanmakta olup, Standart fiyatla kullanılmaktadır. Web sitemizin analizler bölümünde Genel Hükümler bölümü ziyaret edildiğinde bu konuyla ilgili bilgiler görülecektir. Gelecek yıl fiyat belirlenirken konu bakanlığımızın yetkili birimlerine aktarılacaktır.
Soru 7 : Analiz Sonuçları daha kısa zamanda verilebilir mi?
Cevap : Her analiz standart çalışma yöntemine göre belli bir süresi vardır. Web sitemizin Analiz ve Fiyatlar kısmında gerekli bilgiler verilmiştir. Kurum olarak özellikle ihracat ve ithalat numuneleri öncelik verilerek numune kontrol çalışma saatleri ileriye çekilerek gerekli özveriler yapılmaktadır.
Soru 8 : Eğitim kurumlarında yapılan analizler hakkında bilgi ve konuylala ilgili eğitim verilebilir mi?
Cevap : Laboratuarda yapılan tüm analizler ile ilgili bilgi verilebilmektedir. Akreditasyon kapsamımız genişlediğinden eğitim ücretlerimiz değişmiştir.
Soru 9 : Analiz listemizde yer almayan analizler talep edilebilir mi?
Cevap : Analiz yelpazemizde yaklaşık 200 çeşit analiz bulunmaktadır bunun dışında talep edilen analiz olduğunda yöntem araştırmasına gidilerek yapılabilirliği için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.​

 
''