Projelerimiz

PROJELERİMİZ

Projenin Adı​

Kurumumuzdaki

Proje Yürütücüleri

Projenin Yapıldığı Yıl

Proje Türü

İşbirliği Yapılan Kuruluşlar

Destekleyen Kuruluşlar

Projenin Tamamlanma Durumu

Ülkesel MRL Seviyelerinin Belirlenmesi

Ergün DÖĞEN ve Organik Ürünler ve Kalıntı Analizleri Laboratuvarı

2004-2010

DPT Projesi

Ege Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü

Bornova, Adana, Ankara Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri

Adana, Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlükleri

PROJE TAMAMLANDI

İzmir İlinde Çiğ Sütlerin Bazı Ağır Metal (Kurşun, Kadmiyum, Arsenik, Civa, Bakır, Çinko) Düzeylerinin Bölgesel, Mevsimsel, Sağım Öğünü Ve Beslenmeye Göre Farklılıklarının Araştırılması (Doktora Tezi)

Dr. İsmail GÖVERCİN ve Mineral Analizler Laboratuvarı

2008-2010

TAGEM

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü

PROJE TAMAMLANDI

Organik Tavukçuluk Projesi

Laboratuvarımızdan Necati ALTINDİŞ ve Organik Ürünler ve Kalıntı Analizleri Laboratuvarı bu projede grev almıştır.

2008-2010

TAGEM

Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yürütülen bu projede işbirlikçi kuruluş olarak görev aldık.

PROJE TAMAMLANDI

Bazı Organik Yemlerin Yem Değerlerinin Belirlenmesi

Laboratuvarımızdan Necati ALTINDİŞ ve Organik Ürünler ve Kalıntı Analizleri Laboratuvarı bu projede grev almıştır.

2008-2011

TAGEM

Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Müdürülüğü tarafından yürütülen bu projede işbirlikçi kuruluş olarak görev aldık.

PROJE TAMAMLANDI

Ege Bölgesinde Yetiştiriciliği Yapılan Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvanların Beslenmesinde Kullanılan sanayi Yemlerinin Pestisit Düzeylerinin Belirlenmesi

Ergün DÖĞEN ve Organik Ürünler ve Kalıntı Analizleri Lab.

2008- 2010

TAGEM

Namık Kemal Üni. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü

PROJE TAMAMLANDI

Ekmekte ve Unlu Mamullerde Akrilamid Düzeylerinin Belirlenmesi (LC-MS/MS ile)

Dr. Esra ALPÖZEN

Gönül GÜVEN

2009-2011

TAGEM

Ege Üniversitesi

Gıda Müh. Bölümü

İstanbul Halk Ekmek A.Ş.

Ege Bölgesi Sanayi Odası

Unmaş Unlu Mamuller Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Uno)

Kareksan A.Ş

Velioğlu Ekmek Gıda San. Ltd. Şti.

PROJE TAMAMLANDI

Ege Bölgesinde Yetişen Başlıca Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Zeytinyağlarının Çeşit Ve Orijininin DNA Analizleriyle Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar

Gülbin BOZKURT

2009 -

TAGEM

Ege Üniversitesi

Gıda Müh. Bölümü

Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü

Bilginoğlu Yağ Sabun Sanayi A.Ş.

Proje devam ediyor

Ege Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Tarımsal Ürünlerde Bitki Gelişim Düzenleyicilerin (BGD) kalıntı Düzeylerinin Araştırılması

Ergün DÖĞEN ve Organik Ürünler ve Kalıntı Analizleri Lab.

2011 -

TAGEM

Şelçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Bahçe Bitkileri Bölümü

Proje Devam Ediyor

Zeytinyağında Duyusal Analiz ve AB Mevzuat Uygulamaları (ZEYDAM)

 

Huriye ONAÇ BAYRAM

2011-2013

AB

EZZİB

TARİŞ

VERDE

ONAOO

TARİŞ

PROJE TAMAMLANDI

TARAL 1007 - Ulusal Gıda Kompozisyonunun Belirlenmesi ve Yaygın Sürekli Paylaşım Sisteminin Oluşturulması

Laboratuvarımızdan Nazan ŞARKAYA SULANÇ ve Aysu ACAR bu projede görev almıştır.

2008- 2012

TÜBİTAK

Proje Yürütücüsü / Kurum-Kuruluşlar:

TÜBİTAK MAM, Gıda Enstitüsü (Yönetici/ Yürütücü)

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı TAGEM

T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

PROJE TAMAMLANDI

Siyah Zeytin Ezmesinin Duyusal Özelliklerine Penicillium citrinum Gelişimine ve Sitrinin Oluşumuna Kekik Uçucu Yağının (Origanum onites) Etkisi

Laboratuvarımızdan Güven DEMİRKAZIK, Tuncay YURDUSEVER ve Kader ÖZBAŞ bu projede görev almıştır.

2012 -

 

(Zeytincilik Araştırma İstasyonu tarafından yürütülen bu projede işbirlikçi kuruluş olarak görev almaktayız)

Proje devam ediyor

Soya içeren Yemlerde GDO Miktar Analiz Yöntemlerinin Karşılaştırılması

Dr. Esra ALPÖZEN ve Moleküler Biyoloji Analizleri Lab.

2013 -

TAGEM

Ege Üniversitesi

Biyoloji Bölümü

 

Avrasya Üni.

Gıda Müh. Bölümü

SYN Biyoteknoloji ve Dış Ticaret Ltd. Şti.

Anatolia Geneworks Inc. ATQ Biyoteknoloji İç ve Dış Tic. Ltd. Şti., Dr. Zeydanlı Tic. Ltd. Şti.

Proje devam ediyor

Peynirde Real-Time PCR Yöntemi İle Orijin Tespiti ve Miktar Tayini

Dr. Esra ALPÖZEN ve Moleküler Biyoloji Analizleri Laboratuvarı Taner ÖZYURT ve

Dr. İsmail GÖVERCİN

2013 -

TAGEM

Ege Üniversitesi

Biyoloji Bölümü Avrasya Üni.

Gıda Müh. Bölümü

Dr. Zeydanlı Tic. Ltd. Şti.

İntron Sağlık Ürünleri

Proje devam ediyor

Soya içeren İşlenmiş Gıdalarda GDO Miktarının Belirlenmesi ve Pişirme Koşullarının GDO Miktarına Etkisi

 

Gönül GÜVEN ve Moleküler Biyoloji Analizleri Laboratuvarı

2013 -

TAGEM

Ege Üniversitesi

Gıda Müh. Bölümü

 

Avrasya Üni. Gıda Müh. Bölümü

SYN Biyoteknoloji ve Dış Ticaret Ltd. Şti.

ATQ Biyoteknoloji İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.

Dr. Zeydanlı Tic. Ltd. Şti. İntron Sağlık Ürünleri

Proje devam ediyor

İthal olarak gelenYem ve Yem Hammaddelerinde Aflatoksin (B1, B2, G1, G2), Okratoksin A, Zearalenone (ZON), Deoxynivalenol (DON), Fumoni,sin (FB1, FB2), t2, ht2 Mikotoksin Düzeylerinin Belirlenmesi

Güven DEMİRKAZIK ve Tuncay YURDUSEVER

2013 -

TAGEM

 

Proje devam ediyor

Deodorizasyon İşlem Koşullarının Rafine Bitkisel Yağlarda 3-MCPD Oluşumu Üzerine Etkisi ve Optimizasyonu

Manolya Karabulut

Mertcan DEMİRCİOĞLU

2013 -

TAGEM

Ege Üniversitesi

Gıda Müh. Bölümü

Küçükbay Yağ ve Deterjan San. A.Ş.

A&G Purlab. Analiz Laboratuvarı

Proje devam ediyor

Fermente Süt Ürünlerinde Fermantasyon Sırasında Oluşan Benzoik Asitin Tespiti

Leyla GÜÇER ve Katkı Analizleri Lab.

2013 -

TAGEM

Ege Üniversitesi

Ziraat Fakültesi

Süt Teknolojisi Bölümü

Pınar Süt, Balkan Süt, Türer A.Ş., Gölcük Süt, Gür Süt, Reha Süt, Tire Süt Kooperatifleri, Yağşinoğlu Süt, Boyacıoğulları, Ulus Süt, Kırıkkaya, Halil Koyuncuoğlu, Şemsi Ege, Yallıoğlu, Özvet, Altınköy Gıda.

Yeni Teklif​

''