Kimyasal Analiz Laboratuvarı

 KİMYASAL ANALİZLER BİRİMİ

Laboratuvarımız, 5179 sayılı yasa gereğince gıdaların üretimi, tüketimi ve denetlenmesi çerçevesinde gıda güvenliği ve halk sağlığının korunmasına yönelik ithalat, ihracat, özel istek ve denetim kapsamında talep edilen analizlerde hizmet vermektedir.

Kimyasal özelliklerin aranması ve belirlenmesinde Türk Gıda Kodeksi, ürün tebliğleri ve Türk Standartları esas alınmaktadır. Laboratuvarımızda yapılan test ve ölçümlerin güvenilirliğini, ölçüm kalitesinin yüksek olmasını sağlamak amacıyla uluslararası kabul görmüş analiz yöntemleri uygulanmaktadır. Hızlı ve güvenilir analiz sonuçları elde etmek için son teknolojik gelişmeler takip edilmektedir.

Laboratuvarımızda, TS veya uluslararası kabul görmüş metotların geçerliliğini sağlayarak, müşteri ihtiyaçlarına ve mevzuata uygun 14 analiz gerçekleştirilmektedir.

Gıda sektörü dinamik bir sektör olduğundan, buna bağlı olarak laboratuvarımızda, bilimsel gelişmeleri yakından takip etme yoluyla, her geçen yıl analiz çeşitliliğini artırarak ve yapılamayan analizleri yapılır duruma getirerek analiz kalite ve kantitesinin yükseltilmesi temel hedefimizdir. TÜBİTAK, UME ve FAPAS tarafından yürütülen yeterlilik testlerine düzenli olarak katılmaktayız. Bu çalışmalardan çok iyi performanslar elde etmekteyiz. Bu kapsamda çalışmalarımız devam etmektedir.

 

 

Kimyasal Analizler Listesi

Asitlik TS ISO 729:2006İŞLENMİŞ İÇ FINDIK1 GÜN
Asitlik TS 5000, 19/01/2010EKMEK1 GÜN
Azot ve Protein TayiniYarı Otomatik Protein Cihazları Kullanma  KılavuzuYEM1 GÜN
4.         Diastaz SayısıHarmonised Methods of the International Honey Commission, 2009 - Determination of diastase activity with Phadebas.BAL

1-3

 GÜN

Fruktoz+Glukoz Analizi(HPLC)TS 13359 :2008BAL

1-2

 GÜN

6.         Fruktoz/Glukoz Analizi(HPLC)TS 13359 :2008BAL

1-2

 GÜN

Ham Protein Tayini21/01/2017 Tarih ve 29955 Sayılı Resmi GazeteYEM1 GÜN
8.         

Ham Lif(Selüloz) Tayini

3Kuru madde

TS ISO 15598ÇAY

1-3

 GÜN

Potasyum İyodat TayiniTS 933, 04/2003YEMEKLİK TUZ1 GÜN
10.      Prolin Tayini(Spektrofotometre)International Honey Commission 2009, page 59-60.BAL

1-2

 GÜN

11.
Sakkaroz Tayini (HPLC)TS 13359 :2008BAL

1-2

 GÜN

12​.
Tuz TayiniTS 5000, 19/01/2010EKMEK1 GÜN
13.
Yağ TayiniTS 1330, 04/2009YOĞURT1 GÜN
15.
Yağ TayiniTS ISO  2446:2008SÜT, AYRAN, KREMA1 GÜN


​ 

Kimyasal Ekipman Listesi

Sıra NoEkipman/Cihaz AdıMarka/Seri No
1.      Analitik TeraziShimadzu AY 220
2.      Analitik TeraziPrecisa
3.      RondoTefal
4.      Spektrofotometre (UV)U 1800 Hıtachı
5.      Buhar Distilasyon Cihazı(Azot protein cihazı) UDK-126, Parçalama Reaktörü DK-6Velp
6.      Elektrikli Isıtıcı ve Manyetik KarıştırıcıElektro-mag
7.      Gerber SantrifüjFunke gerber
8.      SantrifüjHettich Universal
9.      Otomatik BüretJencons Digitrat
10.   Otomatik BüretJencons Digitrat
11.   Set Üstü Ocak VESTEL
12.   Su Banyosu (3 gözlü)Termal
13.   Kül FırınıProtherm PLF 130/6-1211552
14.   EtüvHeraus
15.   MikserWaring
16.   Döner tip buharlaştırıcı(Evapotarör)

Büchi

 

17.   Elisa okuyucur-biopharm
18.   Azot Protein Tayin CihazıThermo Scientific
19.   BuzdolabıBosch
20.   Thermo hygrometreTesto 608-H1
21.   Dijital TermometreTFA LT-102
22.   Yağ Ekstraksiyon Cihazı(ASE150)
23.   Selüloz Tayin CihazıVelp
24.   Vakumlu Basınç PompasıMillipore
25.   

 
Vorteks MikserLab Companion Jeıo Tech
26.   KlimaVESTEL
27.   Polarimetre-
28.   Multimetre

WTW

Multi 3430

29.   Ultra Saf Su Cihazı

Human Power 1

NHM 1160530-816C-J.I.LEE


''