Mikrobiyoloji Analiz Laboratuvarı

MİKROBİYOLOJİ BİRİMİ

Laboratuvarımızda, 29/12/2011 tarihli Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği'nde belirtilen esaslar çerçevesinde ISO ve TSE gibi ulusal ve uluslararası metotlar kullanılarak, klasik konvansiyonel ve otomatik enstrumental cihazlarla (VIDAS, TEMPO, VITEK II) analizlerimiz gerçekleştirilmektedir. Laboratuvarımızda 2 biyolog, 1 Veteriner Hekim ve 1 Laborant görev yapmaktadır.            

Mikrobiyoloji Birimi Analiz Listesi

Sıra NoAnaliz AdıKapsamıMetot
1**Aerobik Bakteri Sayısı (Toplam Bakteri Sayısı, Aerobik Mezofilik bakteri sayısı, Aerobik Koloni Sayısı)**GIDATS  EN ISO 4833
2Aerobik Bakteri Sayısı (Toplam Bakteri Sayısı, Aerobik Mezofilik bakteri sayısı, Aerobik Koloni Sayısı) (TEMPO)GIDATEMPO® AC, 411113, Automated test for use with TEMPO
3Aerobik Koloni SayısıÇEVRE ÖRNEKLERİ (Hava Yüzey)TS EN ISO 4833
4**Bacillus cereus**GIDATS EN ISO 7932
5Coliform(Katı ortam)GIDAISO 4832
6Coliform  Sayımı (TEMPO)GIDATEMPO® TC, 80 006, Automated test for use with TEMPO, for the enumeration of  Total Coliform in 24hours in food products.
7**E.coli (Katı Ortam)**GIDAISO 16649-2
8E.coli (EMS)GIDATS ISO 16649-3
9E. coli Sayısı (TEMPO)GIDATEMPO® EC, 80 004, Automated test for use with TEMPO, for the enumeration of  Escherichia coli in 22-27 hours in food products
10E. coli O157 aranmasıGIDATS EN ISO 16654
11**Enterobacteriaceae Sayımı**GIDAISO 21528-2
12Enterobacteriaceae Sayımı (TEMPO)GIDATEMPO® EB, 80 003, Automated test for use with TEMPO, for the enumeration of  Enterobacteria in 22-27 hours in food products
13**Koagülaz pozitif stafilokok Sayımı**GIDATS EN ISO 6888-2
14Koagülaz pozitif stafilokok Sayımı (TEMPO)GIDA VE YEMLERTEMPO® STA, 80 002, Automated test for use with TEMPO, for the enumeration of  Staphylococcus aureus in 24-27 hours in food products
15**Küf ve Maya Sayımı**GIDA

ISO 21527-1

ISO 21527-2

16Küf ve Maya Sayımı (TEMPO)GIDA VE YEMLERTEMPO® YM, 80 001, Automated test for use with TEMPO, for the enumeration of  Yeasts, molds in 72-76 hours in food products
17**Listeria Monoctogenes Aranması**GIDAISO 11290-1
18**Listeria Monocytogenes Aranması (VİDAS)**GIDAAFNOR 12/11-03/04 VIDAS LMO2
19Rope sporu sayımı (EMS)EKMEK MAYASITS 3522
20Rope sporu sayımı (EMS)EKMEKTS 5000
21**Salmonella spp Aranması (VİDAS)** GIDAAFNOR BIO 12/16-09/05 VIDAS SLM
22**Salmonella spp Aranması** GIDATS EN ISO 6579
23Staphylococcal   enterotoksin (VIDAS)GIDASeptember 2204-Certificate No 070404, AOAC RI Performance TestedSM Method VIDAS
24Sülfit İndirgeyen Anaerob SayımıGIDAISO 15213
25

Konserve Analizleri, Sterilite Kontrolü (7 VE 10 GÜN İNKÜBASYON

 

UHT SÜT, Sebze, Meyve, Komposto ve Hazır Yemek KonservelerindeGıda Maddeleri Muayene Ve Analiz Yöntemleri Kitabı   1980 TSE 10524/1992

 **Akredite Analizler

 

Laboratuvarımız her yıl FEPAS ve Ankara Ulusal Gıda Referans  Laboratuvar Müdürlüğü'nün hazırladığı ulusal/uluslararası yeterlilik testlerine katılmaktadır.       

Mikrobiyoloji Birimi Cihaz Listesi
Sıra NoCihaz AdıMiktarı (Adet)
1Vorteks mikser2
2Laminar Flow Kabin2
3Tam otomatik otoklav 2
4Kurutma Dolabı (Sterilazatör)1
5İnkübatör3
6İnkübatör (Bakteriyolojik etüv)1
7Stomacher (Homojenizatör)1
8Mikroskop1
9Thermo hygrometre1
10Koloni sayacı1
11Anti bakteriyel buzdolabı1
12Mikrodalga Fırın1
13Analitik Terazi1
14Çalkalamalı Su Banyosu1
15Tempo, miniVidas, Vitek21, 1, 1
16CO2 li incubator (Mikrobiyolojik)1
17Hepa-karbon filtreli hava temizleme cihazı1
18Tek kefeli terazi1
19Klima1
20Elektrikli ısıtıcı ve manyetik karıştırıcı2
21Soğutmalı etüv1
22Soğutmalı Santrifüj1
23Vakum pompası Membran filtre sistemi1
24Kuru blok ısıtıcı (Heat-go)1
25Data-Looger1
26Air-İDEAL (İç hava kalitesi ölçüm cihazı)1
27Su distilasyon cihazı1
28pH Metre1
29Otomatik  pipet (100-1000 ml)2
30Dijital Termometre4
31Buzdolabı2
32RF Termometre1
33Dispencer4
34Eliza Mikroplak Okuyucu1
35Su iletkenliği ölçüm cihazı1
36IMS Rotator1

​ 

''