Birim Tanıtımı :
Laboratuvarımızda; Yüksek su içerikli ve yüksek su yüksek asit içerikli taze meyve sebzelerde, yüksek yağ düşük su içerikli ürünlerde ve kaparide pestisit analizleri yapılmaktadır.
Pestisit Analizleri; Birimimizde yapılan 301 adet etken madde çalışılmaktadır. Laboratuvarımızda yapılan analizler, sertifikalı standart maddeler ve uluslararası alanda kabul görmüş analiz metotları kullanılarak yapılmaktadır.
Analiz yöntemi olarak; AOAC.2007-1 metodu ve LC MS/MS ve GC MS/MS sistemleri kullanılmaktadır. Analiz yapılan aletlerin olduğu bölüm tartım, ekstraksiyon bölümleri cihazlardan ayrı bölümdedir. Bütün alet ve cihazların yıllık kalibrasyon ve bakımları yapılmakta, ilgili dokümanları kayıt altına alınmaktadır.
Laboratuvarımız yapılan bütün analizlerde yeterlilik testlerine katılmaktadır.