Kimyasal Analiz Laboratuvarı Fiyat Listesi

Laboratuvar Birimi: KAL

Sıra
No
Analiz AdıAnalizi Yapılan ÜrünlerAnaliz MetoduTahmini
Süre
(gün)
Numune
Miktarı
Fiyat
(TL)
1Amonyak TayiniTavuk Eti ve ÜrünleriTS 56701300 g118
2Alkol Miktarı (Distilasyon)Distile Alkollü İçecekler ve ŞarapHalit Keskin, Besin Kimyası11 litre55
3Asetil Metil Karbinol TestiSirkeTS 1880 EN 1318811 litre39
4Serbest Asitlik BalTS 133601300g39
AsitlikBuğday UnuTS 45001-2300g39
Asitlik Meyve ve Sebze Ürün.TS 1125 ISO 7501300g39
Asitlik PeynirlerTS 5911300g39
Asitlik Süt, AyranTS101811 litre39
Asitlik ŞarapTS 52211 litre39
Asitlik TarhanaTS 22821300g39
Asitlik YoğurtTS 13301300g39
AsitlikEkmek, YufkaTS 50001300g39
5Bitkisel Yağ Aranması Tayini(Yağ Ekstraksiyonu Dahil)Süt ve Süt ÜrünleriET ISO 18252, TS 75032300g225
6Dekstroz Eşdeğeri TayiniGlukoz Şurubu, Susuz DekstrozTS EN ISO 53771300g72
7Diastaz SayısıBalAOAC Official Method 958.09 1300g110
8*Diyet Lifi TayiniKatı GıdaJ. Agric. Food Chem. 1983, 31, 476-4822300g291,5
9Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (FFA+Yağ)Bisküvi, BaharatTS 23831-2300g96
Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (FFA+Yağ)İşlenmiş İç Fındık, Fındık Kreması ve Tahin HelvasıTS EN ISO 6601-2300g96
10
 
Enerji Hesaplanması**Alkol Şekerleri ve İzomalt Şekerleri İçeren Gıdalarda (Protein+Yağ+Diyet Lifi+Nişasta+Şeker+ Karbonhidrat+Rutubet+ Kül)TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
2-3300g#
10

Enerji Hesaplanması

 

Et ve Et Ürünleri (Protein+Yağ+
Nişasta+ Şeker)
TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
2-3300g#
Enerji Hesaplanması**Fruktan İçeren Gıdalarda (Protein+Yağ+Diyet Lifi+Fruktan+ Karbonhidrat+ Rutubet+Kül)TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
2-3300g#
Enerji HesaplanmasıSüt ve Süt Ürünleri (Protein+Yağ+Asitlik)TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
2300 g#
Enerji HesaplanmasıTahıl ve Tahıl Ürünleri, Kakaolu Ürünler (Protein+Yağ+Diyet Lifi+Karbonhidrat+ Rutubet+Kül)TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
2-3300g#
11Etanol TayiniMeyve ve Sebze MamulleriTS 1594 ISO 24481-2300g50
12Fosfataz TestiSütLagtognost Test Kiti Heyl Kullanım Klavuzu11litre50
13Fruktan Tayini (Oligofruktoz ve İnülin)Tahıl ve Tahıl ÜrünleriAOAC Method 999.032300112
14Ham Lif TayiniÇayTS ISO 155982300g86
15Ham Selüloz Tayini Hayvan YemleriTS EN ISO 68651-2500 g86
16*Ham Protein Tayini Kjeldahl MetoduYemTS EN ISO 5983–21-2300g96,8
*Ham Protein Tayini Kjeldahl MetoduGıda (Süt ve Süt Ürünleri Hariç)İşletme İçi Metot-"KAL.MT116" (TS EN ISO 5983–2 modifiye edilmiştir)1-2300 g96,8
17Protein TayiniSüt ve Süt ÜrünleriTS EN ISO 8968–31300 ml88
18Hidroksiprolin (Kollagen) TayiniEt ve Et ÜrünleriTS 6239 ISO 34962300 g160
Bağ Doku Tayini (Kollagen/Et Protein Oranı Analizi)Et ve Et ÜrünleriTS 6239 ISO 34962300 g260
19Homojenizasyon DeneyiPastörize ve UHT SütTS 101932 litre57
20İyot Sayısı TayiniHayvansal ve Bitkisel YağlarTS EN ISO 39611300g66
21Jelatin AranmasıYoğurtAOAC 920.1062300g46
 
22
Kalsiyum TayiniGıda ve Gıda Katkı Maddelerinde ve YemlerTS 55471300 g 82
Kalsiyum TayiniMekanik Olarak Ayrılmış EtlerAOAC Official Method 983.191300g 82
23Karbonhidrat HesaplanmasıEt ve Et Ürünleri (Nişasta+Şeker)TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
2300g#
Karbonhidrat HesaplanmasıKakaolu Ürünler,
Tahıl, Tahıl Ürünleri, Şekerli Ürünler (Rutubet+Kül+Protein+Yağ+Diyet Lif)
TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
2300g#
Karbonhidrat HesaplanmasıSüt ve Süt Ürünleri (İnvert Şeker)TGK Gıda Etiketleme ve Tüketicileri
Bilgilendirme Yönetmeliği
2300g#
24Klorür TayiniSuTS 4164 ISO 929712 litre47
 
25
Metabolik Enerji HesaplanmasıKanatlı Yemleri (H.Protein+H.Yağ+
Nişasta+Şeker)
Yemlerin Resmî Kontrolü için Numune Alma ve
Analiz Metotlarına Dair Yönetmelik
2300g#
Metabolik Enerji HesaplanmasıKarma Yem ve Yem Maddeleri (Ruminant Beslenmesi) (H.Protein+H.Yağ + H.Selüloz+Rutubet+ H.Kül)TS 96101-2500 g.#
26Nişasta AranmasıBaharat, Yoğurt ve SucukTS 13301300g50
 
27
Nişasta TayiniEt MamulleriTS 68121300g115
Nişasta TayiniYem ve Yem Ham Maddeleri, Tahıl ve Tahıl Ürünleri, Doğal NişastaTS EN ISO 105201-2500 g115
28Oksitleyici Maddelerin AranmasıSüt ve YoğurtTS 10181500g-ml.39
29Peroksidaz TayiniYoğurtTS 13301300 g50
30Peroksit Sayısı TayiniHayvansal ve Bitkisel YağlarTS EN ISO 39601300g50
Peroksit Sayısı TayiniEkstrakte Edilmiş YağdaTS EN ISO 39601300g107
31Polarizasyon Değeri TayiniYarı Beyaz Şeker, Şeker veya Beyaz Şeker, Rafine ŞekerTS 8611300g39
32Potasyum İyodat TayiniPotasyum İyodat İle İyotlanmış TuzTS 9331500g88
33Prolin TayiniBalTS 133571300g72
34Sabun Miktarı Hayvansal ve Bitkisel YağlarTS 503811litre39
35Sabunlaşma Sayısı TayiniHayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı YağlarTS EN ISO 365711litre50
36Sabunlaşmayan Madde TayiniHayvansal ve Bitkisel YağlarTS 49631-21litre79
37Selüloz TayiniGıda MaddeleriTS 49662-4300g86
38Serbest Klor TayiniSuHalit Keskin, Besin Kimyası Kantitatif Metot1-22 litre50
39Serbest Yağ Asitliği (FFA) Bitkisel Margarin, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar, TahinTS EN ISO 6601300g39
40Sodyum Klorür TayiniTuzTS 66751300 g47
41Sterol Kompozisyonunun ve Miktarının Tayini ve Toplam Steroller İçinde Eritrodiol ve Uvaol Yüzdesinin BelirlenmesiBitkisel ve Hayvansal Katı (Tereyağı) ve Sıvı YağlardaTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği2300g200
42Şeker TayiniGıda Maddeleri (Fruktan içeren gıdalar hariç)TS 14661-2500 g66
Şeker TayiniHayvan YemleriTS 122321-2500 g66
43İndirgen Şeker TayiniBeyaz ŞekerTS 8611300g72
44
 
İnvert ŞekerGıda MaddeleriTS 14661300g72
45Toplam Şeker (Sakkaroz Cinsinden)Gıda MaddeleriTS 14661300g66
46Fruktoz, Glikoz, Sakaroz, Maltoz, ve Toplam Şeker Tayini(HPLC)Tüm Gıdalar (Bal, Pekmez ve Nar Ekşisi hariç)GB 5413.5-20102300165
47Laktoz Tayini(HPLC)Tüm Gıdalar (Bal, Pekmez ve Nar Ekşisi hariç)GB 5413.5-20102300160
48Sakaroz, Glikoz ve Fruktoz Tayini(HPLC)Bal, Pekmez ve Nar EkşisiTS 133591300g165
49Tahin Miktarı Tahin HelvasıTS 25902300g57
50Toplam Sertlik TayiniSuTS 4474 ISO 605911 litre50
51Tuz TayiniAyran, Peynir Türleri, DondurmaTS EN ISO 59431300g47
Tuz TayiniBitkisel MargarinTS 28122300g47
Tuz TayiniEt ve Et MamulleriTS 1747–2 ISO 1841–212 litre47
Tuz TayiniMakarna, Tarhana, Domates Salçası, Hazır Kuru Çorba, Bisküvi, Kırmızıbiber, Ekmek, YemTS 50002300g47
Tuz TayiniTahinTS 25891300g47
Tuz TayiniTereyağıET ISO 17381300g47
Tuz TayiniZeytin (Salamura)TS 7741300g47
52Uçucu Asit (Asetik Asit Cinsinden)Meyve Suları, Gazlı Alkolsüz İçecekler, ŞarapTS 52221litre39
53Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı TayiniBaharatTS 2137 ISO 11082300g72
54Uçucu Yağ TayiniBaharatTS EN ISO 65712300g66
55Üreaz AktivitesiSoya Fasulyesi ÜrünleriTS 4707 ISO 55061-2500 g57
56* Toplam Yağ Tayini Asit-Hidroliz YöntemiTahıl, Tahıl Ürünleri ve Karma YemlerEC 152/20092300g79,2
57
 
Yağ TayiniÇiğ Süt, Pastörize ve Sterilize Süt, Krema, AyranTS ISO 24462300 g57
Yağ TayiniÇikolataTS 78002300 g72
Yağ TayiniEt ve Et ÜrünleriTS 17442300 g72
Yağ TayiniKakaoTS 3076–12300 g57
Yağ TayiniMargarinTS 28122300 g80
Yağ TayiniPeynir TürleriET ISO 34332300 g57
Yağ TayiniTel Kadayıf, Tahin HelvasıTS 25902300 g57
Yağ TayiniYağlı TohumlarTS EN ISO 659  2300 g57
Yağ TayiniYoğurtTS 13302300 g57
58Yağ Asitlerinin Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisi İle TayiniBitkisel Katı ve Sıvı YağlarTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği2300 g180
(C 4:0)Butyric Asit """""
(C 6:0)Caproic Asit """""
(C 8:0)Caprylic Asit"""""
(C10:0)Capric Asit"""""
(C11:0)Undecanoic Asit """""
(C12:0)Lauric Asit"""""
58(C13:0)Tridecanoic Asit"""""
(C14:0)Myristic Asit"""""
(C14:1)Myristoleic Asit"""""
(C15:0)Pentadecanoic Asit"""""
(C15:1)Cis-10-Pentadecanoic Asit """""
(C16:0)Palmitic Asit """""
(C16:1)Palmitoleic Asit """""
(C17:0)Heptadecanoic Asit """""
(C17:1)Cis-10-Heptadecanoic Asit """""
(C18:0)Stearic Asit """""
(C18:1)Oleic Asit """""
(C18:1trans)Elaidic Asit """""
(C18:2 )Linoleic Asit """""
(C18:2 Trans) Linoleelaidicic Asit """""
(C18:3n3)Alfa Linolenic Asit """""
(C18:3n6)Gamma Linolenic Asit"""""
(C20:0)Arachidic Asit"""""
(C20:1)Cis-11-Eicosenoic Asit"""""
(C20:2)Cis-11,14 Eicosadienoic Asit"""""
(C20:3)Cis-8,11,14 Eicosatrienoic Asit """""
(C20:3n3)Cis-11,14,17 Eicosatrienoic Asit """""
(C20:4n-6)Arachidonic Asit"""""
58(C20:5n-3)Cis-5,8,11,14,17 Eicosapentaenoic Asit(Epa) """""
(C21:0) Heneicosanoic Asit"""""
(C22:0) Behenic Asit """""
(C22:1n-9) Erusic Asit"""""
(C22:2) Cis-13,16 Docosadienoic Asit """""
(C22:6n-3) Cis-4,7,10,13,16,19 Docosahexaenoic Asit(Dha)"""""
(C23:0) Tricosanoic Asit """""
(C24:0) Lignoceric Asit """""
(C24:1n-9) Nervonic Asit """""
59
 
Yağ Asitlerinin Metil Esterlerinin Gaz Kromatografisi İle Tayini(Yağ Ekstrakte Edilen Ürünlerde)Gıda Maddeleri Türk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği 2300g230
Doymuş Yağ Asitleri """""
Doymamış Yağ Asitleri"""""
Çoklu Doymamış Yağ Asitleri """""
Tekli Doymamış Yağ Asitleri """""
Trans Yağ Asitleri """""
60Yağsız Kakao KitlesiÇikolataTS 78002300 g106
61Yağ Asitleri Etil Esterleri (FAEE) ve Mumsu Maddeler (Wax) TayiniZeytinyağıTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği2300 g300
622-Gliseril Monopalmitat Yüzde Miktarının TayiniZeytinyağıTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği2300 g375
63UV'de Özgül Absorbans TayiniZeytinyağıTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği2300 g72
64***ECN 42 Farkı Tayini (Tohum yağları Analizi) (Yağ asitleri
kompozisyonu hariç)
ZeytinyağıTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği2300 g210
65Stigmastadien (Rafine Bitkisel Yağların Tesbiti )miktarı TayiniZeytinyağı ve Bitkisel YağlarTürk Gıda Kodeksi Zeytinyağı ve Pirina Yağı Analiz Metotları Tebliği2300 g340

 
*Akredite analizler.
#Yapılan analizlere göre fiyat belirlenir.
**Analiz Talep Formunda analizi istenen üründe kullanılan şeker tipinin belirtilmesi zorunludur.
***Müdürlüğümüze analize gönderilen zeytinyağı numunelerinde sadece ECN42 Farkı analizi talep edilmesi durumunda, değerlendirme yapılabilmesi ve sonuç verilebilmesi için Yağ Asitleri Kompozisyonu (Zeytinyağı) (180,00 TL) analizinin de yapılması gerekmekte olup, bu iki analiz ücretinin toplam bedeli (390,00 TL) tahsil edilecektir. ​

''