T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

10 Yeni Analiz'in Daha Yapımına Başlandı

Yayın Tarihi : 8.06.2017

​10 Yeni Analizde Akredite Olunmuş ve Analiz Yapımına Başlandı. 

Kurumumuz TÜRK-AK standartlarına uygun olarak 10 yeni numune de daha akredite olarak numune analizine başlamıştır. 

Müdürümüz Alper AYDIN yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Amacımız halkımıza en güvenilir gıdaya kavuşturmak. Bunun için mümkün mertebe tüm gıdaların uygunluğunu kontrol edebilmektir. Elazığ'ımıza hayırlı olması dileklerimle".

Söz konusu numunulere ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir.

10 yeni analizde akredite olunmuş ve analiz yapımına başlanılmıştır.

​1-Kırmızı pul biber ve toz biber (Aflatoksin B1 ve toplam Aflatoksin  B1+B2+G1+G2 tayini) YENİ!!!!!!

2- Gıda (Benzoik asit ve sorbik asit tayini) YENİ!!!!!!

3- Peynirler (Klorür miktarı tayini) YENİ!!!!!!

4- Peynirler (Yağ miktarı tayini) YENİ!!!!!!

5- Ayran (Klorür miktarı tayini) YENİ!!!!!!

6- Ayran (Yağ tayini) YENİ!!!!!!

7- Süt (Yağ tayini) YENİ!!!!!!

8- Yoğurt (Yağ tayini) YENİ!!!!!!

9- Gıda (Koagülaz pozitif stafilokokların sayımı) YENİ!!!!!!

10- Gıda (Salmonelle spp. aranması) YENİ!!!!!!

11- Gıda (Maya ve küf sayımı)

12- Gıda (Bacillus cereus sayımı)

13- Sert kabuklu meyveler (Aflatoksin B1 ve toplam Aflatoksin B1+B2+G1+G2 tayini)

14- Yem ve yem hammaddeleri (Aflatoksin B1 tayini)

15- Kuru kayısı (Toplam kükürtdioksit SO2 tayini)

16- Tahıl ve baklagil ürünleri (Rutubet tayini)

17- Tahıl ve öğütülmüş tahıl ürünleri (Kül tayini)

18- Yem ve yem hammaddeleri (Ham protein tayini)

19- Kuru gıda (Ham protein tayini)

20- Hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar (Asit sayısı ve asitlik tayini)