Analizler

ELAZIĞ GIDA KONTROL LABORATUVAR MÜDÜRLÜĞÜ ANALİZ LİSTESİ
FİZİKSEL ANALİZLER
  Analiz SüresiAnaliz Ücreti (TL)
1Baklagiller - Rutubet Miktarı Tayini​1 gün​40 TL
​2​Bal - Rutubet Tayini ​​1 gün​30 TL
​3​Bal - Suda Çözünmeyen Katı Madde Tayini ​​1 gün​30 TL
​4​Beyaz Peynir - pH Tayini ​​1 gün​28 TL
​5​Bira - pH Tayini ​​1 gün​28 TL
​6​Çay - Rutubet Tayini ​2 gün​40 TL
​7​Çay - Toplam Kül Tayini ​​2 gün​72 TL
​8​Ekmek - Rutubet Tayini ​​2 gün​40 TL
​9​Et ve Et Ürünleri - pH Tayini ​1 gün​28 TL
​10​Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar - Kırılma İndisi Tayini ​1 gün​30 TL
11​Meyve ve Sebze Suları - pH Tayini ​1 gün​28 TL
​12​Meyve ve Sebze Ürünleri - pH Tayini ​1 gün​28 TL
​13Sebze ve Meyve Mamülleri Çözünür Katı Madde Miktarı Tayini​1 gün​30 TL
​14​Meyve ve Sebze Mamulleri-Çözünür madde Katı Madde Tayini-Refraktometrik Yöntem​1 gün​30 TL
​15​Peynir ve İşlenmiş Peynir - Toplam Kuru Madde İçeriği Tayini ​1 gün​40 TL
​16​Reçel - Meyve Oranı Tayini ​1 gün​30 TL
​17​Sıvı Yağlar - Özgül Ağırlık Tayini ​1 gün​30 TL
​18​Süt - Özgül Ağırlık Tayini ​1 gün​30 TL
​19​Şarap - Özgül Ağırlık Tayini ​1 gün​30 TL
​20​Şarap - Kül Tayini ​1-2 gün​72 TL
​21​Şeker - Kurutma Kaybı Tayini ​2 gün​39 TL
​22​*Tahıllar ve Öğütülmüş Tahıl Ürünleri - Toplam Kül Muhtevası Tayini  (Akredite)​2 gün​79 TL
​23*Tahıl ve Tahıl Ürünleri - Rutubet Muhtevası Tayini  (Akredite)​2 gün​44 TL
​24​Tuz - Rutubet Tayini ​1-2 gün​40 TL
​25​Üzüm Pekmezi - Toplam Kül Miktarı Tayini ​2 gün​72 TL
​26​Hayvan Yemleri - Ham Kül Tayini ​2 gün​72 TL
​27​Hayvan Yemleri - Rutubet Tayini​2 gün​40 TL
​28​Yemlerde Hayvansal Orijinli Yapıların Belirlenmesi İçin Mikroskobik Analiz Metodu​1 gün​39 TL
​29​Çay Öğütülmüş Numunenin Hazırlanması ve Kuru Madde Tayini​2 gün​40 TL
​30​Çayda Suda Çözünen Kül ve Suda Çözünmeyen Kül Tayini​2 gün​46 TL
​31​Üzüm Pekmezi pH Tayini​1 gün​28 TL
​32​Çay - Su Ekstraktı Tayini​2 gün​46 TL
​33​Süt – Yağsız Kuru madde Tayini​​2 gün​97 TL
​34​Yoğurt- Yağsız Kuru madde Tayini​​2 gün​97 TL
​35​Tereyağı-Rutubet Tayini​​1 gün​40 TL
​36​Süt - Sediment ( Kalıntı ) Miktarı Tayini​​1 gün​30 TL
​37​Kakao - İncelik (Partikül Büyüklüğü) Tayini​​2 gün​96 TL
​38Yumurta- Sınıf Tayini​1 gün​30 TL
KİMYASAL ANALİZLER
39​Acılık Tayini (Tahin, Tahin Helvası)​2 gün​39 TL
40​Alkalilik Tayini (Yemeklik Tuz)​1 gün​39 TL
41​Pastorize Sütte Homojenizasyon Tayini​3 gün​129 TL
42​Alkolde Çözünen Ekstrakt Tayini (Baharat)​​2 gün​39 TL
43​Amonyak Tayini (Şarap)​​1 gün​33 TL
44​Amonyak Tayini (Salam)​​1 gün​118 TL
45​Amonyak Tayini (Kırmızı Etler - Hazır Kıyma)​​1 gün​118 TL
46Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini (Yemeklik Bitkisel ve Hayvansal Yağlar)​​2 gün​180 TL
47​Asetil Metil Karbinol Tayini (Sirke)​3 gün​39 TL
48​Asitlik Tayini (Peynir Türleri)​​1 gün​39 TL
49​Asitlik Tayini (Ayran - Çiğ Süt)​​1 gün​39 TL
50​Asitlik Tayini (Meyve ve Sebze Mamülleri)​​1 gün​39 TL
51​Asitlik Tayini (Toz Meşrubat)​​1 gün​39 TL
52​Asitlik Tayini (Yoğurt)​​1 gün​39 TL
53*Asitlik Tayini (Bitkisel ve Hayvansal Yağlar) (Akredite)​​1 gün​39 TL
54​Asitlik Tayini (İşlenmiş İç Fındık)​​1 gün​39 TL
55​Asitlik Tayini (Sirke)​​1 gün​39 TL
56​Asitlik Tayini (Sirke)​​1 gün​39 TL
57​Asitlik Tayini (Tarhana)​​1 gün​39 TL
58​Asitlik Tayini (Nişasta)​​1 gün​39 TL
59​Asitlik Tayini (Bal)​​1 gün​39 TL
60​Asitlik Tayini ( Buğday unu, Makarna, İrmik, Tel Kadayıf)​​1 gün​39 TL
61​Asitlik Tayini (Süt Tozu)​​1 gün​39 TL
62​Asitlik Tayini (Tereyağı)​​1 gün​39 TL
63​Asitlik Tayini (Şarap)​​1 gün​39 TL
64​Asitlik Tayini (Zeytin)​​1 gün​39 TL
65Asitlik Tayini (Ekmek)​​1 gün​39 TL
66Asitte Çözünmeyen Madde Tayini (Yemeklik Tuz)​​1 gün​30 TL
67​Bellier İndisi Tayini (Yemeklik Zeytinyağı) ​​1 gün​30 TL
68​Çay Yağı Tayini (Yemeklik Zeytinyağı)​​1 gün​50 TL
69​Çözelti Rengi Tayini (Beyaz Şeker - Sakkaroz)​​1 gün​57 TL
70​Çözünmeyen Yabancı Madde Tayini (Ham Yağlar)​​2 gün​30 TL
71​Diastaz Sayısı Tayini (Bal)​​1 gün​110 TL
72​Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (Tahin Helvası)1-6 gün​72 TL
73​Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (Bisküvi - Baharat)​​2 gün​72 TL
74​Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (Kakao)​​2 gün​72 TL
75​Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (Hindistan Cevizi)​​2 gün​72 TL
76​Ekstre Edilmiş Yağda Peroksit Sayısı Tayini (Gıda Maddeleri)​​2 gün​50 TL
77​Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini (Baharat)​​2 gün​72 TL
78Etlerde Çözünmeyen Yabancı Madde ve Kül Tayini (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​105 TL
79​Sularda Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Tayini​​1 gün​110 TL
80Sularda Biyolojik Oksijen İhtiyacı (BOİ) Tayini​6 gün​88 TL
81​Alkol Tayini (Elma Suyu, Üzüm Suyu, Vişne Suyu, Şarap)​​1 gün​55 TL
82Etil Alkol Tayini (Meyve ve Sebze Mamülleri, Gazlı Alkolsüz İçecekler)​​2 gün​GC: 160      Klasik: 50
83​Alkol Tayini (Sirke)​​1 gün​39
84​Alkol Tayini (Bira)​​1 gün​39
85​Fermantasyon Gücü Tayini (Ekmek Mayası)​​2 gün​50
86​Formol Sayısı Tayini (Gazlı Alkolsüz İçecek, Toz Meşrubat)​​1 gün​50
87​Fosfataz Tayini (Dondurma) ​​2 gün​88
88​Fosfataz Tayini (Tereyağı) ​​2 gün​88
89​Glikoz Şurubu Aranması (Akide Şekeri)​​1 gün​iptal
90​Hidroksimetil Furfurol Tayini (Bal)​​1 gün​HPLC: 165  Spektro: 90
91​Hidroksimetil Furfurol Tayini  (Meyve ve Sebze Mamülleri)​​1 gün​90
92​İletkenlik Külü Tayini (Beyaz Şeker - Sakkaroz)​​1 gün​30
93​pH ve Sıcaklık Tayini​​1 gün​28
94​İnvert Şeker Tayini (Beyaz Şeker - Sakkaroz)​​1 gün​72
95​İyot Sayısı Tayini (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​66
96​Klorür Tayini (Şarap)​​1 gün​47
97​Kokuşma Testi (Et ve Et Ürünleri)​​1 gün​30
98​Kuvvet Tayini (Peynir Mayası)​​1 gün
99​Mineral Yağ Aranması Tayini (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​39
100​Nişasta Tayini (Et Ürünleri) ​​1 gün​50
101​Nişasta Tayini (Çikolata)​​1 gün​50
102​Nişasta Aranması Tayini (Baharat)​​1 gün​50
103​Pamuk Yağı Deneyi (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​39
104​Peroksidaz Testi (Yoğurt)​​1 gün​50
105​Peroksit Sayısı Tayini (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​50
106​Petrol Eteri Ekstraktı Tayini (Kahve)​​2 gün​50
107​Prina Yağı Tayini (Yemeklik Zeytinyağı)​​1 gün​39
108​*Kuru Gıdalarda Protein, Yem ve Yem Ham Maddelerinde Ham Protein Analizi (Akredite)​​2 gün​88
109​Reichert-Meissl Sayısı Tayini (Tereyağı)​​1 gün​57
110​Sabun Miktarı Tayini (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​39
111​Sabunlaşma Sayısı Tayini (Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar)​​1 gün​50
112​Sabunlaşmayan Madde Tayini (Hayvansal ve Bitkisel Yağlar)​​2 gün​79
113​Selüloz Tayini (Gıda Maddeleri)​​2 gün​86
114​Ham Selüloz Tayini (Siyah Çay)​​1 gün​86
115​Serbest Mineral Asit Aranması (Sirke)​​1 gün​39
116​Sodyum Klorür Tayini (Yemeklik Tuz)​​2 gün​47
117​Suda Çözünmeyen Madde Tayini (Yemeklik Tuz)​​1 gün​30
118​Toplam Fosfor Miktarı Tayini​​1 gün​72
119​Tiyobarbitürik Asit Tayini (Kırmızı Etler - Hazır Kıyma)​​1 gün​50
120​Toplam Şeker Tayini (Sirke-Şarap)​1-3 gün​66
121​Toplam Şeker Tayini (Gıda Maddeleri)​1-3 gün​66
122​Toplam Uçucu Bazik Azot Tayini (TVB-N) (Kanatlı ve Su Ürünlerinde)1-3 gün72
123​Tuz Tayini (Domates Salçası)​​1 gün​47
124​Tuz Tayini (Tahin, Tereyağı)​​1 gün​47
125​Tuz Tayini  (Et Ürünleri)​​1 gün​47
126​Tuz Tayini  (Bitkisel Margarin)​​1 gün​47
127​Tuz Tayini (Bisküvi, Makarna, Tarhana, Hazır Kuru Çorba,Baharat)​​1 gün​47
128​Tuz Tayini (Ekmek)​​1 gün​47
129*​Tuz Tayini (Ayran, Peynir Türleri) (Akredite)​​1 gün​47
130​Tuz Tayini (Zeytin)​​1 gün​47
131​Uçucu Asit Tayini (Meyve Suları, Gazlı Alkolsüz İçecekler)​​1 gün​39
132​Uçucu Olmayan Asit Tayini (Şarap)​​1 gün​72
133​Uçucu Yağ Tayini (Baharat)​​1 gün​66
134​Üreaz Aktivitesi Tayini (Soya Fasülyesi Ürünleri)​​1 gün​57
135​Yağ Tayini (Tahin)​​2 gün​57
136​*Yağ Tayini  (Ayran, Süt) (Akredite)​​1 gün​72
137​Yağ Tayini (Süt Tozu)​​2 gün​72
138​Yağ Tayini (Dondurma)​​1 gün​72
139​*Yağ Tayini (Yoğurt) (Akredite)​​1 gün​72
140​Toplam Yağ Tayini (Et ve Et Ürünleri)​​2 gün​72
141​Yağ Tayini (Bitkisel Margarin)​​1 gün​57
142​Yağ Tayini (Bisküvi)​​2 gün​57
143*Yağ Tayini (Peynir Türleri) (Akredite)​​1 gün​72
144​Yağ Tayini (Tahin Helvası, Tel Kadayıf)​​2 gün​57
145​Yağ Tayini (Kakao)​3 gün​57
146​Yağ Tayini (Mısır İrmiği, Soya Fasulyesi Unu)​​2 gün​57
147​Yağ Tayini (Hindistan Cevizi, Baharat)​3 gün​57
148​Yağ Tayini (Nişasta)​​2 gün​57
149​Yağ Tayini (Tahıl ve Tahıl Ürünleri)​​1 gün​57
150​Yağ Tayini (Tereyağı) ​​1 gün​72
151​Toplam Yağ Tayini (Çikolata)​​2 gün​57
152​Süt Yağı ve Kakao Yağı Tayini (Çikolata)​​2 gün​107
153​Yağ Tayini (Salata Sosu, Mayonez)​​1 gün​57
154​Serbest Yağ Tayini (Kırmızı Etler - Hazır Kıyma)​​2 gün​72
155​Ham Protein Miktarı (Et ve Ürünleri - Süt ve Ürünleri)​​2 gün​88
156​Ham Protein Miktarı (Yem-Yakma Metodu)​​1 gün​88
157​Ham Selüloz Miktarı (Yem)​​2 gün​86
158​Tuz Miktarı Tayini (Yem)​​1 gün​47
159​Üre Miktarı Tayini (Yem ve Hammaddelerinde)​​1 gün​72
160​Etil Alkol Tayini (Meyve ve Sebze Mamülleri) ​​1 gün​GC: 160      Klasik: 50
161​Jelatin Aranması (Yoğurt)​​1 gün​46
162​Fosfor Tayini (Yem ve Hammaddelerinde)​​1 gün​72
163​Ham Yağ Tayini (Yemlerde)​​1 gün​57
164​Metabolik Enerji Tayini (Yemlerde)​3-5 gün​335
165​% 10’luk HCl’de Çözünmeyen Kül Miktarı Tayini (Yemlerde)​2 gün​99
166​Selüloz Miktarı Tayini (Siyah Çay)    ​​2 gün​86
167​Nişasta Muhtevasının Tayini - (Polarimetrik Metot) Hayvan Yemleri​​1 gün​115
168​Asitte Çözünmeyen Kül Tayini (Siyah Çay)​​1 gün​99
169​Klor Miktarı Tayini (Buğday Unu)​​2 gün​50
170​İnvert Şeker Miktarı Tayini (Domates Salçası)​​1 gün​72
171​Baharat - Rutubet Miktarı Tayini (Toluen Metodu)​​1 gün​57
172​Yağ (Yemeklik Bitkisel ve Hayvansal Yağlarda) Tayini Sterol Kompozisyonu​​2 gün​200
173Meyve ve Sebze Mamülleri (HCI' de çözünmeyen Kül Miktarı Tayini)​​2 gün​99
174​Çay (Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini)2 gün​91
175​Et ve Et Ürünlerinde (çiğ ve ısıl işlem görmüş et türlerinde) Tür Tayini​​2 gün​275
176​Hayvan Yemlerinde (Şeker Tayini)​​2 gün​66
177​Et Tavuk ve Ürünlerinde (Antibiyotik Kalıntısı) Aranması Tayini​​1 gün​60
178Karboksi Metil Selüloz Tayini (Süt ve Süt Ürünlerinde) ​​1 gün​66
179​Hidroksiprolin Muhtevası Tayini (Et ve Et Ürünleri)​​1 gün​160
180​Prolin Tayini (Bal)​​1 gün​72
181​Ham Selüloz Miktarı (Ham Selüloz Cihazı)​​1 gün​86
182​Amonyum İyonu Miktarı Tayini​​1 gün​77
183​Fosfat Miktarı Tayini​​1 gün​72
184​Nitrit Miktarı Tayini​​1 gün​72
185​Nitrat Miktarı Tayini​​1 gün​134
186​Serbest Klor Tayini​​1 gün​50
187​Sülfit Miktarı Tayini​​1 gün​72
188​Sülfat Miktarı Tayini​​1 gün​83
189​Potasyum Miktarı Tayini​​1 gün​72
190​Askıda Katı Madde Tayini​​1 gün​72
191​Suda Yağ ve Gres Tayini​​1 gün​152
MİKROBİYOLOJİ ANALİZLERİ
192*Maya ve Küf (Su aktivitesi %95’ten fazla) aranması ve sayımı (Akredite)​5-7 gün​77 TL
193​*Maya ve Küf (Su aktivitesi %95’ten az) aranması ve sayımı (Akredite)​​5-7 gün​77 TL
194*Bacillus cereus aranması ve sayımı (Akredite)​2-5 gün​88 TL
195*Salmonella spp. Aranması (Akredite)​3-10 gün​120 TL
196*Koagülaz pozitif stafilokokların (Staphylococcus aureus ve diğer türler) Aranması ve Sayımı (Akredite)​2-5 gün​80 TL
197​Listeria  monocytogenes Aranması​3-7 gün​120 TL
198​Stafilokokal enterotoxinler​1 gün​200 TL
199​Enterobacteriaceae aranması ve sayımı​2-4 gün​70 TL
200​Rop sporu (Sünme) aranması ve sayımı​3 gün​80 TL
201​Sülfit indirgeyen anaeroblar​2-4 gün​85 TL
202​Toplam spesfik mikroorganizma (karakteristik mik. say.)​3-5 gün​107 TL
203​E.coli (Koloni sayım tekniği) aranması ve sayımı​1-2 gün​70 TL
204​E.coli  (EMS  sayım tekniği) aranması ve sayımı​2-3 gün​110 TL
205​Koliform( Koloni sayım tekniği) aranması ve sayımı​2-3 gün​115 (EMS)        70 (Katı) TL
206​Mezofilik Aerobik bakteri (AKS) aranması ve sayımı​1-2 gün​70 TL
207​Listeria monocytogenes aranması​1-5 gün​120 TL
208​Escherichia coli O.157  aranması​2-5 gün​135 TL
209​Osmofilik maya aranması ve sayımı​5 gün​70 TL
210​Asit Yapan Bakteri sayımı​2 gün​70 TL
MİNERAL ANALİZLER
211​Alüminyum Tayini3 gün​110 TL
212​Bakır Tayini3 gün​110 TL
213​Çinko Tayini​3 gün​110 TL
214​Demir Tayini​3 gün​110 TL
215​Kadmiyum Tayini​3 gün​110 TL
216​Kalsiyum Tayini​3 gün​110 TL
217​Krom Tayini​3 gün​110 TL
218​Kurşun Tayini​3 gün​110 TL
219​Mangan Tayini​3 gün​110 TL
220​Yem ve yem katkı maddelerinde mineral Tayini​3 gün​110 TL
221​Atık sularda metal kalıntıları Tayini​3 gün​110 TL
KATKI-KALINTI ANALİZLERİ
222​*Sert Kabuklu Kuru Meyvelerde Aflatoksin Analizi (Akredite)​2-3 gün​236,5 TL
223​*Yem ve Yem Ürünlerinde Aflatoksin Analizi (Akredite)​​2-3 gün​236,5 TL
224*​Kuru Kayısıda SO2 Analizi (Akredite)​2-3 gün​91,3 TL
225​*Gıda Maddelerinde HPLC ile Sorbik Asit-Benzoik Asit Analizi (Akredite)​​2-3 gün​181,5 TL
226*​Kırmızı Pul ve Toz Biberde HPLC ile Aflatoksin Analizi (Akredite)​​2-3 gün​236,5 TL
227​Süt ve Süt Ürünlerinde Aflatoksin M1 Analizi​​2-3 gün​280 TL
228​Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Okratoksin A Analizi​​2-3 gün​270 TL
229​Tüm Gıda Maddelerinde Suda Çözünen Sentetik Organik Boya Maddelerinin Aranması​​2-3 gün​80 TL
230​HPLC ile Unda Benzoil Peroksit Analizi​​2-3 gün165 TL
231​Şarapta Kükürt Dioksit Analizi​​2-3 gün​83 TL
232​Tuzda Potasyum İyodür Analizi​​2-3 gün​88 TL
233​Tuzda Potasyum İyodat Analizi​​2-3 gün​88 TL
234​HPLC ile Tahin Helvasında Saponin Tayini​​2-3 gün​300 TL
235​Çay ve Çözülebilir Çayda HPLC ile Kafein Analizi​​2-3 gün​165 TL
236​Peynirde Aflatoksin M1 Analizi​​2-3 gün​280 TL
237​HPLC ile Balda Fruktoz,Glukoz,Sakaroz,Turanoz ve Maltoz Tayini​​2-3 gün​165 TL
* Akredite Analiz
''