Kimyasal Analiz Laboratuvarı

          Laboratuvarımızda gıda ve yem numunelerinde; ithalat, ihracat, özel istek ve denetim kapsamında talep edilen kimyasal analizler ulusal ve uluslararası geçerliliği olan metotlarla yapılmaktadır. Kimyasal analiz laboratuvarı enstrümantal analizler ve genel kimyasal analizlerin çalışıldığı bölümlerden oluşmaktadır. Gıda sektörü dinamik bir sektör olup; buna paralel bir laboratuvar olarak bilimsel gelişmeleri yakından takip etme yoluyla her geçen yıl analiz çeşitliliğini artırarak analiz yelpazesini genişletmek ve akreditasyon kapsamındaki analiz sayısını artırmak temel hedefimizdir. Laboratuvarımızda 8 personel görev yapmaktadır.

 

 

Akredite Analizlerimiz

- Yem ve Yem Hammaddelerinde Ham Protein Tayini

- Kuru Gıda Ham Protein Tayin

- Hayvansal ve Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlarda Asit Sayısı ve Asitlik Tayini

-Peynirlerde Klorür Miktarı Tayini

- Peynirlerde Yağ Tayini

- Ayranda Klorür Miktarı Tayini

- Ayranda Yağ Tayini

- Sütlerde Yağ Tayini

- Yoğurtlarda Yağ Tayini

Analizin AdıAnaliz Süresi​Analiz Ücreti (TL)
​1Acılık Tayini (Tahin, Tahin Helvası)​2 gün​39
​2Alkalilik Tayini (Yemeklik Tuz)​1 gün​39
​3Pastorize Sütte Homojenizasyon Tayini​3 gün​129
​4Alkolde Çözünen Ekstrakt Tayini (Baharat)​​2 gün​39
​5Amonyak Tayini (Şarap)​​1 gün​33
​6Amonyak Tayini (Salam)​​1 gün​118
​7Amonyak Tayini (Kırmızı Etler - Hazır Kıyma)​​1 gün​118
​8Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini (Yemeklik Bitkisel ve Hayvansal Yağlar)​​2 gün​180
​9Asetil Metil Karbinol Tayini (Sirke)​3 gün​39
​10Asitlik Tayini (Peynir Türleri)​​1 gün​39
​11Asitlik Tayini (Ayran - Çiğ Süt)​​1 gün​39
​12Asitlik Tayini (Meyve ve Sebze Mamülleri)​​1 gün​39
​13Asitlik Tayini (Toz Meşrubat)​​1 gün​39
​14Asitlik Tayini (Yoğurt)​​1 gün​39
​15*Asitlik Tayini (Bitkisel ve Hayvansal Yağlar) (Akredite)​​1 gün​39
​16Asitlik Tayini (İşlenmiş İç Fındık)​​1 gün​39
​17Asitlik Tayini (Sirke)​​1 gün​39
​18Asitlik Tayini (Sirke)​​1 gün​39
​19Asitlik Tayini (Tarhana)​​1 gün​39
​20Asitlik Tayini (Nişasta)​​1 gün​39
​21Asitlik Tayini (Bal)​​1 gün​39
​22​Asitlik Tayini ( Buğday unu, Makarna, İrmik, Tel Kadayıf)​​1 gün​39
​23Asitlik Tayini (Süt Tozu)​​1 gün​39
​24Asitlik Tayini (Tereyağı)​​1 gün​39
​25Asitlik Tayini (Şarap)​​1 gün​39
​26Asitlik Tayini (Zeytin)​​1 gün​39
​27Asitlik Tayini (Ekmek)​​1 gün​39
​28Asitte Çözünmeyen Madde Tayini (Yemeklik Tuz)​​1 gün​30
​29Bellier İndisi Tayini (Yemeklik Zeytinyağı) ​​1 gün​30
​30Çay Yağı Tayini (Yemeklik Zeytinyağı)​​1 gün​50
​31Çözelti Rengi Tayini (Beyaz Şeker - Sakkaroz)​​1 gün​57
​32Çözünmeyen Yabancı Madde Tayini (Ham Yağlar)​​2 gün​30
​33Diastaz Sayısı Tayini (Bal)​​1 gün​110
​34Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (Tahin Helvası)​6 veya 1 gün​72
​35Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (Bisküvi - Baharat)​​2 gün​72
​36Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (Kakao)​​2 gün​72
​37Ekstre Edilmiş Yağda Asitlik Tayini (Hindistan Cevizi)​​2 gün​72
​38Ekstre Edilmiş Yağda Peroksit Sayısı Tayini (Gıda Maddeleri)​​2 gün​50
​39Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı Tayini (Baharat)​​2 gün​72
​40Etlerde Çözünmeyen Yabancı Madde ve Kül Tayini (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​105
​41Sularda Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ) Tayini​​1 gün​110
​42Sularda Biyolojik Oksijen İhtiyacı (BOİ) Tayini​6 gün​88
​43Alkol Tayini (Elma Suyu, Üzüm Suyu, Vişne Suyu, Şarap)​​1 gün​55
​44Etil Alkol Tayini (Meyve ve Sebze Mamülleri, Gazlı Alkolsüz İçecekler)​​2 gün​GC: 160  Klasik: 50
​45Alkol Tayini (Sirke)​​1 gün​39
​46Alkol Tayini (Bira)​​1 gün​39
​47Fermantasyon Gücü Tayini (Ekmek Mayası)​​2 gün​50
​48Formol Sayısı Tayini (Gazlı Alkolsüz İçecek, Toz Meşrubat)​​1 gün​50
​49Fosfataz Tayini (Dondurma) ​​2 gün​88
​50Fosfataz Tayini (Tereyağı) ​​2 gün​88
​51Glikoz Şurubu Aranması (Akide Şekeri)​​1 gün​iptal
​52Hidroksimetil Furfurol Tayini (Bal)​​1 gün​HPLC: 165  Spektro: 90
​53Hidroksimetil Furfurol Tayini  (Meyve ve Sebze Mamülleri)​​1 gün​90
​54İletkenlik Külü Tayini (Beyaz Şeker - Sakkaroz)​​1 gün​30
​55pH ve Sıcaklık Tayini​​1 gün​28
​56İnvert Şeker Tayini (Beyaz Şeker - Sakkaroz)​​1 gün​72
​57İyot Sayısı Tayini (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​66
​58Klorür Tayini (Şarap)​​1 gün​47
​59Kokuşma Testi (Et ve Et Ürünleri)​​1 gün​30
​60Kuvvet Tayini (Peynir Mayası)​​1 gün
​61Mineral Yağ Aranması Tayini (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​39
​62Nişasta Tayini (Et Ürünleri) ​​1 gün​50
​63Nişasta Tayini (Çikolata)​​1 gün​50
​64Nişasta Aranması Tayini (Baharat)​​1 gün​50
​65Pamuk Yağı Deneyi (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​39
​66Peroksidaz Testi (Yoğurt)​​1 gün​50
​67Peroksit Sayısı Tayini (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​50
​68Petrol Eteri Ekstraktı Tayini (Kahve)​​2 gün​50
​69Prina Yağı Tayini (Yemeklik Zeytinyağı)​​1 gün​39
​70​*Kuru Gıdalarda Protein, Yem ve Yem Ham Maddelerinde Ham Protein Analizi (Akredite)​​2 gün​88
​71Reichert-Meissl Sayısı Tayini (Tereyağı)​​1 gün​57
​72Sabun Miktarı Tayini (Yemeklik Bitkisel Yağlar)​​1 gün​39
​73​Sabunlaşma Sayısı Tayini (Bitkisel ve Hayvansal Katı ve Sıvı Yağlar)​​1 gün​50
​74Sabunlaşmayan Madde Tayini (Hayvansal ve Bitkisel Yağlar)​​2 gün​79
​75Selüloz Tayini (Gıda Maddeleri)​​2 gün​86
​76Ham Selüloz Tayini (Siyah Çay)​​1 gün​86
​77Serbest Mineral Asit Aranması (Sirke)​​1 gün​39
​78Sodyum Klorür Tayini (Yemeklik Tuz)​​2 gün​47
​79Suda Çözünmeyen Madde Tayini (Yemeklik Tuz)​​1 gün​30
​80Toplam Fosfor Miktarı Tayini​​1 gün​72
​81Tiyobarbitürik Asit Tayini (Kırmızı Etler - Hazır Kıyma)​​1 gün​50
​82Toplam Şeker Tayini (Sirke-Şarap)​1-3 gün​66
​83Toplam Şeker Tayini (Gıda Maddeleri)​1-3 gün​66
​84Tuz Tayini (Domates Salçası)​​1 gün​47
​85Tuz Tayini (Tahin, Tereyağı)​​1 gün​47
​86Tuz Tayini  (Et Ürünleri)​​1 gün​47
​87Tuz Tayini  (Bitkisel Margarin)​​1 gün​47
​88Tuz Tayini (Bisküvi, Makarna, Tarhana, Hazır Kuru Çorba,Baharat)​​1 gün​47
​89Tuz Tayini (Ekmek)​​1 gün​47
​90*​Tuz Tayini (Ayran, Peynir Türleri) (Akredite)​​1 gün​47
​91Tuz Tayini (Zeytin)​​1 gün​47
​92Uçucu Asit Tayini (Meyve Suları, Gazlı Alkolsüz İçecekler)​​1 gün​39
​93Uçucu Olmayan Asit Tayini (Şarap)​​1 gün​72
​94Uçucu Yağ Tayini (Baharat)​​1 gün​66
​95Üreaz Aktivitesi Tayini (Soya Fasülyesi Ürünleri)​​1 gün​57
​96Yağ Tayini (Tahin)​​2 gün​57
​97​*Yağ Tayini  (Ayran, Süt) (Akredite)​​1 gün​72
​98Yağ Tayini (Süt Tozu)​​2 gün​72
​99   Yağ Tayini (Dondurma)                                                                             ​​1 gün​72
​100​*Yağ Tayini (Yoğurt) (Akredite)​​1 gün​72
​101Toplam Yağ Tayini (Et ve Et Ürünleri)​​2 gün​72
​102Yağ Tayini (Bitkisel Margarin)​​1 gün​57
​103Yağ Tayini (Bisküvi)​​2 gün​57
​104​*Yağ Tayini (Peynir Türleri) (Akredite)​​1 gün​72
​105Yağ Tayini (Tahin Helvası, Tel Kadayıf)​​2 gün​57
​106Yağ Tayini (Kakao)​3 gün​57
​107Yağ Tayini (Mısır İrmiği, Soya Fasulyesi Unu)​​2 gün​57
​108Yağ Tayini (Hindistan Cevizi, Baharat)​3 gün​57
​109Yağ Tayini (Nişasta)​​2 gün​57
​110Yağ Tayini (Tahıl ve Tahıl Ürünleri)​​1 gün​57
​111Yağ Tayini (Tereyağı) ​​1 gün​72
​112Toplam Yağ Tayini (Çikolata)​​2 gün​57
​113Süt Yağı ve Kakao Yağı Tayini (Çikolata)​​2 gün​107
​114Yağ Tayini (Salata Sosu, Mayonez)​​1 gün​57
​115Serbest Yağ Tayini (Kırmızı Etler - Hazır Kıyma)​​2 gün​72
​116Ham Protein Miktarı (Et ve Ürünleri - Süt ve Ürünleri)​​2 gün​88
​117Ham Protein Miktarı (Yem-Yakma Metodu)​​1 gün​88
​118Ham Selüloz Miktarı (Yem)​​2 gün​86
​119Tuz Miktarı Tayini (Yem)​​1 gün​47
​120Üre Miktarı Tayini (Yem ve Hammaddelerinde)​​1 gün​72
​121Etil Alkol Tayini (Meyve ve Sebze Mamülleri) ​​1 gün​GC: 160  Klasik: 50
​122Jelatin Aranması (Yoğurt)​​1 gün​46
​123Fosfor Tayini (Yem ve Hammaddelerinde)​​1 gün​72
​124Ham Yağ Tayini (Yemlerde)​​1 gün​57
​125Metabolik Enerji Tayini (Yemlerde)​3-5 gün​335
​126% 10’luk HCl’de Çözünmeyen Kül Miktarı Tayini (Yemlerde)​2 gün​99
​127Selüloz Miktarı Tayini (Siyah Çay)    ​​2 gün​86
​128Nişasta Muhtevasının Tayini - (Polarimetrik Metot) Hayvan Yemleri​​1 gün​115
​129Asitte Çözünmeyen Kül Tayini (Siyah Çay)​​1 gün​99
​130Klor Miktarı Tayini (Buğday Unu)​​2 gün​50
​131İnvert Şeker Miktarı Tayini (Domates Salçası)​​1 gün​72
​132Baharat - Rutubet Miktarı Tayini (Toluen Metodu)​​1 gün​57
​133Yağ (Yemeklik Bitkisel ve Hayvansal Yağlarda) Tayini Sterol Kompozisyonu​​2 gün​200
​134Meyve ve Sebze Mamülleri (HCI' de çözünmeyen Kül Miktarı Tayini)​​2 gün​99
​135Çay (Suda Çözünen Külde Alkalilik Tayini)2 gün​91
​136Et ve Et Ürünlerinde (çiğ ve ısıl işlem görmüş et türlerinde) Tür Tayini​​2 gün​275
​137Hayvan Yemlerinde (Şeker Tayini)​​2 gün​66
​138Et Tavuk ve Ürünlerinde (Antibiyotik Kalıntısı) Aranması Tayini​​1 gün​60
​139Karboksi Metil Selüloz Tayini (Süt ve Süt Ürünlerinde) ​​1 gün​66
​140Hidroksiprolin Muhtevası Tayini (Et ve Et Ürünleri)​​1 gün​160
​141Prolin Tayini (Bal)​​1 gün​72
​142Ham Selüloz Miktarı (Ham Selüloz Cihazı)​​1 gün​86
​143Amonyum İyonu Miktarı Tayini​​1 gün​77
​144Fosfat Miktarı Tayini​​1 gün​72
​145Nitrit Miktarı Tayini​​1 gün​72
​146Nitrat Miktarı Tayini​​1 gün​134
​147Serbest Klor Tayini​​1 gün​50
​148Sülfit Miktarı Tayini​​1 gün​72
​149Sülfat Miktarı Tayini​​1 gün​83
​150Potasyum Miktarı Tayini​​1 gün​72
​151Askıda Katı Madde Tayini​​1 gün​72
​152Suda Yağ ve Gres Tayini​​1 gün​152
​153​Toplam Uçucu Bazik Azot Tayini (TVB-N) -Kanatlı ve Su Ürünlerinde-​1-3 gün​72
* Akredite Analiz

​Ahmet DİNÇ (Mühendis)- Birim Sorumlusu

Faruk GÜLER (Mühendis)- Yrd.

Kadire ERCAN (Mühendis)

Sedat DEMİRTAŞ (Mühendis)

Dr. Abdulkasım İÇYEROĞLU (Veteriner Hekim)

Kemal ÖNER (Veteriner Hekim)

Emre ARİKAN (Laborant)

Gülfem YETİŞ (Laborant)

 

2017-06-22-1248.jpg

 

2017-06-22-1249.jpg

 

2017-06-22-1250.jpg

 

2014-10-23-239.jpg

''