Katkı ve Mineral Analiz Laboratuvarı

Birim Bilgi

​Hazırlanıyor

Cihaz Listesi

​Hazırlanıyor

Analiz Listesi

Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL.Analiz Süresi (gün)
1Kurşun,Arsenik,Civa ,Kadmiyum (ICP-MS Metodu)Gıda ve Gıda Katkı MaddeleriNMKL, No:186,2007500 gr / 500 ml1803
2Kalay (ICP-MS Metodu)Gıda ve Gıda Katkı MaddeleriNMKL, No:191,2009500 gr / 500 ml1803
3Kurşun,Arsenik,Civa ,Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum (ICP-OES Metodu)Yem ve Yem Katkı MaddeleriNMKL, No:161,1998500 gr / 500 ml1803
4Kurşun,Arsenik,Civa ,Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum (ICP-OES Metodu)Gıda Amaçlı Kullanma SuyuTS EN ISO 11885500 gr / 500 ml1803
5Kurşun,Civa ,Kadmiyum,Su Ürünleri*NMKL 161,1998*500 gr1963
6Allura Red (E-129) (HPLC)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi, 2008.Talanta, (74); 1408- 1413100 gr / 100 ml1652
7Amaranth (E-123) (HPCL)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr / 100 ml1652
8Asesülfam-K Analizi (HPLC)Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler,Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ürünler Journal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr / 100 ml1652
9Aspartam Analizi (HPLC) Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ürünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr / 100 ml1652
10Benzoik Asit Analizi   (HPLC)*Tüm Gıdalar *Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997*100 gr / 100 ml181,50,5
11Benzoil Peroksit Analizi (HPLC) UnJ. Agric. Food Chem., 49, 98-102, 2001100 gr1652
12Boya Aranması (Kalitatif) Tüm Gıdalar  (Tamamıyla beyaz renkli gıdalar hariç)TKB. GMMAM. Bursa, Metot No:34.01. Say:94, 1988,TS 2284100 gr / 100 ml801
13Brillant Blue (E-133) (HPLC)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr / 100 ml1652
14Hidrojen PeroksitKuru İncirEge Üni. Fen Fak. Biyo. Böl. Moleküler Biyo. A.B.D. İncirde Hidrojen Peroksit Uygul. Tes. Yönelik Gel. Yeni An. Yön. İlişkin Protokol. Sayfa 1-2 500 gr2922
15HMF (Hidroksi Metil Furfurol) Tayini (HPLC)Bal, Pekmez, Reçel,Meyve SuyuHarmonised Methods of the International Honey Commission 25-27, 2002100 gr1651
16Indigo Karmin (E-132) (HPLC)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr / 100 ml1652
17Kafein Tayini (HPLC)Alkolsüz İçecekler, Çay, KahveJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr / 100 ml1652
18Karmosin Azorubin (E-122) (HPLC)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi, 2008.Talanta, (74);1408- 1413100 gr / 100 ml1652
19Kinolin Yellow (E-104) (HPLC)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi, 2008.Talanta, (74); 1408- 1413100 gr / 100 ml1652
20NatamisinSüt ve Ürünlerinde (Peynir hariç)ISO 9233-2500 gr / 500 ml1652
Peynir330
21*Nitrat Analizi (HPLC)Meyve ve Sebze Ürünleri*, Nordic Commitee on Food Analysis NO:165, 2000100 gr181,52
Et ve Et Ürünleri, Peynir çeşitleri100 gr165
22Nitrit Analizi (HPLC)Meyve ve Sebze Ürünleri Et ve Et Ürünleri, Peynir çeşitleriNordic Committee on Food Analysis NO:165, 2000100 gr.1652
23Patent Blue V (E-131) (HPLC)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi, 2008.Talanta, (74);1408- 1413100 gr / 100 ml1652
24Ponceau 4R (E-124) (HPLC)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi, 2008.Talanta, (74); 1408- 1413100 gr / 100 ml1652
25Potasyum İyodat Analiziİyotlanmış Tuzlar  TS 933,  2003.1 kg881
26Potasyum Sorbat (HPLC)Tüm GıdalarNordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997 100 gr / 100 ml1650,5
27Sakkarin Analizi (HPLC) Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ürünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr / 100 ml1652
28Sitrik Asit(HPLC) *Şarap*AOAC 986.13*500 ml181,51
29Sodyum Benzoat AnaliziTüm GıdalarNordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997 100 gr / 100 ml1650,5
30Sorbik Asit Analizi (HPLC)*Tüm Gıdalar *Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997*100 gr/ 100 ml181,50,5
31Sunset Yellow (E-110) (HPLC)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr / 100 ml1652
32Tartrazin (E-102) (HPLC) Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi, 2008.Talanta, (74); 1408- 1413100 gr / 100 ml1652
33Sudan 1 (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1652
34Sudan II (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1652
35Sudan III (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1652
36Sudan IV (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1652
37Parared (HPLC)Kırmızı Pul ve Toz Biber ,Sumak ,Domates Slçası,Biber SalçasıFood Standart Agency(FSA) Metodu,Collobrative Trial 145B,2003100 gr1652
38Vitamin C Analizi (HPLC) Tüm Gıdalar (Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç), YemRückemann H. 1980100 gr/ 100 ml.2752
*Akredite analizdir.
Benzoik asit- Sorbik asit : Tek enjeksiyon
Sodyum benzoat- Potasyum sorbat : Tek enjeksiyon
Nitrat - Nitrit : Tek enjeksiyon
Mineral ve ağır metal elementlerinde ilave her bir element için +40 TL alınır.

''