2017 Yılı Analiz Listesi ve Ücretleri

GENEL


FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL.Analiz Süresi (gün)
1% Dolum Oranı Analizi   Bezelye KonservesiTS 382Orijinal Ambalaj
3 adet
301
Barbunya Pilaki KonserveTS 2664
Domates SalçasıTS 2664
ReçellerTS 2664
Yaprak KonserveTS 2664
Vişne KonservesiTS 2664
Zeytin SalamuraTS 2664
21000 Dane Ağırlığı AnaliziBaklagillerTS EN ISO 5201 kg301
Tahıllar (Arpa Hariç)TS EN ISO 520
3Ağırlık Kontrolü (Net Kütle)EkmekTGK, 2012/2Orijinal Ambalaj
3 Adet
301
4Askıda Katı Madde AnaliziAtık SuTS EN 872, SM 2540101 lt722
5Suda Çözünebilen Katı Madde (briks) TayiniBiber SalçasıTS 4890300 g301
Gazlı Alkolsüz İçeceklerTS 1466
İncir PekmeziTS 12292
Meyve SularıTS 12143
Meyve ve Sebze MamülleriTS 4890
Reçeller, Marmelatlar, NektarlarTS 4890
Salça, KetçapTS 1466
SirkeTS 4890
Şalgam Suyu TS 4890
Üzüm PekmeziTS 4890
Vişne KonservesiTS 1466
6Benek Sayısı Analizi İrmikTS 2283 300 g391
7Boş Tane AnaliziAyçekirdeği (Tohumluk)TS 3091 kg391
Ayçekirdeği (Çerezlik)TS 12714
Kabak ÇekirdeğiTS 5086
Kabuklu Yer FıstığıTS 310
Kabuklu Antep FıstığıTS 1279
8Boy, Sınıf, İrilik AnaliziZeytin TS 774 1 kg391
Kuru KayısıTS 485 
Kuru İncirTS 541 
Kuru ÜzümTS 3411 
9Bozuk Tane Analizi Ayçekirdeği (Çerezlik)TS 127141 kg391
Ayçekirdeği (Tohumluk)TS 309
BuğdayTS 2974
Çam FıstığıTS 1771
Kabuklu Yer FıstığıTS 310
Kuru FasulyeTS 141
Mısır ve Cin MısırıTS 3415
NohutTS 142
PirinçTGK, 2010/60
Soya Fasulyesi TS 308
SusamTS 311
Yeşil ve Kırmızı MercimekTS 143
10Böcek ve / veya Bunların  Parçaları, Yumurta AranmasıKuru İncir, İncir EzmesiTS 5421 kg391
BulgurTS 2284
11Böcek Hasarlıları Miktarı AnaliziCevizTS 1275 - TS 12761 kg391
Çiğ Kahve ÇekirdeğiTGK, 2006/52
BaharatlarTGK, 2002/45
ErikTS 1204
ŞeftaliTS 3687 ISO7703
HurmaTS 7420
ElmaTS 3687 ISO 7703
ArmutTS 3689
Tane KarabiberTS 2290 ISO 959
MercimekTS 143
12Buruşuk ve Haşlak Tane AnaliziBadem TS 12781 kg391
Çam FıstığıTS 1771
Fındık TS 3075
13Çökebilen Katı Madde AnaliziSu ve Atık suTS 7092, SM 2540 IF2 lt571
14Dane-Partikül İriliği AnaliziZeytin SalamuraTS 7742 kg391
KakaoTS 3076-1,TS 3076-1500g391
15Dane Özellikleri TayiniDane Bakliyat ve TahıllardaTS’ li  olanlar1 kg391
16Gözle Görülebilir Yabancı Madde AnaliziBütün Gıda ÜrünleriÜrün Standardı veya Tebliği1 kg / 1 adet391
17Hafif Dane Miktarı AnaliziTane KarabiberTS 2290 ISO 959-1 1 kg391
18Ham Kül*Ayçiçeği Tohumu Küspesi*Com. Reg. (EC) No: 152/2009, Annex III-M. 27.12.2011/28155 Sayılı R.G.300g 79,22
Balık Unu*
Balık Yemleri*
Buzağı Başlangıç Yemi*
Buzağı Büyütme Yemi*
Etlik Piliç Yemi*
Etlik Civciv Yemi*
Hay. Yem. ve Yem Kat Madd.*
Hindi Civciv Yemi*
Hindi Piliç Yemi*
Köpek Maması*
Kedi Maması*
Kanatlı Unu*
Kanatlı Yemi*
Karides Unu*
Koyun Süt Yemi*
Kuş Yemleri (Darı Dahil)*
Kuzu Başlangıç Yemi*
Kuzu Büyütme Yemi*
Kuzu Besi Yemi*
Pamuk Tohumu Küspesi*
Piliç Geliştirme Yemi*
Sığır Besi Yemi*
Sığır Süt Yemi*
Süt İkame Yemi*
Tavuk Yemi*
Tavuk Yumurta Yemi*
Toklu Besi Yemi*
Yumurta Civciv Yemi*
19Ham KülPremiks' '300g722
Slaj Yem' '
20Ham ve Tebeşirleşmiş Dane Miktarı AnaliziPirinçTGK, 2010/60 1 kg391
21Hasarlı ve Zarar Görmüş Dane Analizi CevizTGK, 2008/531 kg391
PirinçTGK, 2010/60
BuğdayTS 2974 
22Hava Boşluğu AnaliziYumurtaTS 106810 adet331
23HCL'de Çözünmeyen KülBaharatTS 2133100 gr.992
Meyve Sebze MamulleriTS 1128, ISO 763100 gr.
EkmekTS 5000100 gr.
TuzTS 933500 gr.
Yem ve Yem Hammaddeleri Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-M, 27.12.2011 tarih ve 28155 sayılı Resmi Gazete,Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.
24Kırık, Cılız Az Gelişmiş Dane Miktarı Analizi ArpaTS 40781 kg.391
Badem (Tatlı)TS 1278
Börülce (Kuru)TS 3268
BuğdayTS 2974
Çam FıstığıTS 1771
FıstıkTS 310
Kuru FasulyeTS 141
KarabiberTGK, 200/16
Mısır ve Cin MısırıTS 3415
NohutTS 142
PirinçTGK, 2010/60
Soya Fasulyesi TS 308
25Kuru Madde veya Rutubet Miktarı Analizi*Arpa*TS EN ISO 712300g / 300 ml442
Balık Unu*TS 6318
Balık Yemleri*TS 6318
Bisküvi, Bebe Bisküvisi*TS EN ISO 712
Buğday Kepeği*TS EN ISO 712
Buğday ve Buğday Unu*TS EN ISO 712
Bulgur*TS EN ISO 712
Buzağı Başlangıç Yemi*TS 6318
Buzağı Büyütme Yemi*TS 6318
Çavdar*TS EN ISO 712
Etlik Piliç Yemi*TS 6318
Etlik Civciv Yemi*TS 6318
Hayvan Yemleri ve Yem Katkı Madd.* TS 6318
Hindi Civciv Yemi*TS 6318
Hindi Piliç Yemi*TS 6318
İrmik*TS EN ISO 712
Hindi Piliç Yemi*TS 6318
İrmik*TS EN ISO 712
Köpek Maması*TS 6318
Kedi Maması*TS 6318
Kanatlı Unu*TS 6318
Kanatlı Yemi*TS 6318
Karides Unu*TS 6318
Koyun Süt Yemi*TS 6318
Kuş Yemleri (Darı Dahil)*TS 6318
Kuzu Başlangıç Yemi*TS 6318
Kuzu Büyütme Yemi*TS 6318
Kuzu Besi Yemi*TS 6318
Makarna, Erişte, Şehriye*TS EN ISO 712
Milföy Hamuru (Yaprak Hamur)*TS EN ISO 712
Piliç Geliştirme Yemi*TS 6318
Pirinç ve Pirinç Unu*TS EN ISO 712
Sığır Besi Yemi*TS 6318
Sığır Süt Yemi*TS 6318
Süt İkame Yemi*TS 6318
Tahıl ve Tahıl Ürünleri*TS EN ISO 712
Şarap*Comp. Of int. Met.
TarhanaTS EN ISO 712
Tavuk Yemi*TS 6318
Tavuk Yumurta Yemi*TS 6318
Tel KadayıfTS EN ISO 712
Toklu Besi Yemi*TS 6318
Yulaf*TS EN ISO 712
Yumurta Civciv Yemi*TS 6318
26Kuru Madde veya Rutubet Miktarı AnaliziEkmek ve ÇeşitleriTS 50001 adet402
Kaymak - KremaTS 1018200 g
Antep Fıstığı (İç-Kabuklu)TS 1279, TS 1280300 g /300 ml
Ayçekirdeği TS 1632 EN ISO 665
AyranTS 1018
Badem (İç-Kabuklu)TS 1277, TS 1278
Baharatlar, Kabak Çekirdeği, Çeşnili ürünlerTS 2134300 g /300 ml572
Bakliyat ÜrünleriTS  ISO 24557300 g /300 ml402
Buzlu Ürünler (Sütlü-Meyveli)TS 1330
Çay, Poşet Çay (Siyah-Bitkisel)TS 1562
Ceviz (İç-Kabuklu)TGK, 2008/53
Çikolata ve ÇeşitleriTS 7800
Dondurma ve ÇeşitleriTS ISO 3728
Ekmek MayasıTS 3522
Et ve Et ÜrünleriTS 1743 ISO 1442
Fıstık (İç-Kabuklu)TS 972
Fındık (İç-Kabuklu)TS 3075
Füme (Dumanlanmış) Balık EtiTS 1743 ISO 1442
Gofret, KrakerTS EN ISO 712
Hazır Kuru ÇorbalarTS 1252 EN ISO 1666
Haşhaş TohumuTS 1632 EN ISO 665
Helva (Yaz Helvası)TS 1607 EN ISO 662
Kahve Çekirdeği (Çiğ)TS 2314
Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 11294
Kakao (Çekirdek)TS 2211
Kakao (Toz)TS 3076-1
Köfte, Hamburger (Pişmemiş)TS 1743 ISO 1442
Kuru BörülceTS  ISO 54557
 Kuru FasulyeTS  ISO 24557
Kuru Madde veya Rutubet Miktarı AnaliziLokumTS 1201
EN ISO 1741
300 g /300 ml402
 Meyve ve Sebze SularıTS EN 12145
Mısır ve Cin MısırıTS EN ISO 6540
NişastaTS 1252 EN ISO 1666
Peynir ve ÇeşitleriTS EN ISO 5534
PremiksTS 6318
Slaj YemTS 6318
Pişmeye Hazır Süt TatlılarıTS 1252 EN ISO 1666
SimitTS 5000
SütTS 1018
Süt TozuTGK, 2002/16
Sütlü TatlılarTS 1330
SusamTS 1632 EN ISO 665
Tahin ve Tahin HelvasıTS1201 EN ISO 1741
TereyağTS 1331
Toz PudingTS 1252 EN ISO 1666
Tuz (Yemeklik)TS 933
Yağlı TohumlarTS 1632 EN ISO 665
Yağlı Tohum KüspeleriTS ISO 771
YufkaTS 5000
YoğurtTS 1330
27Kurutma Kaybı AnaliziŞekerlerTGK, 2002/26500 g392
28Kuru Meyve Oranı AnaliziLokumTS 8444500 g301
29Kusurlu ve Özürlü Dane Miktarı AnaliziBuğdayTS 2974 1kg391
FıstıkTS 310
HurmaTS 7420
MercimekTS 143
Kuru ÜzümTS 3411 
30Küflü Çekirdek ve Tane Miktarı AnaliziÇiğ Kahve ÇekirdeğiTS 31171 kg391
Kabak ÇekirdeğiTS 5086
Kakao ÇekirdeğiTS 2210 
Kuru İncirTS 541
Kuru KayısıTS 485 
Kuru ÜzümTS 3411 
31Kül Miktarı Analizi*Bebe Bisküvisi*TS EN ISO 2171300 g /300 ml79,22
Baklagiller*TS EN ISO 2171
Bisküvi *TS EN ISO 2171
Buğday Kepeği*TS EN ISO 2171
Buğday Unu*TS EN ISO 2171
Bulgur*TS EN ISO 2171
Kraker*TS EN ISO 2171
Kek *TS EN ISO 2171
İrmik *TS EN ISO 2171
Makarna *TS EN ISO 2171
Nohut*TS EN ISO 2171
Peksimet *TS EN ISO 2171
Pirinç Unu *TS EN ISO 2171
Tahıllar *TS EN ISO 2171
Tahıl ve baklagil yan ürünleri*TS EN ISO 2171
32Kül Miktarı AnaliziEkmek ve ÇeşitleriTS 50001 adet722
AnasonTS 2131 ISO 928300 g /300 ml
Baharatlar (Toz, Tane, Yaprak)TS 2131 ISO 928
BalTS 2131 ISO 928
Çay, Poşet ÇayTS 1564
Çiğ Kahve ÇekirdeğiTS 13423
Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423
Çörek OtuTS 2131 ISO 928
Et Suyu ÜrünleriTS 1746 ISO 936
Et ve Et ÜrünleriTS 1746 ISO 936
Fındık EzmesiTS 2131 ISO 928
Gofret, TS EN ISO 2171
Haşhaş TohumuTS 2131 ISO 928
Hazır Kuru ÇorbaTS 5000
Kakao Çekirdeği ve TozuTS 3076-1
KimyonTS 2130 ISO 928
KişnişTS 2130 ISO 928
Köfte HarcıTS 2131 ISO 928
Meyve ve Sebze SularıTS EN 1135
NişastaTS 5816 EN ISO 3593
Pişmeye Hazır Süt TatlılarıTS 13384
SumakTS 2131 ISO 928
SusamTS 2131 ISO 928
ŞarapTS 522
Tahin ve Tahin HelvasıTS 6399
Üzüm - İncir PekmeziTS 3792
YufkaTS 5000
33Meyve Ağırlığı Oranı AnaliziReçellerTS 39581 kg301
34Nişasta Granüllerinin Mikroskobik GörünüşüYenilebilir NişastaTS 2970500 g.301
35Özgül Ağırlık*Şarap*TS 522250 ml.331
36pH AnaliziBeyaz Peynir, Lor PeyniriTS 591300 g /300 ml281
BiraTS 2259 
Eritme PeyniriTS 2176
Et ve Et MamülleriTS 3136 ISO 2917
Et Suyu ÜrünleriTS 3136 ISO 2917
Ketçap- MayonezTS 1728 ISO 1842
Konserve Gıdalar (Et ve Et Ürünleri)TS 3136 ISO 2917
Konserve Gıdalar (Meyve ve Sebze)TS 1728 ISO 1842
Meyve ve Sebze MamülleriTS 1728 ISO 1842
Milföy Hamuru (Yaprak Hamur)TS 3136 ISO 2917
Reçel, MarmelatTS 1728 ISO 1842
SalçaTS 1728 ISO 1842
Sirke, Turşu, Şalgam SuyuTS 1728 ISO 1842
UHT SütTS 1192
Üzüm - İncir PekmeziTS 3792
Zeytin Salamura ve EzmesiTS 774 
37Refraktometrik Kırılma İndisi AnaliziHayvansal ve Bitkisel YağlarTS 4960 EN ISO 6320, TS 886, TS 888, TS 894, TS 342100 g /100 ml301
SütTS 1334
TereyağıTS ISO 1739
38Rutubet ve Uçucu Madde Miktarı AnaliziHam ve İşlenmiş YağlarTS 1607 EN ISO 662 500 ml302
39Sap, Dal Parçacıkları ve Çekirdek Parçaları AnaliziKuru ÜzümTS 3411 1 kg391
BaharatlarTGK, 2002/45
Reçeller (Çekirdekli)TS 3958
40Siyah Leke AnaliziSalça ve Domates SuyuTS 1466500 g391
41Su Ekstraktı Miktarı AnaliziÇaylarTS ISO 9768 500 g461
42Suda Çözünmeyen Kül Miktarı AnaliziKahve Çekirdeği (Çiğ)TS 3117300 g1122
Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423
Çay, Poşet ÇayTS 1565 
BaharatlarTS 2132 
43Suda Çözünen Kül Miktarı Analizi (Toplam Küle Göre)Çay, Poşet ÇayTS 1565 300 g1122
Kahve Çekirdeği (Çiğ)TS 3117
Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423 
44Suda Çözünen Madde Miktarı Analizi  Çözünebilir Kahve TS 5389300 g301
Kahve (Kavrulmuş ve Öğütülmüş)TS 13423
45Suya Geçen Madde Miktarı AnaliziMakarnaTS 1620300g301
46Suda Çözünmeyen Katı Madde  Miktarı AnaliziBalTS 3036300 g302
47Su Muhtevası BalTS 13365300 g301
48Süzme Kütlesi AnaliziBezelye KonservesiTS 382Orijinal Ambalaj 3 Adet301
Barbunya Pilaki KonserveTS 2664
TurşuTS 2664
Vişne KonservesiTS 2664
Yaprak KonserveTS 2664
Zeytin SalamuraTS 774
49Toplam Çözünmüş Katı Madde AnaliziSu ve Atık suSu ve Atık Su Analizleri, 19981 lt571
50Toplam Katı Madde Miktarı AnaliziDondurmaTS ISO 3728300 g 392
51Toplam Toz Çay Miktarı AnaliziÇay, Poşet ÇayTS 4600500 g301
52Yağsız Kuru Madde   PeynirTS EN İSO 5534500 g /500 ml102,72
SütTS 1018102,72
YoğurtTS 1330972
AyranTS 1018, TS 3810, TS 6800 
DondurmaTS 4265, TS 4851, TS 12649
53Yabancı maddeSüt TozuTS 1329250 gr392
Daneli Bakliyat ve Tahıllarda TS’ li olanlar1 kg391
*Akredite analiz
Suda çözünen kül= Kül+Kuru madde
Suda çözünmeyen kül = Kül+Kuru madde
KİMYASAL ANALİZ LABORATUVARI
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek
Ürün
Analiz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL.Analiz Süresi
(gün)
1Acılık (Kreiss) AnaliziTahinTS 2589100 gr.392
2Alkalinite AnaliziSu ve Atık SuTS 3790
EN ISO 9963-1
100 ml.391
3Alkol Miktarı Analizi
(% Hacim) (Distilasyon)*
Şaraplar
Alkollü İçkiler*
TS 522500 ml.60,51
SirkelerTS 52255
4Asetil Metil Karbinol TestiSirkelerTS 1880
EN 13188
100 ml.392
5Asitlik Tayini Pastörize Süt, Çiğ
Süt, Ayran, Krema
TS 1018
TS ISO 1740
100 ml.391
Beyaz Peynir, Tulum Peyniri, Dil Peyniri (Titre Edilebilir)TS 591100 gr.
Yoğurt (Titre Edilebilir)TS 1330100 gr.
BalTS 303650 gr.
Un, Öğütülmüş Tahıl Ürünleri (Yağ Asitliği)TS 6179 ISO 730550 gr.
ZeytinTS 77450 gr.
Ekmek (Asit Değeri)TS 500050 gr.
6Asitte Çözünmeyen Madde MiktarıTuzTS 933100 gr.302
7Azotsuz Öz Maddeler Analizi (Kurumadde+Protein+Selüloz+Kül+Yağ)Yem ve Yem Hammaddeleri,25/08/1974 tarih ve 14987 sayılı Resmi GazeteYem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.3433
Kanatlı Yem ve Kanatlı Yem Hammaddeleri
8Bitkisel ve Hayvansal Yağlarda Asit Sayısı/Serbest Yağ Asitliği AnaliziBitkisel ve Hayvansal YağlarTS EN ISO 660100 g.392
9Bitkisel ve Hayvansal Yağlarda Peroksit Sayısı AnaliziBitkisel ve Hayvansal YağlarTS 894
TGK 2014/53
TS 2590
TS EN ISO 3960
100 g.502
10BulanıklıkSuFotometrik Metod100 ml301
11ECN 42 FarkıZeytinyağıCOI/T.20/Doc.No.20/Rev.2 2008100 ml.2101
12Ekstrakte Edilmiş Yağlarda
Asit Sayısı/Serbest Yağ Asitliği
Yağı Eksrakte
Edilebilen Ürünler
TS EN ISO 660100 gr.89 
13Ekstrakte Edilmiş Yağlarda
Peroksit Sayısı Analizi
Yağı Eksrakte
Edilebilen Ürünler
TS 894
TGK 2014/53
TS 2590
TS EN ISO 3960
100 gr.1002
14Elektriksel İletkenlik TayiniBal TS 133660.5 kg bal301
Su ve Atık SuTS 9748
EN 27888
100 ml.
15Enerji Analizi (Protein+Yağ+Nişasta+Şeker)Gıdalarda TGK Etiket Yönetmeliği1000 gr331,74
16Eterde Çözünmeyen Yabancı Madde ile Kül AnaliziYemeklik Bitkisel YağlarTS 894
TS EN ISO 663
50 gr.1052
17Formol Sayısı AnaliziGazlı Alkolsüz İçecek, Toz MeşrubatTS EN 1133
IFU 30
100 ml.501
TKB. GMMAM. Bursa
Metod No: 70.01. Say:151, 1988.
18Fruktoz (HPLC)Bal, Pekmez, Reçel, Meyve SularıIHC-2009
TS 13359
TS EN 12630
100 gr.1651
19Glikoz (HPLC)Bal, Pekmez, Reçel, Meyve SularıIHC-2009
TS 13359
TS EN 12630
100 gr.1651
20Glikoz+Fruktoz (HPLC),
Glikoz/Fruktoz (HPLC)
Bal, Pekmez, Reçel, Meyve SularıIHC-2009
TS 13359
TS EN 12630
100 gr.1651
21Ham Protein Analizi (Kjeldahl) *Yem ve Yem Hammaddeleri*Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-C, 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi GazeteYem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.96,81
22Ham Selüloz AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri TS 324
TS 315
Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g., Siyah çay en az 100g.861
Siyah Çay- Selüloz İçeriği % 1'den Fazla olan GıdalarTS ISO 15598
TS 6932
23Ham Yağ Analizi*Yem ve Yem Hammaddeleri *Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-H*Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg,
Saf yemlik preparatlar
en az 50g.
62,72
24HistaminBalık ve İşlenmiş BalıkJournal of AOAC İnternational Vol.76, No:3 pp. 575-577 (HPLC)1 kg.1651
25İnvert Şeker Analizi (Titrimetrik)Şekerli ÜrünlerTS 3036
TGK 2002/26
TS 7780
TS 3792
GMMAY (Lane Eynon)
50 gr.722
26İyot Sayısı AnaliziYemeklik Bitkisel ve Hayvansal Yağlar TS EN ISO 3961 (Titrimetrik Metot)
50 ml.661
Hayvansal ve
Bitkisel Yağlar 
AOCS Cd 1 c-85 (GC)
27Jelatin Aranması (Kalitatif)Süt ÜrünleriAOAC Official Method, 920.106.200 gr.461
28Karbondioksit Analizi (CO2)Gazlı İçeceklerTKB. GMMAM. Bursa, Metod No:98.01.
Say:193, 1988.
Orjinal Ambalaj en az 2 adet461
29Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ)SuFotometrik Metod100 ml1101
30Kokuşma Testi
(Nessler reaktifi ile)
Et ve Et ÜrünleriTS 1069
TS 10580
GMMAY 112.02-I
200 gr.301
31Kükürt Dioksit Analizi (SO2)*Tüm Gıdalar*
(Sirke hariç)
AOAC 2000 962.16
TS 485 
200 gr/200 ml91,31
Şarap (Toplam)TS 522200 ml.83
Şarap* (Serbest)TS 522*200 ml.91,3
32Metabolik Enerji Analizi (Protein+Yağ+Nişasta+Şeker)Kanatlı Yemleri21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi GazeteYem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg,
Saf yemlik preparatlar
en az 50g.
340,53
33Mineral Yağ AranmasıYemeklik Bitkisel
Yağlar
TS 894, TS 503950 ml.391
34Nişasta Analizi (Kalitatif)BaharatlarTS EN ISO 7540
GMMAM 138.03
50 gr.501
Yoğurt, PeynirTKB. GMMAM. Bursa, Metod No:138.03. Say:417, 1988.100 ml.
35Nişasta Analizi (Miktar Tayini)Et ve Et ÜrünleriTS 6812200 g.1152
Yem ve Yem Hammaddeleri
Gıdalar
Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-L, 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi Gazete,
TS 6493
TS EN ISO 10520
GMMAY
Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.
36Peroksidaz Aktivitesi TayiniYoğurt ve SütTS 1330200 gr.501
37pH AnaliziSu ve Atık SuTS EN ISO 10523100 ml.281
38Prina Yağı AranmasıBit. ve Hayvansal Yağ.TS 504250 ml.391
39Protein Analizi (Kjeldahl)Tüm Gıda MaddeleriCommission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-C, 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı
Resmi Gazete
500 gr.881
40Renk AnaliziSuFotometrik Metod100 ml.301
41Sabunlaşma SayısıHayvansal ve Bitkisel YağlarTS 894
TS EN ISO 3657
AOCS Cd 3a-94 (GC)
100 gr.502
42Sabunlaşmayan Madde SayısıHayvansal ve
Bitkisel Yağlar
TS 894
TS 4963
100 ml792
43Sakkaroz Analizi Tüm GıdalarIHC-2009
TS 13359
TS EN 12630 (HPLC)
100 gr.1651
Tüm GıdalarTS 1466
TS 3036
TS 3792
GMMAY (Lane Eynon) (Titrimetrik)
50 gr.772
50 gr.
250 ml.
44SU ANALİZLERİ
Alüminyum Analizi (Suda Kitle)
Amonyak Analizi (Suda Kitle)
Amonyum Analizi (Suda Kitle)
Bakır Analizi (Suda Kitle)
Bor Analizi (Suda Kitle)
Demir Analizi (Suda Kitle)
Fosfat Analizi (Suda Kitle)
Fosfor (Suda Kitle)
Kadmiyum(Suda Kitle)
Kalsiyum Analizi (Suda Kitle)
Klorür Analizi (Suda Kitle)
Kromat Analizi (Suda Kitle)
Kurşun Analizi (Suda Kitle)
Magnezyum Analizi (Suda Kitle)
Mangan Analizi (Suda Kitle)
Nikel Analizi (Suda Kitle)
Nitrat Analizi (Suda Kitle)
Nitrit Analizi (Suda Kitle)
Oksijen Analizi (Suda Kitle)
Orto Fosfat Analizi (Suda Kitle)
Potasyum Analizi (Suda Kitle)
Serbest Klor Analizi (Suda Kitle)
Sertlik (Suda kitle)
Silikat Analizi (Suda Kitle)
Siyanür Analizi (Suda Kitle)
Sodyum Analizi (Suda Kitle)
Sülfat Analizi (Suda Kitle)
Sülfid Analizi (Suda Kitle)
Toplam Fosfor (Suda Kitle)
Çinko Analizi (Suda Kitle)
Florid Analizi (Suda Kitle)
Nitrojen Analizi (Suda Kitle)
Toplam Organik Karbon (Suda Kitle)
Fenol Analizi (Suda Kitle)
Arsenik Analizi (Suda Kitle)
Su ve Atık SuFOTOMETRİK METOT100 ml.831
45Suda Çözünebilir Klorür (Tuz) AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi GazeteYem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.431
46Şeker Analizi  TS 146650 gr.662
TS 12001
TS 3036
TS 7780
GMMAY
(Lane Eynon)
Yem ve Yem Hammaddeleri 21/01/2017 tarih ve 29955 sayılı RG
TS 12232
(Luff-Schrool)
Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.
47Titre Edilebilir Asitlik Tayini
Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler (Susuz Sitrik Asit Cinsinden)TS 1125 ISO 750100 ml.391
Süt ve Süt Ürünleri (Pastörize süt, çiğ süt
ayran, tereyağı,
krema) 
TS 1018
TS ISO 1740
50 g.
YoğurtTS 1330100 gr.
Beyaz Peynir,
Tulum Peyniri,
Dil Peyniri
TS 591100 gr.
48Toplam Uçucu Bazik Azot (TVBN)*Su Ürünleri*EC NO:2074/2005 Section II300 gr.79,22
49Toplam Asit Tayini*SirkeTS 1880 EN 1318850 ml.391
Şarap* TS 522*50 ml.42,91
50Tuz Analizi Ayran, Peynir TürleriTS EN ISO 5943200 gr.471
TKB. GMMAM. Bursa, Metod No:222.04.
Say:612, 1988.
(Mohr Yöntemi)
EkmekTS 500050 gr.
Et ÜrünleriTS 1747-1
ISO 1841-1
200 gr.
Domates SalçasıTS 146650 gr.
Bitkisel MargarinTS 281250 gr.
TereyağıTS ISO 1738100 gr.
ZeytinTS 77450 gr.
Yemeklik TuzTS 93350 gr.
BaharatlarTS 319050 gr.
51Uçar Asit Analizi*Şaraplar*IFU-2005, No:5*250 ml.42,91
Alkolsüz İçeceklerIFU-2005, No:5250 ml.391
52Uçucu Olmayan Eter Ekstraktı AnaliziBaharatlarTS 2137 ISO 110850 gr.722
53Uçucu Yağ Miktarı AnaliziBaharatlar
(Kekik, Kimyon)
TS EN ISO 6571100 gr.662
54Üre AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri Commission Regulation (EC) No:152/2009 Annex III-D, 21.01.2017 tarih ve 29955 sayılı Resmi GazeteYem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.721
55Üreaz Aktivitesi AnaliziYem ve Yem Hammaddeleri 21/01/1992 tarih ve 21118 sayılı
Resmi Gazete
TS 4707 ISO 5506
Yem ve yem hammaddeleri en az 0,5 kg, Saf yemlik preparatlar en az 50g.571
56Yağ Analizi*Süt*TS ISO 2446*100 ml.62,71
Süt tozuIS 1224100 gr571
DondurmaTS ISO 2446100 gr571
YoğurtTS ISO 2446100 gr571
AyranTS ISO 2446100 ml.571
TereyağıGerber metodu100 gr.571
Peynir*TS ISO 3433*100 gr.62,71
Et ve Et Ürünleri TS 1744200 gr.722
Tahin/Tahin HelvasıTS 259050 gr.572
Tahıl ve
Tahıl Ürünleri
TS EN ISO 1108550 gr.572
57Yağ Asitleri KompozisyonuBitkisel ve Hayvansal YağlarTGK 2014/53
Ek-9A/9B COI/T.20
Doc No:24 2001
EC No 796/2002
100 ml.1801
58Yağ –Gress AnaliziSu ve Atık SuSu ve Atık Su Analizleri Prof.Dr. Füsun Şengül Prof.Dr. Ayşen Türkman2 lt.1522
59Metanol AnaliziDistile Alkollü İçkilerAOAC 972.10 AOAC 968.09350 ml1602
60Etanol AnaliziAlkollü ve Alkolsüz içeceklerAOAC 972.10 AOAC 984.14350 ml1602
*Akredite analiz
NOTLAR :
 1- Müdürlüğümüze analize gönderilen zeytinyağı numunelerinde sadece ECN42 Farkı analizi talep edilmesi durumunda, değerlendirme yapılabilmesi ve sonuç verilebilmesi için Yağ Asitleri Kompozisyonu  analizinin de yapılması gerekmekte olup, bu iki analiz ücretinin toplam bedeli tahsil edilecektir. Numune analiz talep başvuru belgelerinde Yağ Asitleri Kompozisyonu analizinin ayrıca istenmiş olması durumunda, mükerrer Yağ Asitleri Kompozisyonu  analiz ücreti talep edilmeyecektir.
 2- Kuru maddede hesaplanması ya da sonuç verilmesi talep edilen analizler için ya da ilgili mevzuat gereği sonuçlarının kuru madde üzerinden verilmesi gereken analizler için, analiz fiyatına kuru madde analiz fiyatı  da ayrıca eklenecektir. Numune analiz talep başvuru belgelerinde kuru madde analizinin ayrıca istenmiş olması durumunda, mükerrer kuru madde analiz ücreti talep edilmeyecektir.
3- Analize gönderilecek numunelerde talep edilen analizin yapılabilmesi için yağ ekstraksiyonu gerekli ise (analiz ekstrakte edilen yağda gerçekleştirilecekse) analiz ücreti ile birlikte Yağ Ekstraksiyonu ücreti  de ayrıca talep edilecektir Örneğin Ekstrakte edilen yağda peroksit sayısı analizi için; 50,00 TL peroksit sayısı analiz ücreti ile birlikte 50,00 TL yağ ekstraksiyonu ücreti olmak üzere toplam 100,00 TL analiz ücreti talep edilecektir. Gönderilecek numunelerde eksik analiz ücreti yatırılmaması için, analiz ücreti yatırılmadan önce yağ eksraksiyon işlemi gerekip gerekmediği konusunda bilgi alınması gerekmektedir.
4- Yapılacak analizde başka bir analizden elde edilecek sonuçlar/veriler kullanılacak ise söz konusu analizlere ait ücretler de ayrıca tahsil edilecektir.
5- Sakkaroz, Glikoz ve Fruktoz analizleri tek enjeksiyonda sonuç olarak verilir.
KALINTI ANALİZ LABORATUVARI
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL.Analiz Süresi (gün)
1Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (GC-MS ) Yaş Sebze ve Meyve AOAC  2007.011 kg.3301
Kuru Ürünler AOAC  2007.011 kg.3301
2Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (GC/MS/MS)*Yaş Sebze ve Meyve *AOAC  2007.011 kg.3631
3Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (LC/MS/MS)*Yaş Sebze ve Meyve *AOAC  2007.011 kg.3631
4Tarım İlaçları Analizleri (Pestisit) (GC-MS ) Yem ve Yem ham MaddeleriAOAC  2007.011 kg.3301
*Akredite analiz
İhracat amaçlı ürünlerde pestisit etken maddelerinin tespitine yönelik yapılacak analiz
ücreti KDV dahil/istisna 550,00 TL olarak uygulanır.
*Akredite analiz olması nedeniyle ihracat amaçlı numuneler için %10 akreditasyon ücreti
ilave edilir ve aksi bildirilene kadar 2017 yılı için 605 TL olarak uygulanır.
KATKI-MİNERAL ANALİZ LABORATUVARI
Sıra NoAnaliz AdıAnaliz Edilecek ÜrünAnaliz MetoduGereken Numune MiktarıAnaliz Fiyatı TL.Analiz Süresi (gün)
1Kurşun, Arsenik, Civa,
Kadmiyum (ICP-MS Metodu) *
Gıda *NMKL, No:186,2007500 gr/500 ml1983
2Kalay (ICP-MS Metodu)  *Gıda *NMKL, No:191,2009500 gr/500 ml1983
3Selenyum, Fosfor, Magnezyum,
Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum,
Sodyum, Potasyum
(ICP-OES Metodu)
GıdaNMKL, No:161,1998500 gr/500 ml1803
4Kurşun, Arsenik, Civa,
Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum, Potasyum (ICP-OES Metodu)
Yem ve Yem Katkı MaddeleriNMKL, No:161,1998500 gr/500 ml1803
5Kurşun, Arsenik, Civa, Kadmiyum, Selenyum, Fosfor, Magnezyum, Demir, Bakır, Çinko, Kalsiyum, Sodyum,Potasyum
(ICP-OES Metodu)
Gıda Amaçlı Kullanma SuyuTS EN ISO 11885500 gr/500 ml1803
6Kurşun,Civa ,Kadmiyum *Su Ürünleri*NMKL 161,1998*500 gr1983
7Allura Red (E-129) (HPLC)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1652
8Amaranth (E-123) (HPCL)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413100 gr/100 ml1652
9Asesülfam-K Analizi (HPLC)Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ÜrünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml1652
10Aspartam Analizi (HPLC) Şekerlemeler, Meyve Suları, Alkolsüz içecekler, Yoğurt, Krema, Çikolata, Bisküvi v.b. ÜrünlerJournal of AOAC, International Vol:76 No:2  268-274, 1993100 gr/100 ml1652
11Benzoik Asit Analizi (HPLC)*Tüm Gıdalar *Nordic Committee on Food Analysis, No:124, 1997*100 gr/100 ml181,50,5
12Benzoil Peroksit Analizi (HPLC) UnJ. Agric. Food Chem., 49, 98-102, 2001100 gr1652
13Boya Aranması (Kalitatif) 
Gıda
(Tamamı beyaz renkli gıdalar,
bitkisel ve hayvansal yağlar hariç)
TKB. GMMAM. Bursa, Metot No:34.01. Say:94, 1988,TS 2284100 gr/100 ml801
14Brillant Blue (E-133) (HPLC)Bitkisel ve Hayvansal Yağlar hariç suda eriyebilen gıda ve renklendirici maddeleriİşletme İçi Metot  ‘’KML-MT-05’’(NMKL 130,1989 -N.Yoshioka and K.Ichihashi,2008.Talanta,(74);1408- 1413
100 gr/100 ml
1652
15Hidrojen PeroksitKuru İncirEge Üni. Fen Fak. Biyo. Böl. Moleküler Biyo. A.B.D. İncirde Hidrojen Peroksit Uygul. Tes. Yönelik Gel. Yeni An. Yön. İlişkin Protokol. Sayfa 1-2 500 g2922
16HMF (Hidroksi Metil Furfurol) Tayini (HPLC)Bal,