Katkı

KATKI MADDELERİ ANALİZ LABORATUVARI

Katkı maddeleri analiz laboratuvarı, gıda çeşitliliğini artırmak, gıdanın besleyici özelliklerini koruyup dayanıklılığını sağlayarak raf ömrünü uzatmak, lezzetini ve rengini cazip hale getirmek gibi amaçlarla kullanılan ve gelişen teknolojiyle birlikte kullanımı zaruri hale gelen katkı maddelerinin kalitatif ve kantitatif olarak belirlenmesini sağlayacak analizleri yapan bölümdür. Günümüzde gıdalara katılan katkı maddelerinin çeşidi çok artmıştır. Bu maddelerin büyük bir bölümünün belirli limitleri aşmadan kullanımı gerekmektedir. Katkı maddelerinin bu sınırları aşan kullanımı insan sağlığına zararlı olmaktadır. Laboratuvarımız çeşitli gıda ürünlerinde kullanılan katkı maddelerinin analizlerini yaptığı gibi; kullanımı yasak olan katkı maddelerinin de analizlerine yönelik çalışmalar.

CİHAZ LİSTESİ

Adı Adet
Derin Dondurucu1
HPLC - DAD ve FLD Dedektör2
Isıtıcılı Manyetik Karıştırıcı1
Laboratuvar Tipi Buzdolabı1
LC-MSMS1
pH metre2
Rotari1
Safsu Cihazı 1
Santrifüj Cihazı (Isı Ayarlı)1
Terazi1
Ultra Toraks1
Ultrasonik Banyo1
Vortex1
''