MİKROBİYOLOJİ ANALİZ BİRİMİ
Mikrobiyoloji Analiz biriminde; .
Tüm Gıdalarda ve yemlerde, Denetim ,Zehirlenme, İhracaat, İthalat, Resmi istek ve Özel istek analizleri ile kullanım sularında mikrobiyolojik analiz numuneleri kabul edilmekte. Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler tebliğine göre analiz ve değerlendirmeler yapılmaktadır
Birimimizde gerçekleştirdiğimiz analizlerde, analiz ve ölçümlerin güvenilirliği ile kalitesini sağlamak amacıyla ulusal veya uluslararası kabul görmüş analiz yöntemleri kullanılmaktadır. Analiz sonuçlarının olumsuz yönde etkilenmesini engellemek amacı ile modern cihazlar alt yapı ve gerekli tüm donanıma sahiptir.
Mikrobiyoloji Analiz Birimi; Besiyeri hazırlama ve sterilizasyon, Örnek tartım, Analiz, İnkubasyon, Cihaz odası, patojen odası ve temizlik için ayrılmış alanlardan oluşur
Mikrobiyoloji birimi ve ilişkili bölümleri analiz sonuçlarını olumsuz yönde etkilemeyecek şekilde diğer analiz laboratuvarlarından ayrılmıştır.
Laboratuvarımızda yapılan analiz sonuçlarının doğruluğu ve güvenilirliğini kontrol etmek amacıyla ulusal ve uluslararası yeterlilik testlerine katılım sağlanmakta ve başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Birimimizde; Tüm gıdalarda ve yemlerde Salmonella spp. ( Klasik ve Vidas)., Tüm gıdalarda Listeria monocytogenes (Klasik ve Vidas), Tüm gıdalarda Aerobik Koloni Sayımı(Tempo) , Tüm gıdalarda ve yemlerde Enterobacteriaceae sayımı, Tüm gıdalarda E.coli sayımı, Tüm gıdalarda Koliform bakteri sayımı, Tüm gıdalarda Staph.aureus sayımı , Tüm gıdalarda Bacillus cereus sayımı analizlerinde akredite analiz sonucu verilmektedir.