Kimyasal analizler

NoAnaliz AdıAnaliz Talimat NumarasıOrijinal MetotÜrünİhtiyaç Duyulan Miktar   (kg, l, ml)Süre

Analiz Ücreti

(TL)

1Acılık Tayini(Kreiss)KAL.AT.P.10.01TS 2589

Tahin,

Tahin Helvası

100 g2-3 gün39,00
2Asetil Metil Karbinol TestiKAL.AT.P.10.02TS  1880 EN 13188Sirke100 ml1-2 gün39,00
3Asitlik TayiniKAL.AT.P.10.03TS 591Peynir türleri100 g1-2 gün39,00
4Asitlik TayiniKAL.AT.P.10.04TS 1018Ayran, Çiğ Süt100 ml1-2 gün39,00
5Asitlik TayiniKAL.AT.P.10.05TS 1330Yoğurt100 g1-2 gün39,00
6Asitlik TayiniKAL.AT.P.10.06TS 1125 ISO 750Sirke100 ml1-2 gün39,00
7Protein TayiniKAL.AT.P.10.07AOAC, 992.15Et ve Et Ürünleri200 g1-2 gün88,00
8Asitlik TayiniKAL.AT.P.10.08TS 4500

Buğday unu,

Makarna, İrmik, Öğütülmüş tahıl  ürünleri

100 g1-2 gün39,00
9Asitlik TayiniKAL.AT.P.10.09TS 1125 ISO 750Meyve ve Sebze Mamülleri100 ml1-2 gün39,00
10

Asitlik Tayini(FFA)

(Serbest yağ asitliği)

KAL.AT.P.10.10TS EN ISO 660Bitkisel Margarin, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar200 ml/200 g1-2 gün39,00
11Asitlik Tayini(SERBEST)KAL.AT.P.10.11TS 13360Bal100 g1-2 gün39,00
12Asit Değeri TayiniKAL.AT.P.10.12

TS ISO 1740

 

Tereyağı100 g1-2 gün39,00
13Tuz TayiniKAL.AT.P.10.13Gıda Maddeleri Muayene ve Analiz Metotları Bursa 1988Tahin ve Tereyağı250 g1 gün47,00
14Asit SayısıKAL.AT.P.10.71TS EN ISO 660Bitkisel Margarin, Bitkisel ve Hayvansal Yağlar200 ml/200 g1-2 gün39,00
15Biyolojik Oksijen İhtiyacı Tayini(BOI)KAL.AT.P.10.14WTW  OXITOP  IS 6 Cihaz Kull. Kılavuzu                                    Atık Su500 ml5-6 gün88,00
16Diastaz Sayısı Tayini (Spektrofotometrik)KAL.AT.P.10.15Harmonised Meth. Of the IHC, PhadebasBal100 g1-2 gün110,00
17Ekstrakte Edilmiş Yağda Asitlik TayiniKAL.AT.P.10.16TS EN ISO 660Tahin, Tahin Helvası, Pişmaniye200 g2-3 gün96,00
18Ekstrakte Edilen Yağda Peroksit Sayısı TayiniKAL.AT.P.10.17TS EN ISO 3960Tahin, Tahin Helvası, Pişmaniye200 g2-3 gün107,00
19Etil Alkol Tayini (Klasik)KAL.AT.P.10.18TS 522Sirke, Şarap, Bira500 ml1-2 gün50,00
20

Hidroksimetil Furfural Tayini

(Spektrofotometrik)

KAL.AT.P.10.19Harmonised Meth. Of the IHC, Schade Diastase Det.Meth, HMF after WinklerBal100 g1-2 gün90,00
21Hidroksimetil Furfural Tayini(Spektrofotometrik)KAL.AT.P.10.20TS 6178 ISO 7466Meyve ve Sebze Mamüllleri100 g/100 ml1-2 gün90,00
22*HidroksiprolinKAL.AT.P.10.72TS 6236 ISO 3496Et ve Et Ürünleri250.g2-3 gün176,00
23*Elektriksel İletkenlik KAL.AT.P.10.27TS 9748 EN 27888Su, Atık Su100 ml1 gün33,00
24Elektriksel İletkenlikKAL.AT.P.10.73TS 13366Bal100 g1 gün30,00
25İnvert şekerKAL.AT.P.10.21TGK 2002/26Beyaz Şeker100 g1-2 gün72,00
26Tuz TayiniKAL.AT.P.10.22TS 5000Ekmek250 g1 gün47,00
27İnvert ŞekerKAL.AT.P.10.23TS 1466Gıdalar100 g1-2 gün72,00
28Tuz TayiniKAL.AT.P.10.24Gıda Maddeleri Muayene ve Analiz Metotları Bursa 1988Et ve Et Ürünleri(Volhard Metodu)250 g1 gün47,00
29İyodat Tayini(KIO3)KAL.AT.P.10.25TS 933Yemeklik Tuzlar      (KIO3 ile iyotlanmış tuzlar)300 g1-2 gün88,00
30İyot SayısıKAL.AT.P.10.26TS EN ISO 3961Yemeklik Bitkisel Yağlar100 ml1-2 gün66,00
31Kalsiyum TayiniKAL.AT.P.10.28

Std.Met.3500-Ca B.

20Th Ed.

Su200 ml1 gün-
32Kimyasal Oksijen İhtiyacı TayiniKAL.AT.P.10.29

Std.Met.5220 B.

20Th Ed.

Atık Su200 ml1-2 gün110,00
33Kimyasal Oksijen İhtiyacı Tayini(Kitlerle)KAL.AT.P.10.66Hach Lange Test Kitleri Kullanım KılavuzuAtık Su100 ml1-2 gün110,00
34Klorür Tayini(Titrimetrik)KAL.AT.P.10.30

Std.Met.4500-Cl B.

20Th Ed.

Su200 ml1 gün47,00
35Tuz TayiniKAL.AT.P.10.31TS 2664Hazır Yemek Konserveleri250 g1 gün47,00
36Tuz TayiniKAL.AT.P.10.32TS 933Yemeklik Tuzlar500 g1 gün47,00
37Tuz TayiniKAL.AT.P.10.33       GMAM 1988Peynir250 g1 gün47,00
38Fosfor TayiniKAL.AT.P.10.3427.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g2-3 gün72,00
39Peroksidaz Aktivitesi TayiniKAL.AT.P.10.35TS 1330Yoğurt100 g1-2 gün50,00
40Peroksit Değeri SayısıKAL.AT.P.10.36TS EN ISO 3960Hayvansal, bitkisel katı ve sıvı yağlar100 ml1-2 gün50,00
41Polarizasyon DeğeriKAL.AT.P.10.37TGK 2002/26Beyaz Şeker200 g1-2 gün39,00
42ProlinKAL.AT.P.10.68TS 13357Bal100 g2-3 gün72,00
43

*Protein Tayini

(Yakma Metodu)

KAL.AT.P.10.38AOAC, 992.23Hububat ve Ürünleri, Kuru Gıdalar ve baklagiller100 g1-2 gün96,80
44Reichert-Meissl SayısıKAL.AT.P.10.39TS 1331Tereyağı100 g1-2 gün57,00
45Sabun MiktarıKAL.AT.P.10.40TS 5038Hayvansal, bitkisel katı ve sıvı yağlar100 ml/100 g1-2 gün39,00
46Sabunlaşma SayısıKAL.AT.P.10.41TS EN ISO 3657Hayvansal, bitkisel katı ve sıvı yağlar100 ml/100 g1-2 gün50,00
47

*Ham Protein Tayini

(Yakma Metodu)

KAL.AT.P.10.4227.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g1-2 gün96,80
48Sakkaroz Tayini KAL.AT.P.10.43TS 3036Bal100 g1-2 gün77,00
49Sakkaroz TayiniKAL.AT.P.10.44TS 1466Gıda Maddeleri100 g/100 ml1-2 gün77,00
50Ham Selüloz  TayiniKAL.AT.P.10.4527.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g1-2 gün86,00
51Selüloz TayiniKAL.AT.P.10.46TS 4966Gıda Maddeleri100 g1-2 gün86,00
52*Ham Yağ TayiniKAK.AT.P.10.4727.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g2-3 gün62,70
53Çayda Ham Selüloz TayiniKAL.AT.P.10.48TS ISO 15598Çay500 g2-3 gün86,00
54Toplam Sertlik(Titrimetrik)KAL.AT.P.10.49

Std.Met. 2340 C

20Th Ed.

Su300 ml1 gün50,00
55Toplam Sertlik(Kit ile)KAL.AT.P.10.69

Hach Lange

Test Kitleri

Kullanım Kılavuzu

Su100 ml1 gün72,00
56HCl'de Çözünmeyen Kül TayiniKAL.AT.P.10.5027.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g2-3 gün99,00
57Toplam Şeker TayiniKAL.AT.P.10.51TS 1466Gıda Maddeleri100 g/100 ml1-2 gün66,00
58Tahin MiktarıKAL.AT.P.10.52TS 2590Tahin Helvası100 g2-3 gün57,00
59Kalsiyum TayiniKAL.AT.P.10.5329/07/1978 tarih ve 16361 Sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g2-3 gün-
60Komponentlerin Mikroskobik TespitiKAL.AT.P.10.5427.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g2-3 gün50,00
61Yağ Tayini(Gerber)KAL.AT.P.10.56TS ISO 2446Ayran, Süt100 ml1-2 gün57,00
62Yağ Tayini(Gerber)KAL.AT.P.10.57TS 1864Krema, Kaymak100 g1-2 gün57,00
63Yağ Tayini(Gerber)KAL.AT.P.10.58TS 1330Yoğurt, Dondurma100 g1-2 gün57,00
64Yağ Tayini(Gerber)KAL.AT.P.10.59TS ISO 3433Peynir türleri100 g1-2 gün57,00
65Yağ TayiniKAL.AT.P.10.60TS 1331Tereyağı100 g1-2 gün57,00
66Yağ Tayini(Ekstraksiyon)KAL.AT.P.10.61TS EN ISO 734

Tahin

Yağlı Tohumlar

100 g2-3 gün57,00
67Yağ Tayini(Ekstraksiyon)KAL.AT.P.10.62TS 2590

Tahin Helvası,

 Yaz Helvası ve Pişmaniye

100 g2-3 gün57,00
68Nişasta TayiniKAL.AT.P.10.6327.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g1-2 gün50,00
69*Yağ Tayini(Ekstraksiyon)KAL.AT.P.10.64TS 1744Et ve Et Ürünleri200 g2-3 gün

79,20

 

70Yağ TayiniKAL.AT.P.10.65AOAC, 963.15Kakao ve Kakaolu Ürünler100 g2-3 gün107,00
71Metabolik EnerjiKAL.AT.P.10.5527.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGKanatlı Yemi ve Yem Hammaddeleri500 g2-3 gün***
72Klorür Tayini(Kitlerle)KAL.AT.P.10.67Hach Lange Test Kitleri Kullanım KılavuzuSu,Atık Su100 ml1 gün47,00
73Tuz Tayini(Klorür)KAL.AT.P.10.7427.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g1-2 gün47,00
74Üre tayiniKAL.AT.P.10.7527.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g1-2 gün72,00
75Üreaz AktivitesiKAL.AT.P.10.7621/01/1992 tarih ve 21118 Sayılı RGSoya Ürünleri500 g1-2 gün57,00
76Florür Tayini(Kitlerle)KAL.AT.P.10.77Hach Lange Test Kitleri Kullanım KılavuzuSu100 ml1 gün72,00
77Serbest Klor Tayini(Kitlerle)KAL.AT.P.10.78Hach Lange Test Kitleri Kullanım KılavuzuSu100 ml1 gün50,00
78Toplam Klor Tayini(Kitlerle)KAL.AT.P.10.79Hach Lange Test Kitleri Kullanım KılavuzuSu, Atık Su100 ml1 gün47,00
79Kollajen MiktarıKAL.AT.P.10.80

TGK Et ve Et Ürünleri Tebliği

Tebliğ No:2012/74

Et ve Et Ürünleri250 g2-3 gün160,00
80Şeker Tayini(Luff Yöntemi)KAL.AT.P.10.7027.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g1-2 gün66,00
81Et-Kemik Unu aranmasıKAL.AT.P.10.5427.12.2011 tarih ve 28155 sayılı RGYem ve Yem Hammaddeleri500 g2-3 gün50,00
82Tarhana Asitlik TayiniKAL.AT.P.10.81TS 2282Tarhana250 g1-2 gün39,00
83Suda Çözünen Külde Alkalilik TayiniKAL.AT.P.10.82TS 1567Çay250 g2-3 gün111,00
84Bal İnvert Şeker TayiniKAL.AT.P.10.83TS 3036Bal100 gr2-3 gün72,00
85Su Asit Kapasitesi(Alkalilik)KAL.AT.P.10.84Hach Lange Test Kitleri Kullanım KılavuzuSu100 ml1 gün39,00​

''