Fiziksel analizler

NoAnaliz AdıAnaliz Talimat NumarasıOrijinal MetotÜrünİhtiyaç Duyulan Miktar    (kg, l, ml)SüreAnaliz Ücreti
11000 Tane AğırlığıFAL.AT.P.10.03

TS EN ISO

520

Hububatta1 kg1 gün30,00
2% Dolum OranıFAL.AT.P.10.09

TS 2664

TS 1468

Reçel

Konserve

Orjinal ambalaj1 gün30,00
3Askıda Katı Madde TayiniFAL.AT.P.10.01SM 2540 DSu- Atık Su1 L1 gün72,00
4

Ağırlık Kontrolü

(Brüt ve Net Ağırlık,Gramaj)

FAL.AT.P.10.07GMMAM  1988/Ürün Standartı veya TebliğiTüm ÜrünlerOrjinal ambalaj  1 gün30,00
5Bağıl YoğunlukFAL.AT.P.10.02

TS 1018

TS EN 1131

TS 342

TS 894

Süt ve Süt Ürünleri Meyvesulari ve Sıvı Yağlar1 L1 gün30,00
6Bulanıklık TayiniFAL.AT.P.10.08TS 5091 EN ISO 7027İçme Suyu100 ml1 gün30,00
7Brix (Suda Çözünebilen Katı Madde tayini)FAL.AT.P.10.04TS 4890Domates Salçası100 g 1 gün30,00
8Brix (Suda Çözünebilen Katı Madde Tayini)FAL.AT.P.10.05TS 4890Meyve Sebze Ürünleri100 g1 gün30,00
9Brix (Suda Çözünebilen Katı Madde tayini)FAL.AT.P.10.06

TS 4890

TS 12001

Reçel-Marmelat-Pekmez100 g1 gün30,00
10Duyusal(Organoleptik) AnalizlerFAL.AT.P.10.10

TS EN ISO 5492

Ürün Standardı veya Tebliği

Tüm Gıdalar

(Alkollü İçkiler ve Zeytinyağı hariç)

Orjinal ambalaj1 gün58,00
11Elek AnaliziFAL.AT.P.10.11TS 4500Un1 kg1 gün39,00
12Etiket ve Ambalaj KontrolüFAL.AT.P.10.12TS 4331Tüm ÜrünlerOrjinal ambalaj1 gün30,00
13Fiziksel Kusur Analizler (Bozuk tane, kırık tane, böcek yeniği, ölü böcek ve diğer parazitler, böcek aranması vb. yabancı madde)FAL.AT.P.10.13

TS 141

TS 142

TS 143

TS 312

TS 1070

TS 2284

TS 2408

TS 2589

TS 2590

TS 2640

TS 2974

TS 3415

TS 4500

TS 5000

TS 8444

TS 8787

İlgili ürün tebliği veya standardı.

Hububatta Bakliyatta Un ve Unlu Gıdalar ve Diğer Gıdalar1 kg1 gün39,00
14Kuru Gluten TayiniFAL.AT.P.10.14TS 21415Buğday Unu100 g1 gün30,00
15Yaş Gluten TayiniFAL.AT.P.10.15TS 21415Buğday Unu100 g1 gün30,00
16Kırılma indisiFAL.AT.P.10.16TS 4960 EN ISO 6320Hayvansal ve Bitkisel Yağlar100 ml1 gün30,00
17Kuru Meyve ve Kaymak Oranı Çemen MiktarıFAL.AT.P.10.17

TS 8444

TS 2590

TS 1071

Lokum – Tahin Helva, Pastırma500 g1 gün30,00
18Kurutma Kaybı TayiniFAL.AT.P.10.18TS 861 Beyaz Şeker100 g1 gün39,00
19*Kül Miktarı TayiniFAL.AT.P.10.19TS EN ISO 2171 Tahıl ve Öğütülmüş Tahıl Ürünleri100 g1 gün79,20
20Kül Miktarı TayiniFAL.AT.P.10.20TS 6399

Tahin Helvası

Tahinde

100 g1 gün72,00
21Kül Miktarı TayiniFAL.AT.P.10.21

TS 2131 ISO 928

TS 1564

Baharatlar, Bal, Yaz Helvası, Saray Helvası, Çay100 g1 gün72,00
22Rutubet Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.22TS 1201 EN ISO 1741Tahin – Tahin Helva-Lokum 100 g1 gün40,00
23Kül Miktarı TayiniFAL.AT.P.10.23TS 3792 Pekmez100 g1 gün72,00
24Kül Miktarı TayiniFAL.AT.P.10.24TS 1746 ISO 936Et ve Et Ürünleri100 g1 gün72,00
25Kül Miktarı TayiniFAL.AT.P.10.47

TS 1018

GMMAM 1988

Süt ve Mamülleri100 g2 gün72,00
26Meyve Ağırlığı Oranı TayiniFAL.AT.P.10.25TS 3958 Reçeller1 kg1 gün30,00
27*pH TayiniFAL.AT.P.10.26 TS EN ISO 10523

İçme Suları

Atık Sular

100 ml1 gün30,80
28*pH TayiniFAL.AT.P.10.27TS 1728 ISO 1842

Meyve ve Sebze Mamülleri

Süt

100 g/ml1 gün

 

30,80

29*pH TayiniFAL.AT.P.10.28TS 3136 ISO 2917 Et ve Et Ürünleri100 g1 gün

 

30,80

30*pH TayiniFAL.AT.P.10.29TS 591Peynir100 g1 gün

 

30,80

31Rutubet  Tayini (Refraktometrik)FAL.AT.P.10.30TS 13365Bal100 g1 gün30,00
32*Rutubet  Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.31TS 1330Yoğurt100 g1 gün44,00
33Rutubet  Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.32TS 1018Ayran – Süt100 ml1 gün40,00
34Rutubet  Tayini (Toluen)FAL.AT.P.10.33TS 2134

Baharat,Pişmaniye,

Jöle Şekerleme

100 g2 gün57,00
35Rutubet  Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.34TS ISO 3728Dondurma100 g1 gün40,00
36Rutubet  Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.35TS EN ISO 5534Peynir100 g1 gün40,00
37Rutubet  Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.36TS 1331Tereyağı100 g1 gün40,00
38Rutubet  Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.37TS 5000Ekmek200 g2 gün40,00
39*Rutubet  Tayini    (Kurumadde)FAL.AT.P.10.39TS EN ISO 712 Tahıl ve Mamulleri100 g1 gün44,00
40Rutubet  Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.40TS 933Yemeklik Tuz100 g2 gün40,00
41Rutubet  Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.41

TS 1135 ISO 712

 TS 1562

Baklagiller ve Çay100 g1 gün40,00
42*Rutubet  Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.42TS 1743 ISO 1442 Et ve Et Ürünleri100 g1 gün44,00
43Rutubet  Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.43TS 1607 EN ISO 662

Yaz Helvası

Saray Helvasi

100 g1 gün40,00
44*Ham Kül Tayini FAL.AT.P.10.4427.12.2011 tarih ve 28155 sayılı Resmi GazeteYem ve Yem Hammaddeleri500 g1 gün79,20
45*Rutubet (Kuru Madde)FAL.AT.P.10.4527.12.2011 tarih ve 28155 sayılı Resmi GazeteYem ve Yem Hammaddeleri500 g1 gün44,00
46Suda Çözünen ve Çözünmeyen Kül TayiniFAL.AT.P.10.49TS 1565Siyah Çay300 g2 gün72,00
47Süzme Ağırlığı TayiniFAL.AT.P.10.46TS 2664Konserve GıdalarOrjinal ambalaj1 gün30,00
48Rutubet ve Uçucu Madde FAL.AT.P.10.38TS 1607 EN ISO 662Hayvansal-Bitkisel Katı ve Sıvı Yağlar100 g1 gün30,00
49Toplam Toz Çay MiktarıFAL.AT.P.10.48Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Tebliğ No: 2015/30 (17.06.2015 tarih ve 29389 sayılı Resmi Gazete)Siyah Çay200 g1 gün30,00
50  Yumurtada Hava(Tepe) Boşluğu (Her 10 Yumurta İçin)FAL.AT.P.10.50TS 1068Yumurta Adet 1 gün33,00
51Rutubet Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.51TS 1129 ISO 1026Salça 100 g1 gün40,00
52Rutubet Tayini (Kurumadde)FAL.AT.P.10.52TS EN 12145Soya Sosu100 g1 gün40,00
53Yabancı Madde AranmasıFAL.AT.P.10.53İlgili Ürün Tebliği ve StandardıYem ve Yem Hammaddeleri100 g1-2 gün39,00
54Asitte Çözünmeyen Kül Miktarı Tayini(HCL'de)FAL.AT.P.10.54İlgili Ürün Tebliği ve StandardıGıda maddeleri200 g2-3 gün99,00
55Suda veya Asitte Çözünmeyen Madde Miktarı Tayini(Herbiri ayrı ücretli)FAL.AT.P.10.55TS 1346Tuz200 g1-2 gün 30,00-30,00
56Suda Çözünmeyen Katı Madde TayiniFAL.AT.P.10.56TS 3036Bal100 g1-2 gün30,00
57Su Ekstraktı TayiniFAL.AT.P.10.57TS ISO 9768Çay300 g1-2 gün46,00
58Haşhaş Tohumunda Yabancı Madde AranmasıFAL.AT.P.10.58TS 312Haşhaş Tohumu200 g1 gün39,00
59Gluten Miktarı Tayini(ELISA Metodu İle)FAL.AT.P.10.59ALLER-TEK TM GLUTEN ASSAY Kit Prospektüsü (AOAC 991.19)Glutensiz ve Gluteni Azaltılmış Gıdalar200 gr2-3 gün320,00
60

Sütte Kir Muhtevası

(Sediment) Tayini

FAL.AT.P.10.60

TS 1018

TS 1019

TS 1192

Çiğ Süt-Isıl İşlem Görmüş Süt500 ml2 gün30,00
61 Yabancı Madde TayiniFAL.AT.P.10.61TS 1864Krema500 g2 gün39,00
62Su Aktivitesi AnaliziFAL.AT.P.10.62TS 7474 AQUALAB 4TE Kullanım KlavuzuGıda Maddeleri500 g1 gün39,00​
''