Sıkca Sorulan Sorular

Sıkca Sorulan Sorular.docx

Sıkça Sorulan Sorular

Soru 1 : Kargo ile numune gönderebilir miyim?

Cevap : Kargo ile numune gönderirken numunenin uygun koşullarda, yeterli miktarda ve gerekiyorsa soğuk zinciri bozulmadan laboratuarımıza ulaştırılmalıdır. Kargo ile gönderilen numunelerde analize başlanabilmesi için kaşeli özel istek müşteri müracat formu veya dilekçenin mutlaka numune ekinde gönderilmesi gerekir. Kargo ile gelen numunelerde müracat formu ve ödeme dekontu gönderilmelidir. Müracat formu veya dekontu olmayan numuneler analize alınmaz.

 

Soru 2 : Müşteri Özel İstek Müracat Formu doldurmalı mıyız?

Cevap : Müracat formunda firma bilgileri, iletişim bilgileri, fatura isteniyorsa fatura bilgileri ve firma kaşesi olması gerekir. Raporda Yer Alacak Bilgiler kısmında raporda yazılması istenen bilgiler açık şekilde yazılmalıdır.

 

Soru 3 : Özel İstek Analiz Raporu mahkemede delil olarak kullanılabilir mi?

Cevap : Hayır kullanılamaz. Analiz raporunun alt kısmında " Adli ve idari işlemler ile reklam amacıyla kullanılamaz " ibaresi yer almaktadır. Bu ibarenin kaldırılması mümkün değildir.

 

Soru 4: Analiz ücretleri hesaba yatırılırken KDV eklenecek mi?

Cevap: Hayır. Kurumumuz KDV den muaftır.

 

 

 

Soru 5 : Analiz sonuçlarını faks ya da mail ile alabilir miyiz?

Cevap : Sonuçları elden ya da karşıdan ödemeli kargo ile gönderebiliyoruz. Faks yada mail ile sonuç gönderemiyoruz.

 

Soru 6 : Analiz fiyatlarını düşürmek mümkün mü?

Cevap : Analiz fiyatlarını belirlemek kurumumuzun elinde değildir. Her yıl ocak ayında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından fiyatlar belirlenerek liste halinde bütün Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüklerine yolanmakta olup, Standart fiyatlar kullanılmaktadır. Web sitemizin analizler bölümünde Genel Hükümler bölümü ziyaret edildiğinde bu konuyla ilgili bilgiler görülecektir. Gelecek yıl fiyat belirlenirken konu bakanlığımızın yetkili birimlerine aktarılacaktır.

 

Soru 7 : Analiz Sonuçları daha kısa zamanda verilebilir mi?

Cevap : Her analiz standart çalışma yöntemine göre belli bir süresi vardır. Web sitemizin Analiz ve Fiyatlar kısmında gerekli bilgiler verilmiştir. Kurum olarak özellikle ihracat ve ithalat numuneleri öncelik verilerek numune kontrol çalışma saatleri ileriye çekilerek gerekli özveriler yapılmaktadır.

 

Soru 8 : Eğitim kurumlarında yapılan analizler hakkında bilgi ve konuyla ilgili eğitim verilebilir mi?

Cevap : Laboratuarda yapılan tüm analizler ile ilgili bilgi verilebilmektedir.

 

Soru 9 : Analiz listemizde yer almayan analizler talep edilebilir mi?

Cevap : Analiz yelpazemizde yaklaşık 206 çeşit analiz bulunmaktadır bunun dışında talep edilen analiz olduğunda yöntem araştırmasına gidilerek yapılabilirliği için gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

 


''